Stor etterspørsel av bygnings- og interiørglass

Glassmester Strand i Sarpsborg skreddersyr glassløsninger til både hjemmet og arbeidsplassen.

Håndverket og lidenskapen for faget har alltid vært en stor del av Glassmester Strand AS sitt DNA, og som Geir har videreført i sin far og farfars ånd.

Stadig flere oppdager at glass har egenskaper som egner seg ypperlig som en del av interiøret i hjemmet og i kontorbygget - både som designelementer og til praktiske funksjoner. – Vi skreddersyr løsninger og drar ut til kunden for å ta mål. Og vi gir gjerne tips og gode råd for å sikre at de beste løsningene blir valgt, sier Geir Strand, daglig leder hos Glassmester Strand AS i Sarpsborg.

Geir er tredje generasjon driver av den tradisjonsrike bedriften som ble etablert allerede i 1950, og legger stor vekt på nærhet til kunden og personlig service. De er i dag fem ansatte, med Geir dedikert til de tradisjonelle glassmestertjenestene. Han drar gjerne ut og lytter til kundenes ønsker, gir faglige råd og foreslår løsninger.

- Deretter tar jeg mål, før glasset blir produsert og montert i tråd med avtalene. Jeg bistår gjerne kundene gjennom hele prosessen, fra idé til ferdig produkt.

Typiske oppdrag er å montere glass over kjøkkenbenk i stedet for fliser, skyvedører, glassrekkverk inne eller på balkongen/terrassen, baderomsløsninger, innglassing av uteplass, speil osv.

- Snart to år med korona har gitt mer hjemmetid for folk flest, som har ført til at mange har prioritert å pusse opp og fornye boligen. Det har bidratt til økt pågang hos oss, med ulike typer forespørsler. Særlig i eldre boliger, hvor få hjørner er vinkelrette, har vi hatt mange oppdrag på tilpassede glass til dusjen.

- Men også glass over kjøkkenbenken er blitt populært. Her bruker vi sikkerhetsglass som tåler vannsøl med høye temperaturer og varme fra komfyren. De er lette å rengjøre, du har ingen skjøter eller flisefuger å ta hensyn til og det er stilig og tidløst. Glassene kan leveres ekstra klare for å kunne gjengi korrekt farge fra vegg eller tapet, men kan også lakkeres i ønsket farge.

Glass har mange unike kvaliteter både når det gjelder design og forbrukervennlighet, støydemping, brannhemming og isolering, og egner seg svært godt på en rekke områder, minner han om.

- Her er det nær sagt bare fantasien som setter grenser for hva vi kan få til for å skape gode praktiske løsninger og et særpreg på boligen eller i kontorlandskapet.

Din lokale glassmester

Håndverket og lidenskapen for faget har alltid vært en stor del av rørleggerbedriftens DNA, og som Geir har videreført fra sin far og far før ham. Han er selv nærmest flasket opp i glassmesterforretningen, og var aldri i tvil om at også han ville gå den samme yrkesveien. At han skulle overta driften allerede som 18-åring etter sin far Tore, var derimot ikke i planene.

- Nei, pappa døde så alt for tidlig. Det var et enormt sjokk, og jeg hadde knapt rukket å ta fagbrevet innen jeg fikk det daglige ansvaret i november 1989. Lærekurven var svært bratt, for å si det mildt!

Han legger ikke skjul på at det ble noen tøffe år etter overtakelsen, men klarte å holde hodet over vannet takket være velvillige leverandører og samarbeidspartnere som hadde troen på ham.

- Etter hvert fikk vi ting på stell og jeg fant min måte å drive butikken på. Siden har vi utviklet en sunn og lønnsom bedrift - fortsatt tuftet på de samme verdiene og ønsket om å være «glassmester´n på hjørnet» folk kan stikke innom ved behov. Her er alle velkomne, uansett i hvilket ærend de kommer. Ingen jobber er for små – og vi har døgnvakt og klare til å rykke ut dersom det oppstår akutt behov, understreker han.

Store på bilglass

En viktig del av utviklingen, var beslutningen om å bli en del av Riis Bilglass-kjeden. De er i dag blitt store på å reparere og skifte alt av bilglass, skader som ofte er et resultat av steinsprut.

- De fleste har nok hørt et smell i frontruta under kjøring på E6, som har forårsaket små sår eller sprekker i glasset. Men ofte er det først når kulda kommer at de gjør noe med det, da lave temperaturer gjør at skaden ekspanderer. Vi anbefaler å stikke innom så snart du oppdager en skade i glasset, ikke vente til glasset sprekker.

De fleste steinsprutskader lar seg reparere, og er gratis for deg om du har kasko eller delkasko.

- Er skaden for stor eller plassert midt i synsfeltet, vil derimot et bytte være riktig alternativ. Den vurderingen tar vi for deg, og vi håndterer også kontakten med forsikringsselskapet, sier han.

- Når du velger oss, er du garantert at skaden blir reparert på en profesjonell måte. Eventuelt en ny rute laget til akkurat din bilmodell og som blir montert av en spesialist.

Vil vurdere å flytte

Glassmester Strand er herre i eget hus, og har en svært sentral beliggenhet. I tillegg disponerer de et lager på Kampenes, hvor de også har takhøyde til å ta inn campingbiler og lastebiler inntil en viss størrelse.

Men selv om de stortrives i dagens lokasjon i Sarpsborg sentrum, ser likevel ikke Geir bort fra at de vil ha flyttet om han ser fem til ti år fram i tid.

- Det er mye utbygging og utvikling som skjer i denne delen av byen, og det kan hende at den kommende reguleringsplanen gjør oss nødt til å se oss om etter et nytt tilholdssted. Det er imidlertid ikke enkelt å finne et aktuelt bygg som tilfredsstiller plassbehov og kravene vi må ha til fasiliteter. Dessuten må det være sentrumsnært, eventuelt på Tunejordet, slik at vi fortsatt kan være lett tilgjengelig for drop in-kundene.

- Uansett hvor vi måtte befinne oss, vil vi fortsatt være den lokale glassmesteren det er naturlig å «ramle innom», understreker han.

* Glass over kjøkkenbenk

* Glasshyller

* Balkongskjerming

* Skyvedører

* Skillevegger

* Dusjløsninger

* Glassrekkverk


Glassmester Strand AS

  Olav Haraldsonssgt. 28/30, 1711 Sarpsborg

  905 75 807

  www.glassmesterstrand.no


 Her finner du oss


Klikk en emneknagg for å lese mer: