Snart starter byggingen av praktfulle Søly Park på Jeløy

- Boligprosjektet Søly Park på Jeløy i Moss blir krevende, utfordrende, kostbart – og helt fantastisk.

- Boligprosjektet Søly Park på Jeløy i Moss blir krevende, utfordrende, kostbart – og helt fantastisk. Det sier prosjektleder Per Bjerke i Backe Østfold som starter med grunnarbeidene allerede før sommeren.

Det er nettopp grunnarbeider det handler mye om når Bjerke snakker om utfordringer på Jeløy. Det er krevende forhold på den gamle industritomta, men Backe Østfold har lang erfaring og benytter markedsledende rådgivere og gode underentreprenører når de påtar seg slike prosjekter. Foreløpig er man i startfasen av prosjektering og beregning av fundamentering, men før dette har mye tid gått med til å finne akseptable byggehøyder og løsninger som både byggherre, kommune, entreprenør og ikke minst naboer kan leve med. Men prosjekter og prosjekteringsfaser som faller utenom A4 er Backe Østfold og, ikke minst prosjektleder Per Bjerke, godt kjent med. Han og hans team overleverte i fjor Seut Brygge i Fredrikstad, og alle som har sett dette boligprosjektet på nært hold, forstår at det har vært både krevende og nok av byggtekniske utfordringer. 

Flott og kostbart

- Det blir minst like krevende på Jeløy, selv om det ser flott og greit ut på grovskissene. Men her er det masse hjørner, kriker og kroker over alt som gjør det spesielt. Sammen med grunnforholdene gjør det at vi må bruke all vår erfaring for å overlevere et godt resultat også her. Derfor har vi engasjert stort sett samme team med samarbeidspartnere og underentreprenører som vi benyttet på Seut. Det gjør at vi føler oss sikre på å lykkes igjen, sier Bjerke. Han tror det blir et attraktivt boområde og regner med at leilighetene vil gå unna som det velkjente hvetebrødet, selv med priser rundt 90 000 kroner per kvadratmeter.

Siste prosjekt på Jeløy

- Det blir trolig stor interesse fra oslokanten, siden dette ligger så sentralt i forhold til jernbanen i første rekke. Når dobbeltsporet står ferdig om noen år, blir det en gangvei bort til stasjonen og kanskje en halvtimes togreise til Oslo. Da blir det attraktivt også for yrkesaktive familier. Søly blir dessuten det siste boligprosjektet på Jeløy inntil det blir bygd ei ny bru over Mossesundet. Det betyr nok stor etterspørsel etter boliger her ute i mange år fremover.

Backe Østfold har blitt tildelt totalentreprisen av byggherrene Backe Prosjekt og Frelsesarmeen Eiendom, som Backe har samarbeidet med i mange år. I dag står det store industribygninger på tomten, men disse skal rives i mars-april før grunnarbeidene tar til.

79 leiligheter

De nye boligene blir organisert i fire rekker mot sjøen, med såkalte Strandhus, Trehus og Byhus. Utvendig skal det benyttes trepanel og noe tegl som fasademateriale i en variasjon som skal gi et hyggelig bomiljø. Under boligene blir det et stort parkeringsanlegg, sportsboder og sykkelparkering. Det medfølger én p-plass og én sportsbod for alle boligene og det blir tilrettelagt for tilkobling av el-billader. Kjelleranlegget får heis til leilighetene, som blir fra mindre to-roms til store eksklusive leiligheter med takterrasse og en praktfull utsikt over fjorden. Totalt skal det bygges 79 leiligheter i ett byggetrinn og hele prosjektet skal overleveres i 2024.


Backe Østfold AS

  Rosenborgveien 3, 1630 Gml Fredrikstad

  69 35 70 80

  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  backegruppen.no


 Her finner du oss


Klikk en emneknagg for å lese mer: