Unik ventilasjonsrist mot vann, fukt og innbrudd

Rakkestad-bedriften Wide Industrier leverer lokalt produserte luftinntak som hindrer vann og fukt å trenge inn, som er vedlikeholdsfrie.

Kristine Degnes, ny eneeier av Wide Industrier AS viser frem de stilrene ventilasjonsristene som komme i alle farger, med varmekabler,

Det hjelper lite med gode ventilasjonsanlegg om ikke selve inntaket holder mål. Rakkestad-bedriften Wide Industrier leverer lokalt produserte luftinntak som hindrer vann og fukt å trenge inn, som er vedlikeholdsfrie.

Jørn Watvedt startet for 22 år siden det som skulle sette bransjestandarden innen luftinntak, og er i dag en av Norges mest kunnskapsrike på området. Nå overlater han eierskapet til Kristine Degnes, med ti års fartstid i bedriften, de siste par årene som medeier og daglig leder.

Vanntett, vedlikeholdsfritt

De stilrene, vertikale ventilasjonsristene sørger for tilnærmet 100% vann- og fuktseparasjon uavhengig av hvor mye regn og fukt det er. De er også sertifisert som innbruddssikre.

- Vi benytter oss av avansert testing som simulerer de mest ekstreme værforhold på Vestlandet og i Nord-Norge, med regn, tåke, snø og is. VVS og ventilasjonsfirmaene kjenner og bruker våre løsninger. Andre, mindre effektive, løsninger kan være rimeligere ved innkjøp, men våre produkter har ingen merkost, da de er vedlikeholdsfrie med lang holdbarhet. Hvis ønskelig kan de også leveres med energiøkonomisk varmekabel som hindrer at snø og is fester seg til ventilasjonsristen. Vi jobber aktivt mot rådgivende ingeniører, arkitekter, entreprenører, blikkenslagere og utbyggere, forklarer Kristine Degnes, ny eneeier av Wide Industrier AS.

Kortreist bransjeleder

Fordelen med å ha produksjonen lokalt, er at de kan tilby kort leveringstid og skreddersydde løsninger. Skulle det være helt krise, leverer de også fra den ene dagen til den andre, til en kvalitet som setter standarden i bransjen;

- I vår bransje er betegnelsen for det beste ‘A’, men vi går for ‘trippel A’. Det må vi ha for å kunne levere kvalitet til kunder i offshore-bransje, marineskip og landbaserte bygninger i værharde områder.

Geografisk nærhet til kundene

For å møte konkurransen og gi et bedre tilbud til sine kunder satser de nå også på et bredere produktportefølje.

- Vi ønsker å kunne spisse våre produkter helt ned til å være perfekt for nordvendt vegg, østvendt vegg og så videre.
Tradisjonelt hatt mange kunder på Vestlandet, Sørlandet og i nord, men ønsker å utvide vårt salg på Østlandet. Og med tåke og fuktige vintre ser vi absolutt et behov også her. Vi ber gjerne våre kunder hit for å være med å teste produktene i vårt avanserte testlaboratorium, fortsetter Degnes.

Utestengte brudepar

Wide Industrier har levert ventilasjonsinntak blant annet til Norges største landbaserte prosjekt Campus Ås, Svalbard Forskningspark, Den Norske Opera, Stortinget og det nye oljefeltet Johan Sverdrup.

Innimellom dukker det opp morsomme episoder selv rundt et luftinntak;

- Den 12.12.2012 var en populær dag for brudepar å gifte seg, så også i Haugesund. Det snødde den dagen i Haugesund, noe som gjorde luftinntaket tett på Tinghuset. Dette førte til undertrykk i bygget, og på trappa sto det brudepar som ikke fikk opp dørene! I ettertid fikk vi levere ventilasjonsrister med innebygd varmekabel og siden har ikke dette vært et problem, avslutter den ferske eieren av Wide Industrier.