Produserer og monterer ventilasjonsanlegg

ASKIM: Østfold Inneklima monterer det meste av ventilasjonsanlegg. Egenproduserte deler gir rom for raske og smidige løsninger.

Med 17 montører kan Østfold Inneklima gå løs på de fleste monteringsoppdrag av ventilasjonsanlegg. At bedriften selv produserer deler gir rom for raske og smidige løsninger.

Tommy Leret er daglig leder og Vidar Klemmetsen faglig/teknisk leder. Østfold Inneklima AS eies av Lin-Tin Holding as. Klemmetsen er utdannet blikkenslager, og startet opp i bransjen i 1970.

– Det har blitt mange store jobber underveis, og jeg har hatt ansvar for ventilasjonsjobber ved Gardermoen lufthavn, Rikshospitalet og regjeringsbygget for å nevne noe, sier han.

Ventilasjon er, sammen med oppvarming, den viktigste måten å opprettholde et gunstig inneklima på. Det er avgjørende å tilføre bygningen tilstrekkelig med frisk luft på en energieffektiv måte, og med årene har høye krav til komfort i nye bygg dessuten ført til en betydelig økning i kjølebehov.

– Jeg har vært så lenge i bransjen nå, at jeg kommer tilbake til enkelte bygg flere tiår etter mitt første besøk, og river og renoverer anlegg som skal oppgraderes etter moderne standard, sier han.

Produserer ventilasjonsdeler

– Vi er totalt 19 mann i arbeid, hvorav to i administrasjonen. Kundene er i Østfold, Oslo og Akershus. Primært er det næringslivskunder, men det er også mye arbeid på offentlige bygg, og noe privatmarked, forteller Tommy Leret.

Østfold Inneklima er StartBank-godkjent, og også en lærlingbedrift. I Askim har bedriften et produksjonsverksted for ventilasjonskanaler.

– Det fine med å ha egen produksjon av deler er å slippe ventetid. Vi har dessuten hånd om kvaliteten selv, og det er viktig for kunden og oss. Vi har lager i Askim og Rakkestad, forteller Leret.

Viktig å kunne regelverket

– Med 15 ansatte montører har vi kapasitet og kompetanse til å ta på oss både små og store oppdrag i Østlandsområdet. Våre montører har alle nødvendige kurs, og vi er HMS-sertifisert, sier Leret.

Klemmetsen forteller om et omfattende sett av regler å følge opp, og det er viktig at detaljer for det enkelte bygg blir utført helt i samsvar med bestillingen.

– Det vi får tilbakemeldinger fra kundene på er at vi leverer kvalitet, og er gode på oppfølging. Det er hyggelig for oss og viktig i et knallhardt marked, sier Klemmetsen.

Nylig har firmaet utført ventilasjonsarbeid på Spetalen skole, Enebakk skole og Brevik skole. Idrettshaller, barnehager og offentlige bygg, samt nymontering og rehabilitering av større boligenheter og næringseiendommer er det Østfold Inneklima jobber mest med.