- Vi utfører alt innen utomhusanlegg

- Vi utfører alt innen utomhusanlegg og mindre gravearbeider både i private og offentlige uterom, sier Marianne Andreassen i Sport & Grøntanlegg AS.

Sport & Grøntanlegg i Son har hatt minst ett oppdrag i året på Fornebu siden 2008, forteller daglig leder Marianne Andreassen.

- Vi utfører alt innen utomhusanlegg og mindre gravearbeider både i private og offentlige uterom, sier Marianne Andreassen i Sport & Grøntanlegg AS.

Bedriften ble etablert i 2002, og har hele tiden hatt som mål å være et førstevalg som entreprenør og leverandør til både offentlig virksomhet og privat næringsliv.

- Vi legger ferdigplen og sten, stabler steinmurer, utfører beplantning, bygger terrasseplattinger, levegger, insektshotell og pergolaer for å nevne noe, forklarer Marianne Andreassen. Hun er andre generasjon Andreassen i det unge firmaet.

La gresset på Lerkendal og Ullevaal

Det hele startet ved kjøkkenbordet til familien Andreassen, der Berit og Arne i begynnelsen drev stort innen ferdigplen.

- Vi regjerte i sin tid med storruller av gress. Vi har lagt ferdigplen på de fleste større fotballarenaene i Norge sånn som Lerkendal, Ullevaal og Bislett, men også på golfbaner, så langt nord som i Alta. Nå anlegger vi gjerne golfbaner, veiskråninger og lignende ved å sprøyteså. En blanding av frø, trefiber, gjødsel og vann blir sprøytet ut med kanon over store områder, fortsetter Andreassen.

Prestisjeprosjekter på Fornebu

Nå er de i full gang med to større prosjekter på Fornebu, der de har hatt minst ett prosjekt i året siden 2008. Kilenkollen er et flott boligområde med gangavstand til Telenor Arena. Her har Sport & Grøntanlegg AS utført alt av utomhusarealer med unntak av asfaltering og gummileggingen på lekeplassen.

- Vi utfører resten selv, fra grunn- til utomhusarbeid. Vi har også sveisere og snekkere ansatt, som egenproduserer alt fra enkle kanter av stål til plantekasser, utstyrsboder, skjul for søppelnedkast, benker, sykkelstativer, rekkverk og håndløpere. Vi har eget verksted for snekker og stål, slik at vi kan prefabrikkere utstyret før montering på anleggene.

Stor trivsel

Til sammen er det 25 ansatte i Sport & Grøntanlegg AS. Flere av dem er familiemedlemmer.

- Det er en hyggelig gjeng som kjenner hverandre godt og trives sammen. Så godt at det stadig hender at de møter opp før 5 om morgenen for å rekke å ta en kaffe og prate sammen før arbeidsdagen begynner, sier Marianne.

Sport & Grøntanlegg har en maskinpark som består av flere spesialmaskiner for legging av ferdigplen, kantsteinsmaskiner, sprøytesåmaskiner, i tillegg til tradisjonelle anleggsmaskiner som gravemaskiner på belter og hjul fra tre til 21 tonn, hjullastere og laste- og kranbiler.