Stena Stål er nært og bærekraftig

Stena Stål er opptatt av å sette så lite klimaavtrykk som mulig. Det kan de gjøre ved å ha lager i Østfold og betjene de mange små og mellomstore bedriftene.

Uteselgerne Paulina Bednarz og Robin Syversen har bidratt til et oppsving for Stena Stål i Moss.

- Vi er opptatte av å sette så lite klimaavtrykk som mulig. Det kan vi gjøre ved å ha lager i Østfold og betjene de mange små- og mellomstore bedriftene. Stena Stål er både nært og bærekraftig, sier daglig leder ved Stena Stål Moss, Jørn Brynildsen.

 

Stålleverandøren med hovedsete i Sverige har fokus på gjenvinning og grønn virksomhet. Deres søsterbedrift Stena Recycling er store på innsamling av blant annet metaller, som blir brukt i produksjonen av nye stålprodukter fra Stena Stål. De jakter ikke de store aktørene i bygge- eller anleggsbransjen, men leverer gjerne mindre partier til landbruket, små- og mellomstore industrikunder samt byggmestere i Østfold og Follo. Det har de gjort med stor framgang den siste tiden, ikke minst takket være de to nye uteselgerne Paulina Bednarz og Robin Syversen. Omsetningen er nær doblet det siste driftsåret.

Har ambisjoner

- Vi har alltid vært store på blant annet spesialstål til offshoreindustrien, som det er mye av i regionen vår. Nå legger vi vel så mye fokus mot tradisjonelle industrikunder med handelsstål. Vi jobber nå med en vridning mot mer lagerlegging av disse produktene i Moss, sier Jørn Brynildsen. Bedriften har ambisjoner om å vokse ytterligere og etablere flere avdelinger i Norge.

- Vi er en oppkomling og «underdog» som skal ta nye markedsandeler.

Rask levering

Ved siden av nærhet og kortreiste varer, er Stena Ståls styrke produktutvalget. Fra hovedlageret i Sverige kan de hente produkter fra et lagerutvalg på 5-6 000 artikler.

- Bestiller man lagerført vare før 12.00, er varene på plass i Moss 06.00 dagen etter og kan enten hentes eller bli kjørt ut til kunden, sier Erlend Ringsgård.

I visse tilfeller kan kundene komme innom og handle direkte fra hyllene og betale elektronisk. Stena Ståls medarbeidere er både fleksible og serviceinnstilte.

Brukte stålbjelker

Stena Stål er stadig på jakt etter nye måter å redusere karbondioksydavtrykket fra egen virksomhet. Dette gjelder både ved gjenvinning, transport og produksjon av nye produkter, men de tilbyr også brukte jernbjelker, som kan være 50 år gamle, men like gode som nye. Samtlige bjelker blir selvfølgelig testet og sertifisert for den bruken de er tiltenkt, men bjelker som har hatt en statisk funksjon i et bygg, for eksempel, er ofte som nye.

En grønn bransje

- Stålbransjen vil bli en grønn bransje om kort tid og går trolig en lys fremtid i møte. Selv om det blir bygd stadig flere hus i massivtre, vil nok stål både som byggemateriale og som armering i betong leve lenge, sier Brynildsen og legger til at Stena Stål i Moss selvsagt er miljøsertifisert etter ISO 14001-standard, i tillegg til å være sertifisert i henhold til ISO 9001 og ISO 45001.

 


Stena Stål AS

  Årvollskogen 79, 1529 Moss

  69 23 54 00

  www.stenastal.no


 Her finner du oss


Klikk en emneknagg for å lese mer: