Stabil arbeidsstokk og fornøyde kunder

SARPSBORG: Rolf Bergmann har jobbet med NDT-testing og analyser av rør og sveiseskjøter et helt liv. I disse dager feirer han 20 år med Universal-Control.

Rolf Bergmann har jobbet med NDT-testing og analyser av rør og sveiseskjøter et helt liv. I disse dager feirer han 20 år med Universal-Control i Østfold-regionen. Selskapet er preget av stabile ansatte og langvarige kunder.

Universal-Control har blant annet kontrollert sveiseskjøter på fjernvarmerør i hele Østfold siden 2001. Det ligger knapt et rør i grøftene i Nedre Glomma eller Indre Østfold som Rolf Bergmanns ansatte ikke har godkjent. I tillegg har de store oppdrag innenfor fjernvarme i Oslo og er på jobb i hovedstaden stort hver eneste dag.

Mange ben å stå på

Universal-Control var såpass forutseende da oljebransjen strammet vedlikeholds- og investeringsskruen i 2014 at de hadde etablert flere ben å stå på. Fjernvarme, gassindustrien, lokale storindustri, bygg og anlegg har bidratt med store og små oppdrag. I tillegg har stort sett alt av drivstøffrør i bakken på Oslo Lufthavn Gardermoen vært gjenstand for nøye kontroll av Greåker-firmaet.

Nytt stort oppdrag

– På Gardermoen har vi et tett samarbeid med et annet Sarpsborg-selskap, nemlig B.T Rørsystemer, som har lagt drivstoffledningene under flyplassen. B.T er forøvrig vår mest langvarige kunde, og vi har samarbeidet siden vi startet i distriktet før årtusenskiftet, sier forteller Bergmann.

Akkurat nå har selskapet fått enda et stort oppdrag utenfor nærområdet.

– Vi er i gang med kontroller av store konstruksjoner i forbindelse med utbygging av jernbanen på Eidsvold. Det er snakk om store rør som skal ned i bakken, der vi har kontrollen helt fra produksjonen til de er på plass.

Mye har skjedd

Selskapet har i dag oppdrag rundt hele Sør-Norge og de fire ansatte, pluss en fast innleid spesialist på ultralyd har ordrebøkene fulle.

– Det har skjedd mye siden vårt første oppdrag for Brattås på gamle Sarpsborg Mek. Verksted. Det ble startskuddet for vårt virke her i regionen, sier Rolf Bergmann.

Universal-Control AS er godkjent av Force Technology for blant annet sertifisering av sveisere. Sammen med kvalifisering av prosedyrer er dette er oppdrag de ofte er ute på.

– Vi ønsker å gi våre kunder alt på ett sted og skal dekke det kunden har behov for av denne typen tjenester. Derfor har vi også en stabil kundemasse som vi har samarbeidet med i mange år og dermed utviklet bred kompetanse gjennom.

Fakta

  • Uavhengig testorgan
  • NTO-registrert iht. EN ISO 9712/Nordtest
  • Godkjent eksaminator/underleverandør ved sertifisering av sveisere og kvalifisering av prosedyrer, iht. NSEN
  • ISO/IEC 17024 og PED 97/23 EØF
  • Sertifiserte NDT-operatører iht. de fleste NDT-metoder, med Level 3 ansvarlig kompetanse


Universal-Control AS

Greåkerveien 166
1718 Greåker

69 32 92 88Klikk en emneknagg for å lese mer: