Senior Inspection sikrer dine verdier

SARPSBORG: - Vi sørger for å inspisere og kontrollere tilstanden på rør og konstruksjoner. Det er en svært rimelig forsikring framfor å vente til det eventuelt brister!

Senior Inspection og daglig leder Bjørn Korsmo sørger for å avdekke eventuelle svakheter i konstruksjoner og rør før uhellet skjer. Det er en billig investering.

- Vi sørger for å inspisere og kontrollere tilstanden på rør og konstruksjoner. Det er en svært rimelig forsikring framfor å vente til det eventuelt brister!

Det sier Bjørn Korsmo, daglig leder i Senior Inspection AS, som han eier og driver sammen med sin partner Vidar Amundsen.

Lang bransjeerfaring

Selv om selskapet er relativt nyopprettet, har Korsmo og Amundsen svært lang fartstid bak seg i bransjen. Paret etablerte Røntgenkontrollen allerede i 1987, som den første private bedriften som tilbød material- og sveisekontroll ved hjelp av metoder som røntgen, ultralyd, radiografi og magnetpulverprøving.

Innen den tid, jobbet de innenfor samme fagområde for Det Norske Veritas.

I sum har det gitt dem unik erfaring og fagkompetanse, samt et stort nettverk, som har bidratt til en oppløftende start. Spesielt bedrifter innen mekanisk industri og prosessindustri har stor nytte av denne type tjenester.

- Vi har en liten organisasjon og er svært konkurransedyktige på pris. I tillegg kan vi påta oss oppdrag på kort varsel. Det er en egenskap våre kunder verdsetter høyt, sier Korsmo.

En sikker økonomi

Jevnlige kontroller av konstruksjoner og rør er et godt grunnlag for en sikker økonomi. Stadig flere bedrifter har erkjent at dette er en viktig del av prosjekteringene, og som en naturlig oppfølging gjennom produksjon, montasje og vedlikehold.

Det sikrer at du slipper ubehagelige overraskelser som følge av at produktene eller montasjen ikke holder mål, og det gir deg oversikt over eventuell rustdannelse, sprekker og slitasje gjennom hele konstruksjonens levetid. Jo tidligere en feil oppdages, desto mindre blir kostnadene med å rette den.

Moderne utstyr

Senior Inspection har investert i moderne utstyr og har knyttet til seg samarbeidspartnere som muliggjør en rekke avanserte kontroller og inspeksjoner under og over vann både i Norge og utenfor landegrensene.

I tillegg til egne kontroller, tilbyr bedriften også tredjeparts inspeksjon.

- Da sjekker vi at underleverandøren har gyldige sveiseprosedyrer og sveisesertifikater, og at man arbeider etter godkjente tegninger og ITP (Inspection and Test Plan). Det sikrer at alt er i tråd med bestillingen fra oppdragsgiver, og avdekker eventuelle feil og mangler før skaden skjer!

Det er en god investering!

Tjenester

 • Radiografisk kontroll (røntgenkontroll)
 • Ultralydkontroll
 • Magnetpulverkontroll
 • Penetrantkontroll
 • Visuell inspeksjon
 • PMI, Positiv Material Identifikasjon
 • Visuell inspeksjon ved hjelp av drone
 • Visuell inspeksjon under vann ved hjelp av ROV
 • 3. partsinspeksjoner og bevitnelser
 • Oppfølging av underleverandører
 • Sertifisering av sveisere