Vil bygge gode team sammen med entreprenørene

VÆRSTE: - Vi har verken lyst eller kapasitet til å jage de største prosjektene. I stedet vil vi bygge gode team og gode relasjoner, sier daglig leder i Structor Fredrikstad AS, Lars Petter Lauritzen.

– Structor Fredrikstad er en ganske liten og flat organisasjon, men vi kan være store når vi trenger det, sier Christoffer Martinsen og Lars Petter Lauritzen.
– Structor Fredrikstad er en ganske liten og flat organisasjon, men vi kan være store når vi trenger det, sier Christoffer Martinsen og Lars Petter Lauritzen.

- Vi har verken lyst eller kapasitet til å jage de største prosjektene. I stedet vil vi bygge gode team og gode relasjoner med entreprenører og byggherrer. Det sier daglig leder i Structor Fredrikstad AS, Lars Petter Lauritzen.

Structor skal være en av de ledende kunnskapsbedriftene innen planlegging, prosjektering og gjennomføring av investeringer i bygg, anlegg og industriprosjekter. Selskapet har vokst kraftig siden starten i 2016 og har i dag 13 medarbeidere på Værste i Fredrikstad. Selv om det legges vekt på kompetanse fremfor vekst, har utviklingen i regionen gjort at det langsiktige målet på 12–15 medarbeidere allerede er nådd.

 - Grunnet veksten har vi forsterket oss med Gaute Garmo, som har solid og bred erfaring som leder for elektroavdelingen.

Nå ser gründerne Lars Petter Lauritzen og Christoffer Martinsen frem til å delta i flere av de store utviklingsprosjektene like utenfor kontordøren og vil justere størrelse etter behov.

Uten sjefshierarki

Både Lauritzen og Martinsen har lang erfaring fra lignende virksomheter både i Fredrikstad og Oslo, blant annet. I dag består Structor Fredrikstad av to avdelinger: Elektroteknikk, som ledes av Lars Petter Lauritzen, og VVS-teknikk, som ledes av Christoffer Martinsen.

– Vi har begge gått veien gjennom de store konsulentselskapene og traff hverandre som ansatte der i 2009. Vi fant etter hvert ut at vi ønsket en annen arbeidsdag med større frihet og en annen ledelsesfilosofi, og ble fristet av Structors driftsmodell, uten sjefshierarki. Structor Fredrikstad er en del av Structor gruppen  som har et søsterselskap og sin opprinnelse i Sverige. Alle selskapene i organisasjonen drives etter de samme prinsipper, med fokus på såkalt fjerdegenerasjons ledelse, der kvalitet, tillit, dialog og medbestemmelse står i sentrum, sier Lauritzen.

Deler overskuddet

Selv uten fokus på vekst, har antall ansatte økt fra to til 13 på rekordtid, og fortsatt kan det bli påkrevd med flere ansettelser. I løpet av et halvt år er det behov for både en seniormedarbeider på VVS og en junior på elektroteknikk.  Det er mange om beinet, spesielt når det gjelder seniorer, men Lauritzen og Martinsen lokker med samme gulrot som de selv fattet interesse for, nemlig handlingsfrihet og en flat struktur uten sjefsfunksjoner. Dessuten har alle Structors virksomheter en 25 prosents overskuddsdeling til alle ansatte, uavhengig av posisjon og lønnsnivå.

Slagkraftig team

Structor har fokus på verdiøkning for kunden og ønsker å arbeide nært med oppdragsgiverne. De tilbyr bistand uansett fase i prosjektet og organisasjonen har spisskompetanse innenfor detaljplaner og miljøprosesser, prosjektering, prosjekt og byggeledelse, eiendomsutvikling og forvaltning.

– Hver enkelt enhet er ganske liten organisasjonsmessig, men vi kan være store hvis vi må. Structor Fredrikstad har gjennomført flere store prosjekter allerede og har engasjert den kompetanse vi har hatt behov for, fra andre Structor-selskaper. Hvis vi for eksempel gir pris på en pakkeløsning, som involverer flere fagområder, kan vi samle slagkraftige team. Vi har tilgang på all kompetanse både i Norge og Sverige. Vi ønsker å være med som rådgivere i en tidlig fase og har stor kompetanse og erfaring fra dette gjennom store prosjekter.

Merverdi for kunden

Selskapet i Fredrikstad er opptatt av stadig kompetanseutvikling. Fagområdene er store og man søker å spesialisere medarbeiderne innenfor ulike felter innenfor fagområdene. Structor har også som mål å ligge i front ved hjelp av teknologiske hjelpemidler. Alle medarbeiderne behersker for eksempel Revit og BIM prosjektering. For tiden er de også i en prosess med å sertifiseres som Miljøfyrtårn.

– Structor ønsker å bli assosiert med kvalitet og være en leverandør å stole på. Byggherren skal oppleve en merverdi ved å samarbeide med oss. Vi får mange direktehenvendelser fra entreprenører og samarbeider med alle hvis det er behov for det. Vi prosjekter alt fra logistikkbygg, via helsehus og skole til industri, sier Christoffer Martinsen.


 Aktuelle prosjekter

 1. Kaffefabrikken i Vestby. Gjennom tidligere arbeidsgiver hadde Lars Petter Lauritzen og Christoffer Martinsen vært med i prosjektet helt fra starten i 2014-15. AF fikk etter hvert totalentreprisen, og i mellomtiden ble Structor startet. Lauritzen og Martinsen satt med kompetanse etter forprosjekteringen og Structor vant derfor kontrakten med all prosjektering av fabrikken. Dette er selskapets hittil største jobb.
 2. Prosjektering av Lunner omsorgssenter på Hadeland.
 3. Helsehuset «Helse 2» på Værste i Fredrikstad. Her hadde Structor alt på tekniske fag.
 4. Solberg skole i Ås kommune var selskapets aller første prosjekt. Siden har det blitt mange skoleprosjekter i flere kommuner, noe som har blitt en spesialkompetanse for Structor Fredrikstad.
 5. Peterson Packaging. All prosjektering i forbindelse med byggingen av verdens mest moderne emballasjefabrikk i Halden.

Fakta

 • Søsterselskap til svenske Structor Holding AB, som i dag består av 31 spesialistselskaper med ca. 500 ansatte på 29 steder i Sverige
 • Målet er å bygge opp en tilsvarende gruppe i Norge, som sammen med den svenske gruppen skal betjene både det norske og svenske markedet

Hovedfagområder

 • VVS-teknikk
 • Energi og miljø
 • Elektroteknikk
 • IKT og sikkerhet
 • Teknisk prosjekt- og byggeledelse

Structor

Gamle Beddingvei 17B
1671 Kråkerøy

69 33 10 10

www.structor.no