Overordnet ansvar for Haldens nye storstue

Ombyggingen av Halden Storsenter skal snart ferdigstilles, og Øst AS har hatt hovedansvaret for ombyggingen helt siden starten for et år siden.

Fra venstre; Morten Buer, Martin Holm, Bård Strand, Robin Pedersen, Svein Tore Furuvarp og Camilla Marie Engen foran Halden Storsenter.

Når det nye Halden Storsenter tar form er det mange involverte bedrifter som skal samarbeide og utføre sine forskjellige oppgaver samtidig med de utfordringer det kan føre til, med alt fra kommunikasjon til smittevern. Dette, og mye annet, er hovedentreprenør Øst AS sin oppgave.

De overtok bygget i oktober, og fikk 12 måneder på seg til å få det ferdig. Som grunnlag hadde de forprosjektet, som fortalte hva som skulle inn og hvordan det skulle se ut ferdig. Underveis, som ved alle lignende prosjekter, har man måtte tilpasse seg.

- Det blir mange tilpasninger underveis. Her har vi tre bygg oppført forskjellige år, som nå skal bli et stort flerbrukssenter. Da sier det seg selv at vi møter utfordringer som det ikke har vært mulig å forutse som må løses underveis, for å finne de beste løsningene, forklarer prosjektleder Bård Strand i Øst AS.

Sluppet nedstengning

Totalt har bedriften 83 ansatte, der syv funksjonærer er satt på dette prosjektet. De jobber med alt fra det overordnede ansvaret for byggeplassen, adgangskontroll, smittevern og ikke minst; kommunikasjon.

- Vi har hatt stort fokus på korona, med alt det innebærer av tiltak. Gode rutiner der alle holder avstand til hverandre, spritstasjoner over hele plassen, tilrettelegging for spisetider så det aldri blir for mange som spiser samtidig, og at alle som føler noe som kan minne om symptomer holder seg hjemme og følger myndighetenes anbefalinger. Vi har hatt en veldig god dialog både mot byggherre Halden kommunale Pensjonskasse og kommunelegen rundt tiltak som er innført på byggeplassen. Så langt har vi holdt oss friske og sluppet unna nedstengning underveis, noe som ville ha vært kritisk for fremdriften fortsetter prosjekteringsleder Martin Holm.

Mange hensyn

Det å bygge noe midt i sentrum, med boliger i samme bygningsmasse og der hver leietaker må ta hensyn til, det er utfordrende men mulig å løse.

- Vi har veldig god dialog med borettslaget, noe som også har gitt oss ekstra oppdrag for dem i form av nytt glasstak og annen rehabilitering når vi først er på plass. Samtidig bygger vi en kino som ikke skal forstyrre verken boligene, kontorene eller de øvrige leietakerne - for ikke å snakke om det nye biblioteket som er i det samme bygget. Da er det viktig med gode og riktige løsninger for lyd- og vibrasjonsdemping. Det er tross alt ikke hver dag vi bygger kino! Vi hadde nylig en lydtest på deler av kontorlandskapet, og den viser at vi leverer i henhold til kravene, legger assisterende prosjektleder, Morten Buer til.

Godt team og godt samarbeid

Hos Øst AS er de opptatt av at alle er like viktige, både innad i egen bedrift og på byggeplassen. Som Strand sier;

Vi er ett team, der alle er like viktige. Vi vinner sammen, og vi taper sammen. Det har vært et godt samarbeid med underleverandører der vi sammen har funnet frem til de beste løsningene.

Dette er et både spennende og utfordrende prosjekt - gøy å være med å lage Haldens nye storstue, med ny kino, nytt bibliotek, frivillighetssentral, ungdomssklubb, kontorer og cafe. Alt samlet på ett sted med mange funksjoner med fokus på å gi brukerne en god opplevelse.


Firmanavn

  Svinesundsveien 334, 1788 Halden

  69 19 25 08

  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  www.ost.as


 Her finner du oss


Klikk en emneknagg for å lese mer: