Spennende prosjekter for Østfold Stenmontering

Østfold Stenmontering har vokst raskt siden starten av det nye selskapet i 2021. Nå er de engasjert i store og små prosjekter i hele Østfold.

Bilde av tre blide karer, Frank Webjørnsen, sønnen Stian og Christian Walter.
Frank Webjørnsen startet i sin tid Østfold Betongsaging, men valgte etter hvert å etablere Østfold Stenmontering AS, et selskap sønnen Stian leder i dag. Christian Walter er med som medeier og kompetanseperson.

Østfold Stenmontering har vokst raskt siden starten av det nye selskapet i 2021. Nå er de engasjert i store og små prosjekter i hele Østfold.

Både Stian Webjørnsen og faren Frank har lang fartstid i anleggsbransjen, men har valgt å konsentrere seg om gatestein, utomhusprosjekter og anleggsgartnervirksomhet i den nye virksomheten. Det førte til en pangstart i 2021 med et godt plussresultat, og inneværende år ser ikke dårligere ut, tvert imot.

– Vi styrer nok mot et resultat på 10-12 prosent, og det er vi godt fornøyd med i denne bransjen, sier daglig leder Stian Webjørnsen.

Store prosjekter

I dag er Østfold Stenmontering i ferd med å sluttføre alt fra riving av gamle eksisterende eneboliger til ferdig lagt gressplen utenfor nye boliger i Dronningens gate i Sarpsborg, et typisk prosjekt for bedriftens 13 ansatte., både når det gjelder arbeidsoppgaver og størrelse.

– Vi tar både større og mindre oppdrag, enten det er for bedrifter eller private. Vi har mange småoppdrag med stenlegging av gårdsplasser, noe som er fine jobber å fylle eventuelle huller i timeplanen med.

I dag er Østfold Stenmontering engasjert i store prosjekter som Høgliveien i Mysen, Collicare i Vestby og Unger fabrikker, i tillegg til flere mindre oppdrag.

– Vi jobber innenfor et veldig bredt spekter og tar på oss mange ulike prosjekter. 

Løser utfordringene

Forretningsmannen Christian Walter valgte å engasjere seg i Østfold Stenmontering etter nyetableringen i 2021. Han trekker frem samspillet mellom far og sønn som en suksessfaktor.

– De utfyller hverandre utrolig godt. Samarbeidet gjør at bedriften jobber effektivt og med kvalitet. Både far og sønn har bakgrunn fra ishockey, og det ser vi når det gjelder forståelsen av lagbygging og samarbeid. Hele laget skal fungere og det sørger gutta for. De løser alle utfordringer, sier Walter.

Østfold Stenmontering er i utgangspunktet et Sarpsborg-firma, men valgte å etablere seg på Åkebergmosen i Råde i 2021.

– Dette er perfekt plassering for denne typen virksomhet i Østfold. Kort vei til E6 og alle østfoldbyene. Kan ikke bli bedre, fortsetter Walter.

Ute på anleggene

Stian Webjørnsen tok formelt over som daglig leder for Østfold Stenmontering fra nyttår 2022, men fortsatt har han på seg arbeidstøy og jobber nær 100 prosent ute på anleggene.

– I en liten bedrift som vår er det foreløpig ikke tid til så mye kontorarbeid på dagtid. Det blir noen ekstra timer på kveldene, men det fungerer inntil videre, selv om planene er å kunne gjøre papirarbeidet innenfor arbeidstiden. Vi driver på en litt annen måte enn før, men faren min og jeg samarbeider godt, selv om vi kan være litt skarpe i kanten mot hverandre, ler Stian.


Østfold Stenmontering AS

  Åkebergmosen 12, 1640 Råde

  928 69 141

  www.ostfoldsten.no

{/show}