Sigurd følger i pappas hjulspor

MYSEN: Siden høsten 2018 har nittenåringen Sigurd Aaser vært lærling i pappa Sigmunds transportfirma. I sommer fikk han sin egen betongbil – en splitter ny Scania.

Sigurd Aaser har alltid drømt om å sitte bak rattet på en Scania. I sommer gikk drømmen i oppfyllelse for unggutten.
Sigurd Aaser har alltid drømt om å sitte bak rattet på en Scania. I sommer gikk drømmen i oppfyllelse for unggutten.

Siden høsten 2018 har nittenåringen Sigurd Aaser vært lærling i pappa Sigmunds transportfirma. I sommer fikk han sin egen betongbil – en splitter ny Scania.

Med en far som er svoren MAN-tilhenger måtte Sigurd gå noen runder før han fikk viljen sin. Helt siden han var liten gutt har han nemlig hatt to drømmer: Å kjøre langtransport og å kjøre Scania.

– Da har jeg i alle fall kommet et stykke på vei, selv om jeg må klare meg med å kjøre betong i nærområdet en stund til, ler Sigurd, men forter seg å legge til at han stortrives.

Som sjåførlærling med fast kjøring for Mona Betong i Eidsberg er han strålende fornøyd med tilværelsen. Den ferske sjåføren forteller at både trivelige arbeidskolleger og varierte oppgaver er med på å gjøre dagene både givende og lærerike.

På egne hjul

Den første tiden som lærling tilbragte Sigurd i pappas MAN. Etter ti måneder i samme førerhus synes han det er deilig å være sin egen herre. Det var nemlig ikke til å komme fra at det ble både friske diskusjoner og tilløp til småkrangling iblant.

– Heldigvis har vi et godt forhold i bunnen, så vi ble fort gode venner igjen. Samtidig har vi snakket mye om det å jobbe sammen som far og sønn, så vi har vært godt forberedt på både fordeler og ulemper, sier han og legger til at han er godt fornøyd med at han får kjøre firmaets nyeste bil.

– Der var fatter grei, selv om valget av merke nok stakk litt dypere enn han vil innrømme.

Spenning

Med høsten i anmarsj har allerede Sigurd begynt å forberede seg på vintersesongen. Når han sitter bak rattet med fullt lass er det en anselig vekt han skal manøvrere trygt frem på utfordrende veier.

– Fullastet veier bilen 32 tonn, så det er klart jeg er spent på å kjøre på norske vinterveier. Samtidig er jeg både tålmodig og forsiktig og har absolutt ingen planer om å sette verken bil eller helse på spill.

Sigurds Scania representerer forøvrig en betydelig investering for familiebedriften. Ferdig lakkert og komplett utstyrt for betongtransport kostet bilen rundt 2,3 millioner kroner. I løpet av den drøye måneden Sigurd har disponert bilen har han allerede tilbakelagt 5 000 kilometer.


Mona Betong AS

Brennemostien 26
1850 Mysen

69 89 44 90 / 990 40 159

www.monabetong.noKlikk en emneknagg for å lese mer: