Probygg sluttfører sitt største prosjekt

I 2020 begynte rivingen av det såkalte Stjernebygget i Sarpsborg, før en omfattende renovering tok til. Nå sluttfører totalentreprenøren Probygg AS sitt hittil største prosjekt med stil, og fornøyde leietakere er allerede på plass.

Prosjektleder Jørn Aakenes og daglig leder Tomas Rostad er fornøyde med resultatet av renoveringen. Det såkalte Stjernebygget, eller HW10 som det nå kalles, er et av de mest profilerte næringsbyggene i Sarpsborg.

I 2020 begynte rivingen av det såkalte Stjernebygget i Sarpsborg, før en omfattende renovering tok til. Nå sluttfører totalentreprenøren Probygg AS sitt hittil største prosjekt med stil, og fornøyde leietakere er allerede på plass.

- Vi er godt fornøyde med resultatet som har vist at Probygg kan påta seg store prosjekter som totalentreprenør og overlevere et godt resultat til byggherren. Det tidligere administrasjonsbygget til Borregaard var en utfordring som har utviklet hele vår organisasjon, og vi føler oss klare til å ta et skritt videre, sier daglig leder Tomas Rostad.

Probygg startet sin virksomhet så sent som i 2014 og har operert som underentreprenør i en rekke større prosjekter. Nå satser de mer på totalentrepriser og har rigget virksomheten for både store og små prosjekter. Det tidligere hovedkontoret til Borregaard ble en eksamen med toppkarakter.

Forsterket gulvene

Da Probygg vant kontrakten som Vingulmark Eiendom hadde lagt ut på anbud, lød kontraktssummen på 57 millioner kroner. I anleggsperioden ble det vedtatt påbygg av en fjerde etasje på bygget, noe som økte verdien til 90 millioner. Inndelinger og spesialtilpasninger for leietakerne fører sluttsummen opp mot 120 millioner kroner.

- Det fantes heldigvis ganske god dokumentasjon på det gamle bygget, noe som gjorde jobben litt enklere for oss. Vi fant faktisk en rull med alle gamle tegninger i, noe som hjalp oss i prosessen. Vi måtte forsterke etasjeskillerne med karbonbånd og legge et tregulv i stedet for å støpe i den øverste etasjen, på grunn av vekten. Vi fant gode løsninger på alle utfordringer, ofte i samarbeid med Sweco som vi benyttet som rådgivende ingeniører helt fra starten, sier en av prosjektlederne Jørn Aakenes.

Nye prosjekter

Probygg har vokst sterkt siden starten i 2014, og nylig ansatte de en egen HMS/KS-medarbeider. Etter et tungt år i 2020, snudde de skuta i 2021 og velger å ta et konsolideringsår i 2022 for å stabilisere driften. Men de har ingen planer om å hvile på laurbærene og skal i gang med et nytt boligprosjekt i Råde, der de har totalentreprisen for 22 leiligheter. I tillegg venter de i spenning på resultatet av reguleringsprosessen i forbindelse med det såkalte Grand-kvartalet i Sarpsborg sentrum.

- Vi har kjøpt oss inn i selskapet som skal utvikle kvartalet med boliger og noe næringsarealer. Foreløpig vet vi ikke mer enn det, men håper vi kan komme i gang med prosjektet om et drøyt år, sier kalkulasjonsleder Rino Rostad.


Probygg AS

  Bjørnstadmyra 12, 1712 Grålum

  947 92 088

  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  www.probygg.no

{/show}