– Vi ivaretar store verdier!

SARPSBORG: - Å bruke en fagmann på malejobben sikrer både et varig resultat og et godt visuelt inntrykk. Det er en rimelig investering, sier David Forsberg, daglig leder hos Malermestrene Forsberg AS.

– Maling gjør både rommet og bygget finere og ivaretar verdier. Derfor bør det utføres av fagarbeidere, sier daglig leder David Forsberg (til h) hos Malermesterne Forsberg AS. Her er han i sving sammen med kollega Ronny Johansen.
– Maling gjør både rommet og bygget finere og ivaretar verdier. Derfor bør det utføres av fagarbeidere, sier daglig leder David Forsberg (til h) hos Malermesterne Forsberg AS. Her er han i sving sammen med kollega Ronny Johansen.

- Å bruke en fagmann på malejobben sikrer både et varig resultat og et godt visuelt inntrykk. Det er en rimelig investering, sier David Forsberg, daglig leder hos Malermestrene Forsberg AS.

David driver familiebedriften sammen med broren Tommy, som er tredje generasjon malermestere. Nå følger også Davids sønn Michael i samme fotsporene, og er i gang med å gjennomføre læretiden i bedriften. Det gleder pappahjertet veldig!

– Absolutt! Dette er en givende og allsidig yrke jeg gjerne anbefaler til andre, fastslår David.

Travle tider

David gikk selv i lære hos sin far i 1990, hvor han deretter var ansatt inntil han tok mesterbrevet (6,5 års utdanning) og overtok driften. 

Deretter har det gått slag i slag, Malermestrene Forsberg har i dag 5 ansatte og nyter svært godt renommé i markedet. Det har gitt dem mange faste og gode oppdragsgivere, og David trekker fram rammeavtaler med Citycons lokale kjøpesentre Storbyen og Stopp som gode eksempler. Her har malerbedriften hatt avtale siden 1993, som er et virkelig  godt skussmål på et velfungerende samarbeid. 

– Sarpsborg kommune benytter oss også mye. I tillegg har vi jevnlige oppdrag for Coop og vi får stadig oppdrag for entreprenører i regionen. De vet hva vi står for, og vil gjerne benytte oss igjen og igjen. Det er vi både glad for og stolte av, sier han.

Mer enn maling

En malermester utfører langt flere tjenester enn å male. Legging av teppe og belegg hører naturlig med, det samme gjør tapetsering.  Det gjør at bedriften kan påta seg store deler av en oppussing eller rehabilitering. 

– Det mange nok ikke er klar over, er at vi også legger våtromsmembran, samt legger og sveiser våtromsbelegg. Vi sørger for at arbeidet er i tråd med gjeldende normer, og gir selvsagt en sertifisering etter fullført oppdrag – som er viktig i forhold til videresalg eller en eventuell vannlekkasje. 

– Oppstår det vannskader på grunn av at arbeidene ikke er forskriftsmessig utført, vil det sannsynlig føre til store avkortninger i forsikringsoppgjøret. Og det er byggets eier som står ansvarlig, minner han om. 

Privatmarkedet 

Selv om det er i proffmarkedet de fleste kundene befinner seg, gleder det David at også stadig flere private ser verdien i å sette bort malearbeidet til fagfolk. 

– Malearbeidene utgjør fem prosent av kostnadene i en ny enebolig – men er samtidig noe av det mest synlige. I tillegg ivaretar et profesjonelt utført arbeid store verdier, minner han om.

Fargelære produktkunnskap er en del av utdanningen, og David og hans stab er ofte rådgivere for sine kunder både når det gjelder fargesammensetninger og produktvalg. 

– Vi er i realiteten en butikk som kommer hjem til kunden og forteller om trender og foreslår løsninger. Med den vannbaserte og miljøvennlige malingen vi bruker nå, kan vi male et barnerom på dagen, og barnet kan trygt sove der samme natt. Eller vi kan dekke til møbler og male stuetaket mens eierne er i butikken og handler til festen de skal holde på kvelden! 

– Har du et behov for et malingsstrøk, kan vi med andre ord påta oss jobben.


Malermestrene Forsberg AS

Varteigveien 451
1735 Varteig

915 60 149

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

www.malermestreneforsberg.no