Smaalenene Bygg satser på egen takstavdeling

Smaalenene Bygg har vokst til en bedrift med 27 dyktige fagfolk, og satser nå på egen takstavdeling i tillegg.

Leder og eier Jim Holm-Johansen (t.h.) er strålende fornøyd med de ansatte og oppdragsmengden i Smaalenene Bygg. Her sammen med (fra venstre) Erling Berven Holstad, Magne Lindhjem og Bård Rolfsen.

- Vi har dyktige fagarbeidere og lærlinger som skal bli lært opp skikkelig. Det er nok derfor de gode ryktene går, og oppdragene kommer slik at vi har en solid ordrereserve, sier daglig leder, grunder og bedriftseier Jim Holm-Johansen.

I 2014 og 2015 var Holm-Johansen innleid hos Hersleth Entreprenør, og fikk forespørsel fra prosjektlederne om han kunne fremskaffe flere fagarbeidere. Dette la grunnlaget for egen bedrift. I 2022 økte omsetningen med 7,5 millioner kroner og landet på 24 millioner. Ryktene underveis har gått, og nye ansatte har stadig dukket opp. Holm-Johansen har takket ja til kompetente fagfolk som har banket på døra. Gjennom et sterkt lag har de sammen sikret økende oppdragsmengde og suksess i markedet.

Rekrutteringen foregår lokalt, og alle ansatte snakker norsk. Selv er gründeren også takstingeniør, noe også fem av kollegene er. I 2023 satser man på taksering som et eget forretningsområde, i tillegg til entreprenørdelen og at bedriften er forhandler av typehusleverandøren Archihus. Her forventes det mye fremover.

- Vi jobber veldig bredt her hos oss, og vi har dessuten en vedlikeholdsavtale med kommunen som er ganske omfattende, forteller han.

Viktige lærlinger

Archihus har moderne ferdighus som er både areal- og energieffektive, i tillegg til den spennende arkitekturen. Men Smaalenene bygg jobber også med tilbygg, rehabilitering, taksering, våtrom, tegnearbeider og utleie av utstyr.

Målet er å være den foretrukne entreprenøren i eget lokalsamfunn, med kvalitet i alle ledd. Dessuten står bærekraft og miljø sentralt i bedriftskulturen, i tillegg til HMS.

- Vi har alltid lærlinger i arbeidsstokken. Som godkjent selvstendig lærebedrift i Viken fylkeskommune tar vi ansvar for opplæring og trening av morgendagens fagfolk. Vi har fem lærekontrakter, smiler gründeren.

Selv om han har sikret stor oppdragsmengde i 2023, ønsker han seg flere oppdrag. Smaalenene Bygg har som ambisjon å vokse mot 100 millioner i årsomsetning de neste fem år.

- Nå starter vi også et avdelingskontor for Smaalenene takstsenter i Rådhusgata i Askim, avslutter han.


Smaalenene Bygg AS

  Moreneveien 12, 1859 Slitu

  69 82 82 69

  www.smaalenenebygg.no


 Her finner du oss


Klikk en emneknagg for å lese mer: