Reidar Skogen ryddet Vatvedt Torg

11.000 kubikkmeter masse graves ut og kjøres vekk etter å ha revet den gamle bygningsmassen til Vatvedt Mekaniske.

Den gamle fabrikkbygningen i bakgrunnen måtte dessverre rives etter at dette bildet ble tatt. – Vi gjorde bare jobben så forsiktig vi kunne, men det viste seg at bygget var for skrøpelig likevel, sier Reidar Skogen i rivnings- og graveselskapet med samme navn.
Den gamle fabrikkbygningen i bakgrunnen måtte dessverre rives etter at dette bildet ble tatt. – Vi gjorde bare jobben så forsiktig vi kunne, men det viste seg at bygget var for skrøpelig likevel, sier Reidar Skogen i rivnings- og graveselskapet med samme navn.

11.000 kubikkmeter masse er Reidar Skogen AS i ferd med å grave ut og kjøre vekk fra Vatvedt Torg. Tidligere i høst rev firmaet den gamle bygningsmassen til Vatvedt Mekaniske.

Meningen var å bevare den eldste fabrikkbygningen, men det lot seg ikke gjøre etter brannen tidligere i år. Bygningen raste mens grunnarbeidene pågikk.

– Det var en utfordrende jobb å rive det meste av de gamle byggene og la den brannherjede delen stå. Vi lyktes imidlertid med det, og spuntingen var også klar, da den ene langveggen fikk en stygg knekk. Da det skjedde turte ingen gå inn i bygget og det måtte dessverre rives, sier daglig leder Reidar Skogen.

Han har vært i full sving med maskinene på tomta, sammen med fem-seks av sine ansatte. Totalt er det 14 mann på lønningslistene. Det har vært en god utvikling siden han startet sin første virksomhet i 1987.

Flere store jobber

– Jeg begynte med én gravemaskin og én lastebil og gjorde alt selv. Nå har vi 11 biler, men har faktisk ikke gjeld i selskapet. Vi velger å lease biler og maskiner ned til 0, og de har mange kilometer igjen etter det. Det har vært en stor fordel å være gjeldfri de siste årene, da vi har tapt ca. 10 millioner kroner totalt med en rekke konkurser i bygge- og anleggsbransjen. Det har vært harde tider innimellom, men vi har jobbet oss gjennom det. Nå har vi flere store jobber i gang samtidig, sier Skogen, og viser blant annet til Stjernebygget ved Borregaard i Sarpsborg.

Der har rivningsselskapet ribbet hele bygget for alt bortsett fra tak og yttervegger. Nå står jobben med rør og utomhusområder for tur.

Nok å henge skuffa i

– Både Vatvedt Torg og Stjernebygget er passe store jobber for oss. De ligger på mellom 5 og 7 millioner kroner. Senere skal vi også i gang med et par andre store prosjekter i Sarpsborg, blant annet den nye ambulansestasjonen ved Helsehuset. Der blir det også noe riving og full jobb med grunnarbeidene. Også dette er en kontrakt verdt 5–6 millioner, sier Skogen.

Reidar Skogen AS har hatt flere oppdrag for hovedentreprenøren på Vatvedt Torg, Håkon Hansen Entreprenør AS. Nå er timeplanen for 2020 full, og det er en rekke oppdrag inn i 2021 også.

– Det skjer mye på byggefronten i nærområdet, og vi er med i konkurransen på de fleste steder, ikke bare i Sarpsborg. Vi har oppdrag også i Moss, Halden og Indre Østfold.


Reidar Skogen AS

  Bodals vei 60, 1743 Klavestadhaugen

  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

{/show}