Oppgraderer Sarpsborgs kulturelle storstue

Sarpsborg Scene har vært en institusjon i byen siden 1933, men har lenge hatt behov for oppgradering. Håkon Hansen Byggentreprenør er i full gang.

Det er veldige dimensjoner på det som etterhvert skal bli scenen i den nye hovedsalen, som prosjektleder Kai Jensen her står foran. Hovedsalen får også en ny orkestergrav, slik at selv de største og mest krevende forestillingene kan settes opp i nye Sarpsborg Scene fra og med 2020.
Det er veldige dimensjoner på det som etterhvert skal bli scenen i den nye hovedsalen, som prosjektleder Kai Jensen her står foran. Hovedsalen får også en ny orkestergrav, slik at selv de største og mest krevende forestillingene kan settes opp i nye Sarpsborg Scene fra og med 2020.

Sarpsborg Scene har vært en institusjon i byen siden 1933, men har lenge hatt behov for oppgradering. Håkon Hansen Byggentreprenør er i full gang.

Neste år åpner en fullverdig kulturscene som kan tilby forestillinger av et helt annet kaliber enn tidligere.

Håkon Hansen Byggentreprenør AS ble etablert for over 30 år siden, og har hatt en jevn og god vekst siden – både i oppdragsmengde og størrelse. I dag er de rundt 35 ansatte, de fleste med fagbrev i tømrerfaget. Kombinasjonen av lang erfaring og oppdaterte kunnskaper gir kompetanse og gjennomføringsevne til å påta seg store og komplekse oppdrag som dette.

– Vi har blitt tildelt et spennende og utfordrende oppdrag: Å oppgradere Sarpsborg Scene til en fullverdig kulturscene. Det innebærer omfattende rehabilitering av det som ble bygget som Folkets Hus i 1933. Dessuten kommer et tilbygg med blant annet en stor heis som kan benyttes til større sceneutstyr. Bygningen er fire etasjer høy og har en grunnflate på 250 kvadratmeter, forklarer Kai Jensen, prosjektleder hos Håkon Hansen Byggentreprenør AS.

Krevende bygning

Det er satt av 76 millioner kroner til prosjektet, som skal avsluttes i 2020. Alle gamle bygninger har utfordringer, her kommer i tillegg spesialtilpasninger som kulturarena.

– Denne gamle bygningen er krevende på grunn av skjeve vegger, teglsteinsmurer med store hulrom og manglende bæresystemer og fundamentering. I tillegg kommer betydelig oppgradering av rør, el og ventilasjon. Nybygget oppføres for å bedre adkomsten til scenen ved større arrangementer og tilby et større mingleareal for publikum, og skal huse en stor heis som kan betjene scenen med større og mer spektakulære kulisser. Dette gir Sarpsborg Scene muligheten til å ha forestillinger av et helt annet kaliber en tidligere, fortsetter Jensen.


Artikkelen fortsetter under bildet

Samarbeid med kommunen

Bygget føres opp i tett samarbeid med Sarpsborg kommune og de som til daglig jobber på Sarpsborg Scene.

– Kommunen deltar i prosjektet med løsningsorienterte og samarbeidsvillige mennesker som gjør at vi i fellesskap kan levere noe vi alle kan være stolte av. Vi har en god dialog og snakker med hverandre når det trengs små justeringer, utdyper prosjektlederen.

Profesjonelle

Hver dag er det mange utfordringer man skal løse på en så omfattende ombygging.

– Kai og gjengen hans bidrar til dette med et fantastisk humør og stå-på-vilje. Man merker at de har vært i gamet i mange år. Det er morsomt å se hvordan scenen får et nytt liv, og det myldrer av blide arbeidsfolk i alle etasjer. Latteren sitter løst på alle byggemøter og Kai sørger for at alle yrkesgrupper – og ikke minst oss som er brukere – blir tatt med på viktige avgjørelser. Dette samarbeidet har så langt i prosessen vært utelukkende positivt, og vi gleder oss til fortsettelsen, forklarer en entusiastisk Jon Karlsen, teknisk koordinator for Sarpsborg Scene.

Gode naboer

Byggeplassen har naboer tett innpå på alle sider, og det brukes en del energi på å begrense ulemper i form av støv og støy.

– Det skal sies at vi har meget hyggelige og forståelsesfulle naboer! Underentreprenørene vi har fått med på dette prosjektet er dyktige håndverkere som kan sitt fag, noe som er en forutsetning for å lykkes med et slikt krevende prosjekt. Det, og det gode samarbeidet med kommunen, legger alt til rette for et godt gjennomført prosjekt, noe hele Sarpsborg snart kan få glede av, sier Jensen.

Nytt navn og logo

Håkon Hansen Byggentreprenør AS er en hardtsatsende bedrift som påtar seg prosjekter av betydelig størrelse. Bedriften har et meget godt renommé i markedet og er kjent for å levere kvalitet. De innehar lang og bred kompetanse og er i stand til å håndtere større totalentrepriser, hovedentrepriser, store rehabiliteringsprosjekter i tillegg til rene betongjobber inklusive grunnarbeid. De har nylig forandret på navnet, fra Byggmester Håkon Hansen AS til Håkon Hansen Byggentreprenør AS.


Håkon Hansen Byggentreprenør AS

Rosenborgveien 5
1630 Gamle Fredrikstad

69 32 01 44

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

www.hakon-hansen.noSarpsborg Scene

St. Mariegate 38
1706 Sarpsborg

477 79 900

www.sarpsborgscene.noKlikk en emneknagg for å lese mer: