Stor rammeavtale for Askim & Mysen Rør

SLITU: Vant nylig attraktiv avtale om rørtjenester med nye Indre Østfold kommune. Verdien er stipulert til fem millioner kroner i året.

Askim & Mysen Rør vant nylig kampen om den attraktive rammeavtalen for rørtjenester med nye Indre Østfold kommune. Verdien er stipulert til fem millioner kroner i året og fører til at de må styrke bemanningen med minst et par årsverk.

Bedriften har tidligere hatt en lignende rammeavtale med Askim kommune, men denne er langt mer omfattende, da den gjelder den nye storkommunen, eller det som i dag er Askim, Eidsberg, Trøgstad, Spydeberg og Hobøl kommuner med totalt 800 kommunale boliger samt 300 000 kvm skoler og alle andre offentlige bygg. Avtalen ble aktivert da den ble signert i oktober og gjelder i to år med opsjon på to nye år.

Sentral plassering

- Rammeavtaler med offentlig virksomhet er viktige for oss, da det sikrer stabilitet. Ofte er det flere virksomheter som får rammeavtaler, men denne er vi alene om. Det betyr mye for vår serviceavdeling, forteller daglig leder Tollef Berger i Mysen & Askim Rør AS.

Han legger til at de også har inngått rammeavtaler med Rakkestad kommune og Sykehuset Østfold i år.

- Vi har langt erfaring med å håndtere rammeavtaler både for privat og offentlig virksomhet. Dessuten ligger vi svært sentralt plasser like ved E18 med kort vei til både Oslo, Follo og en lang rekke østfoldkommuner. Det er viktig for å kunne yte service med kort responstid.

Store i prosjektmarkedet

Askim & Mysen Rør har allerede en ordrereserve på 140 millioner kroner, som tilsvarer ca. halve årsomsetningen i 2020. De skal blant annet i gang med en kjempejobb for Veidekke med nye studenthybler på Ås med mer enn 790 hybler, der de skal levere både rør og ventilasjon. I tillegg har de mange oppdrag på barnehager og leilighetskomplekser.

Renoverer 120 bad i året

- Vi har full bredde i våre tjenester, og det er en av våre sterkeste sider. Vi tar på oss alt fra de minste serviceoppdrag for privatpersoner lokalt til store prosjekter for entreprenører. Vi har også 15-16 mann som rehabiliterer baderom på heltid. Dette har blitt et stort område for oss, og vi har opparbeidet oss et så godt renommé på dette at bestillingene kommer av seg selv.

- Vi rehabiliterer mellom 100 og 120 bad i året og leverer alt fra start til mål. Det er bare å bestille hos oss, så sørger vi for elektrikere, malere og alt som trengs for å levere et fiks ferdig bad.

Bygger om og skifter ut

Nå er det snart 1. januar 2020 og da blir det ikke lenger tillatt å brenne fossilt brensel i oljefyranlegg. Det betyr enten utskifting av anlegg, eller ombygging av gamle anlegg til biobrensel. Askim & Mysen Rør leverer begge deler.

- Det er kostbart å kaste ut oljefyren og installere varmepumpe i stedet. Derfor ønsker flere å bygge om brenneren. I enkelte tilfeller holder det med en rengjøring av tanken og enklere service, men i andre tilfeller må det byttes større deler. Er anlegget for gammelt, er det nok bare overgang til varmepumpe som gjelder. Det er også en fremtidsrettet løsning, sier Berger.


Askim & Mysen Rør AS

Moreneveien 1
Slitu

69 84 60 10

www.amror.noKlikk en emneknagg for å lese mer: