Tettere samarbeid mellom rør og elektro

– Bravida satser nå enda sterkere på tverrfaglig virksomhet på Romerike. Derfor er Romerike Rørservice etablert og har flyttet inn sammen med Bravida Elektro på Gardermoen, forteller Ulf Ørjan Monsen.

Bilde av Bravida-ansatte
– Vi ser frem til å samarbeide tettere på tvers av fagområdene, sier de to avdelingssjefene Håkon Breen Vinge i Bravida Elektro og Ulf Ørjan Monsen i Romerike Rørservice. 1. oktober flyttet rørserviceavdelingen inn hos elektrikerne med 25 mann.

– Bravida satser nå enda sterkere på tverrfaglig virksomhet på Romerike. Derfor er Romerike Rørservice etablert og har flyttet inn sammen med Bravida Elektro på Gardermoen, forteller Ulf Ørjan Monsen.

Han har store forventninger til samarbeidet med Håkon Breen Vinge og fremtidige synergieffekter.

Monsen har gjennom Oslo Rørservice vært operativ på Jessheim i flere år, men har hovedsakelig jobbet mot oslomarkedet, mens Lillestrøm Rørservice tok seg av romerikskundene. Nå er de to virksomhetene samlet med 25 mann på Gardermoen under navnet Romerike Rørservice og representerer en velvoksen serviceavdeling som nå satser bredt i hele regionen.

Fullt fokus

– Tanken til Bravida er å rigge seg for vekst, og da er det en fordel med en klar satsing på både Oslo og Romerike, sier avdelingssjef Håkon Breen Vinge i Bravida Elektro.

– Det er også en erkjennelse av at Bravida har for liten markedsandel på service i denne regionen, noe som er et resultat av at vi ikke har hatt en ren serviceavdeling her. Lillestrøm Rørservice satset også mye mot Oslo, men nå blir det fullt fokus på Romerike.  Vi må ut å «pløye» på nytt og etablere nye kundeforhold. Hele regionen er preget av vekst, og har vært det lenge, så det skjer mye vi kan gi tilbud på her. Vi ønsker å ha en god og variert kundegruppe bestående av offentlige og private eiendomsaktører.

Styrker Innlandet

– Bravidas ambisjon er å være nummer 1 innenfor alle fag på de steder de er etablert. Det betyr at vi har samme målsetting her. Noe av hensikten med å flytte sammen er å trekke veksler på hverandres kompetanse og påvirke hverandre til vekst innenfor både rør og elektro. Det er mange synergier å hente her. Vi skal styrke oss i hele region Innlandet som strekker seg fra Lillehammer til Follo på Bravida-kartet, sier Vinge.

Ser nordover

Romerike Rørservice blir den nordligste serviceavdelingen i region Innlandet, og dermed er markedet nordover interessant for avdelingen.

– Det er klart at en by som Hamar er spennende for oss. Med den nye veiforbindelsen er det bare tre kvarters kjøring, så det er også et hjemmemarked, sier Monsen.

For mange av de ansatte i Oslo Rørservice blir etableringen på Gardermoen en klar fordel. Stadig flere har nemlig valgt å bosette seg nord for byen og kjører heller til både Jessheim og Hamar for å jobbe. Derfor er etableringen også populær blant medarbeiderne.

Lokale folk

Bravida lanserte for en stund tilbake Service Pro som er en unik type serviceavtale. Kundene får én eneste avtale som omfatter alle fagområder, enten det er rør, elektro eller ventilasjon. Både denne og andre typer service- og rammeavtaler står øverst på blokka når Bravida skal vokse på Romerike og i Innlandet. 

Selv om Bravida er ledende i Norge, er den lokale tilknytningen fortsatt viktig. Derfor beholder de lokal ledelse og ansetter gjerne medarbeidere fra nærområdet.

– Vi har i dag gode medarbeidere, som gjør at vi også kan videreutvikle våre egne ledere fra interne rekker. I år har Bravida dessuten tatt inn 145 lærlinger med tanke på økt aktivitet. Vi velger å se litt gjennom korona-perioden, som kommer til å ta slutt en eller annen gang og vet det kommer bedre tider etterpå. Derfor opprettholder vi et godt samarbeid med skoler og opplæringskontorer, sier han.


Vant ny storkontrakt med Avinor

I 10 år har Bravida Elektro hatt en stor rammeavtale med Avinor på Oslo Lufthavn Gardermoen, og nå ble den nylig utvidet og forlenget med ytterligere åtte år. Ingenting er som fornøyde kunder.

Romerike Rørservice søker etter både serviceleder og avdelingsøkonom til Gardermoen.


– Ofte er pris helt avgjørende i slike avtaler, og det er ganske sikkert viktig denne gang også, men vi vant i all hovedsak på kvalitet denne gang. Så store avtaler med sentral og landskjente virksomheter er viktige både økonomisk og prestisjemessig. Bare denne avtalen sysselsetter i snitt 25 mann på elektro og omsetter 25 millioner kroner i året. Det er dermed den største enkeltstående rammeavtale for Bravida, sier en fornøyd og stolt Håkon Breen Vinge.

Dette er nemlig ikke et resultat av et arbeid utført av Bravida sentralt, men et tilbud styrt og utarbeidet på Romerike.

– Et godt bilde av hvor viktig det er med lokal ledelse og tilhørighet.

Utvidet avtale

Nytt i rammeavtalen denne gang er at den ikke bare omfatter Oslo Lufthavn, men også flyplassene i de andre store byene i Sør-Norge. Dermed får Bravidas avdelinger i Stavanger, Bergen og Trondheim også nyte godt av dette.

– Siden vi har mange års erfaring med jobb på flyplassen vil vi kunne bidra med viktig kompetanse til de øvrige avdelingene. Et godt bilde på at Bravida er en lokal leverandør, med riksdekkende styrke når det trengs.

Rørservice har også en rammeavtale med Avinor på Gardermoen, og denne løper ut 2021. Da står Ulf Ørjan Monsen og co klare til å kjempe om en ny.


Bravida avd. Gardermoen

   Balder Allé 2, 2060 Gardermoen

  63 97 82 90

  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  www.bravida.no

{/show}