Spennende internasjonalt samarbeid på Peterson

Det er sjelden store fabrikker bygges i Norge. Med ekspertise fra hele verden blir det et spennende og lærerikt arbeidsmiljø. Det fikk GK Elektro erfare som teknisk entreprenør.

Det er sjelden store fabrikker bygges i Norge. Med ekspertise fra hele verden blir det et ekstra spennende og lærerikt arbeidsmiljø. Det fikk GK Elektro erfare som teknisk entreprenør til prosjektet.

GK Elektro AS er Skandinavias ledende tekniske entreprenør og servicepartner med ekspertise innen ventilasjon, elektro, rør, sikkerhet, byggautomasjon, kulde og energi, og ble etablert i 1964. Over 3.300 medarbeidere i Norge, Sverige og Danmark tar hånd om alt av teknikk i bygg, fra prosjektutvikling og installasjon til drift og vedlikehold, og omsetter for seks milliarder kroner. Rundt 40 jobber i GK Elektro, avd. Østfold.

Spennende og lærerikt

Ved den nye Peterson-fabrikken i Halden har GK Elektro, avdeling Østfold stått for de elektriske installasjonene, som strømskinner, kabelbroer, lys, stikkontakter, brannvarslingsanlegg og nød- og ledelys, internkobling på enkelte maskiner, i tillegg til grunnleggende data.

– Dette har vært et veldig spennende og lærerikt prosjekt. Utgangspunktet var et tomt lagerbygg. Vanligvis foreligger en plan som vi jobber etter, mens her, hvor store deler av rommet skulle fylles med store maskiner, ble utfordringene tatt underveis. Vi har her valgt å bruke strømskinner for tilførsler til maskiner og utstyr. Dette har vi hatt god nytte av da maskinene ble installert, forklarer prosjektleder i GK Elektro, Andreas Milbrat.

– Et av de mest komplekse rommene i bygget er fyrrommet, der vi ble utfordret på fremdrift. Takket være god kommunikasjon og godt samarbeid mellom alle involverte faggrupper, løste alle utfordringer seg. Det er et meget kompleks rom som krevde daglige møter. I løpet av prosjektet har vi hatt flere utfordringer som har løst seg raskt takket være gode samarbeidspartnere, totalentreprenør og byggherre, sier han.

Sjeldent bra byggherre

Det har veldig mange involvert i oppføringen av det nye lagerbygget til Peterson Packaging i Halden. Nær sagt fra alle verdenshjørner.

– Dette er et unikt prosjekt, det er ikke mange som bygger fabrikker i denne størrelsen i Norge nå lenger. De fleste velger å bygge fabrikk utenlands, mens Peterson gjør det her. Det har vært moro å få være med på den prosessen. Det har vært viktig at alle har jobbet som et team, og her har vi lært mye av alle de internasjonale leverandørene, der folk fra nesten hele verden har vært involvert.

– Det har vært et veldig godt samarbeid med alle disse nasjonene. Mange kulturer i alle ledd har gjort prosjektet veldig spennende og ekstra morsomt, utdyper Simen Krogstad Mathisen, bas i GK Elektro.

– Det har vært veldig moro, selv om vi har klødd oss i hodet mye underveis. Alt har imidlertid løst seg raskt med Peterson, mye takket være at vi har jobbet under Betongbygg. Kommunikasjon med byggherre har vært enestående og alt løst seg veldig raskt. En sjeldent bra byggherre! Vi har aldri jobbet med et så hyggelig prosjekt, der latteren har sittet løst, og så mange folk har vært involvert i alle ledd, sier Milbrat.


Artikkelen fortsetter under bildet


Klart seg bra under pandemien

Peterson-fabrikken ble heldigvis ferdig før pandemien brøt ut. Med korte tidsfrister, og både leveranser og prosjektarbeidere fra hele verden hadde det blitt en nesten umulig oppgave å gjennomføre i disse dager. Også GK Elektro har klart seg bra i en utfordrende tid.

– Vi merker at spesielt serviceoppdrag, da særlig private, har blitt kansellert. Vi har foreløpig unngått permitteringer. Vi merker også at avgjørelser på større prosjekter er satt på vent i påvente av hva som skjer videre som følger av pandemien. Vi er heldig som har en trygg eier bak oss og at vi er et familieeid selskap hvor eier gjør det de kan for å beholde arbeidsplasser. Vi er som alle andre spent på hva som skjer fremover, men foreløpig går det bra. Hadde dette prosjektet vært nå hadde det vært katastrofalt.

GK Elektro AS, avdeling Østfold er stadig på utkikk etter nye ansatte med riktig kompetanse, og oppfordrer til å ta kontakt om dette kan være noe for deg!


GK Elektro, avd. Østfold

 

  Solgård Skog 139, Moss

  69 20 46 70

  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  www.gk.no


 Her finner du oss


Klikk en emneknagg for å lese mer: