– Stolte av å være med på Vatvedt Torg

– Vi er stolte av å kunne være med på utviklingen av det gamle verkstedområdet på Vatvedt Torg. Det er en betydelig jobb for oss, sier daglig leder Asbjørn Aas Johansen i Storm Elektro i Fredrikstad.

– Vi er stolte av å kunne være med på utviklingen av det gamle verkstedområdet på Vatvedt Torg. Det er en betydelig jobb for oss, sier daglig leder Asbjørn Aas Johansen i Storm Elektro i Fredrikstad.

Elektroinstallatøren med avdelinger i både Moss og Sarpsborg er en ganske unik aktør i markedet. Bransjen omfattes av en rekke sertifikater, og Storm Elektro innehar alle lokalt. Det bidrar til utviklingen av en helt spesiell kompetanse ikke minst når det gjelder industriinstallasjoner. Nylig sto de for all installasjon hos Fredrikstad Seafood på Øra, en ganske spesiell jobb.

Spredt kompetanse

– Dette er det første landbaserte oppdrettsanlegget i Norge, og en veldig spennende jobb for oss.

Han understreker at Storm Elektro ikke bare påtar seg større prosjekter, men også en lang rekke serviceoppdrag for privatpersoner.

– Vi er et lokalt firma med masse kunnskap, enten det gjelder prosjekter eller serviceoppdrag. Vi er svært bevisste på kompetanseutvikling og har mange ansatte som ikke bare er utdannet elektromontører, men har gått videre på Teknisk fagskole. Kompetansen er spredt på flere områder, blant annet automasjon. Vi har en egen avdeling med 11 ansatte som jobber med alt fra alarmer til smarthus, som det blir stadig større interesse for.

Tar ansvar

Storm Elektro ønsker å videreutvikle sin egen bedriftskultur og satser derfor mye på lærlinger. Nå har de 11 lærlinger inne og tok inn fire nye bare i år. Det handler om å se lærlinger som en ressurs, forteller Asbjørn Aas Johansen.

– Det ligger en fordel i å kunne forme sine fremtidige ansatte fra dag 1. Vi ønsker å beholde vår egen kultur og rekrutterer derfor via lærlingordningen. I tillegg tar vi ansvar for at bransjen stadig får påfyll av nye medarbeidere og at de unge som ønsker det får mulighet til å gå i lære, sier Johansen.

Bedriften ønsker å gi tilbake til det nærområdet den opererer i. Derfor bruker de betydelige ressurser på barne- og ungdomsidretten i Gressvik, der de har sin adresse.

– Vi legger også vekt på å bruke lokale leverandører der det er mulig. Det er ikke sikkert det gir mye tilbake i kroner og øre, men det handler om å være samfunnsengasjert og samarbeide i lokalmiljøet.

Omfattende jobb

Vatvedt Torg er det andre store prosjektet Storm Elektro har i Sarpsborg for Håkon Hansen Byggentreprenør. Tidligere i år ble nye Sarpsborg Scene overlevert etter en omfattende renoveringsjobb. Tidsmessig passet det godt å flytte fokus noen kvartaler unna.

–| Vi samarbeider godt med Håkon Hansen og har gjort flere store jobber sammen. Nå skal vi snart i gang med bunnledninger og jording. Deretter kommer ikke vi tilbake før i slutten av første kvartal 2021. Da vil vi ha 8–10 mann i sving i leiligheter og trolig næringsområdene i flere måneder.


Storm Elektro AS

  Lerkeveien 2, 1624 Gressvik

  69 36 00 40

  www.stormelektro.no


 Her finner du oss


Klikk en emneknagg for å lese mer: