Øst Inspeksjon og Universal-Control fusjonerer

Sarpsborg-selskapet Øst Inspeksjon AS kjøpte tidligere i år opp konkurrenten Universal-Control på Greåker. I høst fusjoneres de to selskapene til en slagkraftig enhet.

Rolf Bergmann (tv) og Aleksander Eliassen (th) er sikre på at Øst Inspeksjon AS vil vokse videre etter oppkjøpet av Universal-Control AS.

Med ansatte som har lang erfaring og bred kompetanse etter mange år i bransjen, leverer Øst Inspeksjon AS tjenester av høy kvalitet til et krevende marked.

Kundene opererer i flere sektorer, hvor offshore er den største. I denne sektoren stilles det svært strenge krav til sveiste sammenføyninger i stål. Like tøffe krav stilles til personell som skal inspisere sammenføyningene. I denne krevende bransjen tar Øst Inspeksjon AS en stadig sterkere posisjon. De høyt sertifiserte inspektørene har en rekke ulike metoder til disposisjon for å kontrollere og verifisere sveisens kvalitet før produktet forlater verkstedet. Arbeidet avsluttes med skriftlig rapport som dokumenterer om kvaliteten følger spesifikasjonene som er gjeldende for produktet. Disse kravene blir som regel stilt av sluttkunden.

-  Våre inspektører innehar alle nødvendige sertifikater og den kompetanse som kreves for å utføre inspeksjoner i tråd med de strenge krav som stilles, sier Aleksander Eliassen, daglig leder hos Øst Inspeksjon AS.

Kjøpte konkurrent

Etter flere år med svingninger i markedene, som følge av turbulent oljepris, besluttet Øst Inspeksjon AS i fjor høst, å kjøpe opp Universal-Control AS, en konkurrerende virksomhet.

- Rolf Bergmann som har drevet og eid Universal-Control AS i snaut tretti år har gjort en svært god jobb og sikret en betydelig markedsandel innen landbasert industri og infrastruktur. Når han anså at det var på tide å trekke seg tilbake og lanserte forslaget om et oppkjøp for oss, takket vi ja, sier Eliassen. Gjennom et langt og godt samarbeid i en rekke prosjekter har han opparbeidet seg solid kjennskap til selskapet de nå har kjøpt opp.

-  Gjennom dette oppkjøpet har vi nå sikret oss en mer stabil kundeportefølje og får i tillegg flere bein å stå på. Selskapene fusjoneres til høsten og vil drives under navnet Øst Inspeksjon AS, sier Eliassen.

Service og fleksibilitet

- I denne bransjen er det god service, høy fleksibilitet og rett kompetanse som gjelder. Det er ofte produksjoner som haster og medfører behov for inspektører utenfor normal arbeidstid. Når kundene ringer stiller vi opp, uavhengig om det er helg, helligdag eller midt på natta, sier Eliassen.

-        - Dette er selve kjernen i verdigrunnlaget vårt, og det bidrar til at vi er en foretrukken leverandør. I tillegg er selskapet eid av flere av de ansatte, noe som gjør det lettere å yte den ekstra innsatsen som kreves for å hevde seg i et krevende marked, avslutter Eliassen.   

Øst Inspeksjon AS` tjenester

·        Metoder innen ikke-destruktiv prøving (NDT): VT, MT, PT, UT, ET, RT, HT og PMI

·        Sveiseingeniør tjenester, driftsinspeksjoner, fabrikasjonskontroller, samt overflate/malingsinspeksjoner

·        Sertifisering av sveisere og kvalifikasjon av sveiseprosedyrer 

          ·        Sveisekoordinator


Firmanavn

  Vestengveien 40, 1725 Sarpsborg

  412 18 703

 Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  www.ostin.no


 Her finner du oss


Klikk en emneknagg for å lese mer: