Vegg & Tak Assistanse samarbeider med store entreprenører

FREDRIKSTAD: - Vi har utviklet oss til en samarbeidspartner for de store. Nå påtar vi oss stadig større prosjekter og forsyner i tillegg våre kunder med kvalifiserte fagfolk, sier Lasse og Frode Thorbjørnsen.

- Vi har utviklet selskapet i takt med oppdragsgivernes krav og forventninger, sier Frode og Lasse Thorbjørnsen i Vegg & Tak Assistanse AS.
- Vi har utviklet selskapet i takt med oppdragsgivernes krav og forventninger, sier Frode og Lasse Thorbjørnsen i Vegg & Tak Assistanse AS.

- Vi har utviklet oss til å bli en samarbeidspartner for de store entreprenørene. Nå påtar vi oss stadig større prosjekter og forsyner i tillegg våre kunder med kvalifiserte fagfolk når det er behov for det. Det sier Lasse og Frode Thorbjørnsen i Vegg & Tak Assistanse AS i Fredrikstad.

Inntil for et par år siden var Vegg & Tak Assistanse et rent montasjefirma som monterte stendere, himlinger og lignende konstruksjoner i bygg. Nå har de utviklet seg til en totalleverandør av tømrertjenester for de store entreprenørene i regionen og omsetter rundt 40 millioner kroner i 2020.

Kontinuitet i selskapet

- Vi har utviklet oss i takt med at de store entreprenørene ønsket å redusere antall fast ansatte fagarbeidere. Dermed oppsto et større behov for å kjøpe inn flere tjenester, og mange av de store driver på denne måte i dag. Vegg- og Tak Assistanse har i stedet gått motsatt vei og tar på en måte noe av risikoen for våre oppdragsgivere. Det har vist seg å være en god løsning for alle parter, selv om fagansatte ikke nettopp vokser på trær. I stedet må vi utvikle våre egne gjennom Fagskolen og ved å ta inn lærlinger, sier daglig leder Lasse Thorbjørnsen.

Han tok over selskapet sammen med broren Frode da faren som startet virksomheten i begynnelsen av 1980-tallet ønsket å trappe ned for cirka 20 år siden. Nå har de selv voksne barn som ønsker å ta over når den tid kommer. Dermed er fremtiden sikret for det tradisjonsrike selskapet.

Vekst og erfaring

- Totalt har vi 40 års erfaring fra bransjen og kjenner nær sagt alle aktørene i markedet. Våre mer enn 40 medarbeidere har dagen full, og i løpet av 2020 må vi trolig øke bemanningen med 8-10 nye medarbeidere. Dette kommer i tillegg til de 15-20 vi til stadighet må leie inn for å ta unna arbeidsmengden. Det er stor aktivitet i markedet og vi regner på jobber for mellom 700 og 800 millioner kroner i året. Vi har valgt å satse på både nybygg og rehabilitering, som er en mindre konjunkturfølsom miks.

Utvikler selskapet

Vegg & Tak Assistanse har allerede 30 av de budsjetterte 40 millionene i omsetning inne, og ordrebøkene er fylt til cirka 90 prosent av det de kan levere.

- Vi prøver derfor å ansette flere norske medarbeidere, men det er ikke enkelt i dag. Skal vi vokse i den takt vi ønsker, må vi lykkes med rekrutteringen. Vi ønsker også å øke resultatet til cirka 10 prosent på sikt, da dette gir oss en bedre plattform å jobbe ut fra og gir oss muligheten til å utvikle selskapet og kompetansen i den utstrekning vi ønsker.

Trygge partnere

I dag har Vegg- og Takk Assistanse jevnlig oppdrag for Backe Østfold, Metacon og Betongbygg blant andre. De har bevisst valgt å samarbeide med de store seriøse aktørene for ikke å jobbe med for stor risiko.

-Våre oppdragsgivere er trygge samarbeidspartnere som vi ønsker å ha langvarige forhold til.

Store prosjekter

I vinter er fredrikstadselskapet i full gang med det nye boligprosjektet på Fjeldberg ved innfartsåren i Fredrikstad, der Betongbygg har totalentreprisen. Dette er bare ett av mange prosjekter de har hatt for sarpsborgentreprenøren, og om kort tid skal de i gang med et nytt byggetrinn i Rosenvinge Park i Moss, en avtale som ble inngått ganske nylig med samme entreprenør.

- På Fjeldberg har vi hatt 20 mann i sving på det meste og har levert alt av tømrerarbeid, både utvendig og utvendig. Vi er ferdige utvendig nå på nyåret, og jobber parallelt både ute og inne i de ulike enhetene. Prosjektet skal være klart i sommer med innflytting i august, forteller prosjektleder Jakob Jørgensen.

Vegg & Tak Assistanse har også flere mann i sving på Politiets nasjonale beredskapssenter, som er en stor jobb for selskapet. Dette er et helt spesielt prosjekt, blant annet med stor grad av sikkerhet. Tidligere har de levert til de to Helsehusene på Værste i Fredrikstad, det nye sykehuset på Kalnes i Sarpsborg, de nye boligprosjektene på Værste, samt Vestby Storsenter og Politiets tilholdssted på Grålum for å nevne noe.

Kompetente fagfolk

- Vi tilbyr dessuten fullt utstyrte fagfolk til våre samarbeidspartnere. Det er et økende behov for dette, etter at kravene til utleie av bemanning ble innskjerpet og gjorde at flere bemanningsbyråer ga seg. Det passer imidlertid midt i blinken for oss som likevel har et betydelig antall ansatte fagarbeidere.

- Vegg & Tak Assistanse leverer akutte tjenester ved underbemanning og oppdrag der tiden ikke strekker til.  VTA tilbyr på kort varsel erfarne anleggsarbeidere fulgt opp av faglig leder.

 


Vegg & Tak Assistanse AS

Produksjonsveien 16
1618 Fredrikstad

69 31 12 30

www.veggogtak.noKlikk en emneknagg for å lese mer: