Sterkt voksende leverandør innen gulvbransjen

Fredrikstad Bygg- og Parkettsliperi legger alt fra industrigulv på skoler til fiskebensmønstre og sportsgulv i treningssentra, offentlige bygg og boliger.

Thomas Svensen har 34 år bak seg i bransjen

Fredrikstad Bygg- og Parkettsliperi AS monterer store mengder parkett- og laminatgulv og er et sterkt voksende firma innen gulvbransjen. De legger alt fra industrigulv på skoler, til fiskebensmønstre og sportsgulv i treningssentra, offentlige bygg og private boliger.

På Torp i Fredrikstad finner du en gulvbedrift med stolte tradisjoner helt tilbake til sekstitallet, da bestefaren til Thomas Svensen startet det hele. Barnebarnet tok sats og så seg aldri tilbake, og har allerede 34 år bak seg i bransjen. Svensen er både gulvsliper, utdannet snekker og møbelsnekker, en erfaring han tar med seg inn i faget.

- Vi har lang og bred erfaring innen gulvfaget, og har spesialisert oss på sliping, legging, reparasjon og vedlikehold av alle typer trapper og tregulv, samt snekkertjenester. Vi reparerer mye parkett for parkettprodusenter, entreprenører og byggmestere på Østlandet. Vi monterer mye fiskebensmønster og produserer selv slottsplank som kan leveres i mer enn 400 ulike farger. Vi monterer også mye industrigulv, både på skoler og i andre offentlige bygg og leverer alltid et design som er tilpasset kundens ønsker.

Høy kvalitet til konkurransedyktige priser

Firmaets varemerke og grunntanke har hele tiden vært høy kvalitet, personlig service, punktlighet og meget konkurransedyktige priser. De leverer alltid til avtalt tid, noe som har gitt bedriften mange trofaste kunder, også i det offentlige. Bedriften har i dag 10 ansatte, hvorav syv er gulvleggere. Samtlige har fokus på kvalitet og service.

- Vi har montert gulv på for eksempel Sannesund, Spetalen og Manstad skoler, Helsehuset i Fredrikstad og Rygge Torg. I tillegg har vi levert gulv til foaje og scene på Det Norske Teateret, for å nevne noe. Sportsgulv er noe vi er spesielt gode på, noe mange av distriktets idrettshaller og treningssentre er synlige bevis på. Blant annet har vi montert gulv på store deler av de Sats-sentrene som er etablert i Oslo de senere årene. Vi har faktisk flere oppdrag i hovedstaden enn vi har hjemme i Østfold.

FBP har i år fått mange store kontrakter i forbindelse med skoler, idrettshaller, treningssentre og boliger for små og store entreprenører.

- Totalt har vi avtaler for nærmere 25.000 kvadratmeter og 1.000 dører i 2018. Vi er et stadig voksende firma som leverer kvalitet og service.

Dyktige detaljarbeidere

- Vi har dyktige folk som virkelig kan gulv og reparerer stort sett alt av skader, selv om det medfører bordbytte lokalt, midt i rommet uten å måtte bryte opp hele gulvet. Vi utbedrer også vannskader, brannskader og sårmerker for forsikringsselskaper og saneringsfirmaer. Vi har samarbeidspartnere som hjelper oss med å reparere brudd i varmekabler i gulv, slik at vi kan løse slike utfordringer også, uten at hele gulvet må brytes opp.

Den tradisjonsrike bedriften har nå åpnet Parketteksperten, som har Norges største gulv-showroom og nettbutikk. Parketteksperten tar seg av all kundebehandling mot entreprenører.