- Vår hittil største kontrakt

System1 i Sarpsborg er Østfolds ledende leverandør av systemhimlinger og -vegger.

- Vi legger stor vekt på fleksibilitet og ønsker å løse alt på en smidig måte. Vi gjør åpenbart noe riktig, sier daglig leder i System1 Lars Petter Rakstad. Selskapet har doblet omsetningen på to år.

System1 i Sarpsborg er Østfolds ledende leverandør av systemhimlinger og -vegger. Likevel har de aldri hatt en større enkeltkontrakt enn for Haldens nye kulturelle storstue.

Selskapet som ikke er eldre enn 16 år har hatt en rekordpreget vekst de siste par årene. Fra en omsetning på 30 millioner kroner i 2018, økte de med 50 prosent i 2019 og passerte hele 60 millioner kroner i 2020. Samtidig er bunnlinjen solid. Omfattende kontrakter som under ombyggingen av Halden Storsenter er oppgaver som passer selskapet godt. Nå styrer daglig leder Lars Petter Rakstad mot et like godt år i 2021.

Østfolds største

- Vi bruker ikke store summer på markedsføring, men har gode relasjoner og et godt forhold til de fleste store entreprenører. At de velger å samarbeide med oss gang på gang viser at vi gjør noe riktig, og det meste kan nok tilskrives fleksibilitet, kvalitet, samarbeidsvilje og nøyaktighet, sier Rakstad. Han tror den store veksten kommer som et resultat av nettopp dette. Selv har han aldri hatt ambisjoner om å bli Østfolds største leverandør av systeminnredninger. Nå tyder mye på at de er nettopp det.

Skiller jobb og privatliv

- Vi har aldri hatt ambisjoner om vekst for vekstens skyld og har fortsatt samme administrasjon som da vi omsatte for halvparten. Vi er imidlertid ganske effektive når vi er på jobb og klarer å ta unna det som dukker opp, enten det er småjobber til et par hundre tusen kroner, eller store prosjekter til mange millioner. Jeg skal ikke legge skjul på at det er hektisk innimellom, men vi har opparbeidet oss mye kompetanse og stor rutine med årene, sier Rakstad.

Flere store jobber

Kontrakten i Halden har en verdi på 10-12 millioner kroner, og alt skal være levert i løpet av høsten. I tillegg til Lars Petter Rakstad har selskapet to prosjektledere, nemlig Anders Magnussen og Inger Hansen, og sistnevnte har hatt en sikker hånd med gjennomføringen helt fra start.

– Inger har lang erfaring som anleggsleder, prosjektleder og er utdannet byggmester og takstmann. Anders har lang erfaring som prosjektleder i et entreprenørfirma og har fullført teknisk fagskole.

Derfor er vi trygge på å ta store prosjekter og var vi aldri i tvil om at vi skulle ta denne. Den belaster ikke selskapet mer enn våre andre store oppdrag, siden denne går over et lengre tidsrom. Samtidig har vi også avsluttet store leveranser i forbindelse med byggingen av det nye administrasjonsbygget ved sykehuset Kalnes i Sarpsborg, Helsehuset i Askim og Dreieværste i Fredrikstad. Nå ser ordreinngangen bra ut også inn i høstsesongen.Artikkel


System1 AS

  Ringtunveien 2, 1712 Grålum

  477 70 788

  www.system1.as

{/show}