Trafikkdirigentene med hjertet på utsiden

YTRE ENEBAKK: Du ser dem langs veien der veiarbeid foregår, der de passer på at det er trygt både for bilister og veiarbeiderne. En hyggelig gjeng som tar vare på hverandre og deg, og som tar jobben sin på alvor.

Prosjektleder Bjørn Sune og daglig leder Tore Hennum viser frem noe av verktøyet de bruker for å dirigere trafikk ute på veiene.

Du ser dem langs veien der veiarbeid foregår, der de passer på at det er trygt både for bilister og veiarbeiderne. En hyggelig gjeng som tar vare på hverandre og deg, og som tar jobben sin på alvor.

Besøk oss på www.veigutta.no

Trafikkdirigentene med det velklingende og helnorske navnet Veigutta AS har holdt på siden 2008. Nå er de i ferd med å reise seg etter en tung tid, der tidligere eier Geir Arnulf Andersen døde i fjor og overlot bedriften til søster, svoger og to av de ansatte; prosjektleder Bjørn Sune og daglig leder Tore Hennum.

Mot sosial dumping

Hovedfokuset for bedriften har alltid vært å skape en trygg arbeidsplass for alle ansatte, er i mot sosial dumping og en sterk forkjemper for mer kontroll og tilsyn fra Vegdirektoratet.

- Vi har kjempet i mange år i en bransje som ikke alltid har vært stueren på dette området, og kjempet for gode arbeidsforhold og kontrakter til de ansatte. Vi har fått både større prosjekt og kontrakter på grunn av dette og fordi alle våre ansatte tar jobben sin dypt seriøst og jobber med hjertet på utsia, forklarer Hennum, som selv ikke er fremmed for å være ute på veien i gul vest med de andre.

Sikrer infrastrukturen

På sommerhalvåret, som er høysesong, er de rundt 20 som jobber der, på vinteren omtrent halvparten. En av gutta på jobb ute på veien, med det fengende kallenavnet “Supermann”, forklarer at han tjener så godt på sommeren at han kan ta seg fri hele vinteren og gå på ski.

Veigutta opererer på hele Østlandet, men med fokus på Østfold og Stor-Oslo. Her gjør de alt fra arbeidsvarsling på vei og manuell dirigering på motorvei til sperringer, skilting på byggeplasser, kjører ledebil, kantklipping og søppeltømming langs veien.

- Vi gjør alt som sikrer infrastrukturen, som utleie av utstyr og trikkevakt ved sporarbeid. Vi har egen putebil - en sånn med stor blinkende pil laget sånn at den beskytter sjåføren om de krasjer i den, men selvfølgelig også arbeiderne på den andre siden. Under vårrengjøringen i Oslo sørger vi for å sperre av alle store veier under vask, fortsetter Bjørn Sune.

Positivt resultat

Nå er det gode tider, etter en periode der det også økonomisk har vært vanskelig. Nå har de fått nedbetalt mye gjeld og får positivt resultat første halvår, for første gang på flere år.

- Nå ser vi positivt på fremtiden, med gode samarbeidsavtaler med og faste oppdrag for flere store selskap, som Swarco Norge AS og Askim Entreprenør AS. Vi er ikke kyniske, vi ønsker bare å skape en trygg og varig arbeidsplass for oss og alle ansatte, avslutter Hennum.