Taktekker setter kvalitet framfor kvantitet

Vekst er ikke det primære målet for Taktekkermester Bjørn Schramm AS.


Vekst er ikke det primære målet for Taktekkermester Bjørn Schramm AS. -Vi er trygge på hva vi kan levere og legger alt i kvalitet, sier eier Bjørn Schramm.

Taktekker Bjørn Schramm AS har 21 ansatte og med det er firmaet akkurat passe stort, mener Bjørn Schramm.

-Vi har vokst en del de siste årene, men er nå veldig komfortable med størrelse på firmaet og vi har funnet en driftsform vi mener er optimal. Vi er ikke en liten bedrift, men heller ikke for store. Vi har god kontroll og det er veldig viktig for oss, sier han.

Bruker kun egne ansatte

Taktekkermester Bjørn Schramm AS er en totalleverandør av tak- og blikkenslagertjenester, og han bruker kun bedriftens egne ansatte.

-Det er også et poeng for oss. Vi vet hva de ansatte er gode for og da vet vi at jobben blir utført på en måte vi kan stå inne for. Vi ser på taket som den viktigste delen av et hus. Det er en fordel at taket er tett, smiler Bjørn.

Kvalitet først

Taktekkermester Bjørn Schramm tar det meste innen tak, men har satt noen få rammer med tanke på geografi og størrelse.

-Primært er vi i Buskerud, Akershus og Oslo jobber opp mot 2700 kvadratmeter passer oss bra. Men vi er ikke helt ukritiske til valg av jobber. Kvalitet er alltid det viktigste for oss og blir det priskrig så trekker vi oss ut. Vi kan ikke gå på akkord med kvaliteten, sier Bjørn Schramm.

Høy kompetanse

Bjørn Schramm har selv mesterbrev, men er ikke alene om å ha papirene i orden. Det er ansatt 2 blikkenslagermestrene og 1 taktekkermester til. Alle ansatte har fagbrev i sitt fag og bedriften har også lærlinger på plass.

Taktekkermester Bjørn Schramm er valgt i forbindelse med legging av tak på det nye anlegget til Storcash i Kobbervikdalen. Dette er det første næringsbygget i Norge som reises etter passivhusstandard.

-Passivhus har en litt annen standard, men i prinsippet er det en ordinær jobb for oss. Taket er litt tykkere og det er andre små detaljer som viker fra standardtak, men i hovedsak er ikke det noe problem. Vi liker utfordringer, avslutter Bjørn Schramm.