Kosteffektive bygg med riktig rådgivning

Rambøll er en global samfunnsrådgiver med fokus på byggrådgivning som gir kostnadseffektive bygg.

Illustrasjon i 3D av kinosalene med det store bærende stålfagverket som erstattet søylen.

Enten det er snakk om nybygg eller transformasjon av eksisterende bygg, er planlegging essensielt. Hvilke ønsker man har og hvilke krav som blir stilt må inn i tidlig planleggingsfase. Ellers kan det bli veldig dyrt. Det er her Rambølls kompetanse kommer inn.

Rambøll er en global samfunnsrådgiver med fokus på byggrådgivning som gir kostnadseffektive bygg. Det handler om å få hjelp til å ta de riktig valgene med hensyn til bærekraft, krav som må innfris og egne ønsker. Det er viktig at alt dette er med i den initielle planleggingen. Og det hjelper gjerne Rambøll deg med.

Lokal og global

I Norge har Rambøll 1.500 medarbeidere fordelt på 15 kontorer. På verdensbasis totalt 15.500 medarbeidere, lokalisert i 35 land.

- I Rambøll legger vi stor vekt på tverrfaglighet og tett samvirke mellom de ulike fagene. Gode og fleksible løsninger skapes av fagfolk med ulik bakgrunn som samarbeider tett og håndterer grenseflatene mellom fagene. Vi tilbyr komplett, uavhengig rådgivning innen hele verdikjeden fra planlegging og design til drift og vedlikehold. Vi spiller på spesialkompetansen vår, i inn- og utland og har et stort nettverk, forklarer daglig avdelingsleder for byggavdelingen i Fredrikstad, Nils André Buer.

Konstruksjonssikkerhet

Rambølls Magnus Koth har vært prosjektleder på Halden Storsenter med ansvar for prosjektering konstruksjonssikkerhet i forbindelse med ombygging til kinosaler med ny takhøyde.

- Dette var et prosjekt vi startet rett over sommeren i fjor. For å få plass til de nye kinosalene måtte en bærende hovedsøyle fjernes og erstattes med et stålfagverk. Søylen bar over hundre tonn, da er planlegging ekstra viktig. Og det er vår jobb; vi prosjekterer og lager tegningsunderlag og 3D-modeller, på oppdrag fra Øst AS, de engasjerer så Moby Entreprenør AS til å utføre. Resultatet ble såpass spektakulært at byggherre Halden kommunale Pensjonskasse valgte å beholde den synlig i andre etasje. De spesielle tidene har krevet nye måter å jobbe på som de tar med seg videre når verden blir mer normal.

- Vi har ikke møttes så mye, vi og Øst. Vi har hatt møter på Teams og digitale befaringer, der de har gått rundt på byggeplassen med Facetime, stilt spørsmål underveis som vi har svart på. Det har vært veldig effektivt og fungert veldig bra. Dette gir muligheter for å jobbe enda mer på tvers over hele landet i fremtiden, avslutter Koth.


Rambøll AS

  Gml Beddingvei 28, 1671 Kråkerøy

  69 95 45 00

  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  www.ramboll.no

{/show}