Sikrer trygt og effektiv veiarbeid

YTRE ENEBAKK: Alt arbeid som skal foregå i, på og langs vei krever både søknader om- og utførelse av arbeidsvarsling. Det tar Veiservice seg av.

– Vi ønsker å framstå som en profesjonell og seriøs aktør som utgjør en verdi for våre oppdragsgivere, sier daglig leder Arild Jakobsen og Lars Jakobsen Nordhagen.
– Vi ønsker å framstå som en profesjonell og seriøs aktør som utgjør en verdi for våre oppdragsgivere, sier daglig leder Arild Jakobsen og Lars Jakobsen Nordhagen.

Alt arbeid som skal foregå i, på og langs vei krever både søknader om- og utførelse av arbeidsvarsling.

Det nødvendige oppdraget er det stadig flere entreprenører som lar Veiservice ta seg av – som både ivare-tar sikkerheten og muliggjør en effektiv og økonomisk drift av arbeidene.

Veisikring kommer ofte ”brått på” hos mange entreprenører, som naturlig nok har mest fokus på det arbeidet som skal utføres. Da er Veiservice AS en god løsning å ha!

– Ja, vi er veldig gode på å snu oss raskt rundt for å bistå våre oppdragsgivere, sier Arild Jakobsen, daglig leder og etablerer av selskapet.

Veiservice AS kan påta seg hele prosessen rundt sikringsarbeidet; fra å utarbeide varslingsplaner og sende søknader til offentlige myndigheter til fysisk skilting og sperringer ute i felten.

– Vi sørger også for å stille med det mannskapet som til en hver tid er nødvendig for å sikre trygge omgivelser, inklusiv for trafikanter og de som jobber på stedet.

Skjerpede krav

Det har kommet skjerpede krav fra myndighetene når det gjelder sikring i forbindelse med arbeider som får konsekvenser for trafikkavviklingen. Dette berører profesjonelle aktører, men også private personer, minner Arild om.

– Skal du male eller utføre andre utvendige arbeider på boligen som gjør at du må ta i bruk deler av fortau eller vei, gjelder faktisk de samme retningslinjene. Du må både søke om tillatelse og ta ansvar for skilting og eventuelt annen varsling av omgivelsene, sier han.

Fra reklamebransjen

Arild kommer opprinnelig fra reklamebransjen, men gikk lei i voksen alder og ønsket å bytte både arbeidsplass og yrke. Det resulterte i ti fine år hos Veidrift AS, hvor han opparbeidet stor kompetanse innen veisikring.

– Jeg sluttet for å få roligere arbeidsdager ”på mine gamle dager”, men slik gikk det ikke, sier 60-åringen og ler.

– Flere entreprenører og tidligere oppdragsgivere forespurte meg om jeg kunne påta meg oppdrag som konsulent. Det tenkte jeg var en god idé, og slik begynte ballen å rulle. Derfra var veien kort til å etablere eget firma. Men jeg hadde egentlig kun tenkt å påta meg små oppdrag innenfor noen mils omkrets fra basen her i Enebakk.

De milene har blitt strukket vesentlig, for å si det mildt. I dag er nemlig hele det sentrale østlandsområdet naturlig nedslagsområde!

Samtidig har bedriften vokst fra én til seks ansatte.

Også de store oppdragene

– Vi påtar oss nå også de store og omfattende oppdragene ved å samarbeide med andre aktører i samme bransje. Jeg pleier å si at vi ikke har konkurrenter, men kun samarbeidspartnere.

– Markedet og behovet er enormt stort, så det er mer enn nok oppdrag til alle. Men det er ikke nødvendig at alle investerer i det samme, tunge utstyret om vi heller kan benytte hverandres maskinpark, kompetanse og ressurser. Det viktigste er at vi kan serve kundene ut fra det behovet de har. Det vinner alle på, sier han.

Bedriften ble etablert i mai 2015, og selv om markedsføringen har vært minimal, kan Arild allerede vise til oppdrag for mange av de største nasjonale aktørene innen bygg- og anleggssektoren. Blant annet var de en del av rehabiliteringen av Brynstunnelen gjennom halvannet år for Veidekke, med totalt 30 mann involvert.

– Oppdragene kommer som regel fordi de jobbene vi utfører blir lagt merke til. Dessuten er det mange oppdragsgivere som har benyttet oss én gang, gjerne kommer tilbake igjen ved neste prosjekt.

– Det er en god tillitserklæring, sier han.   


Veiservice

Gneisveien 1

1914 Ytre Enebakk

909 19 165

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.