Vil håndplukke fremtidens montører

SKI: Til tross for at Follo-regionen er i en rivende utvikling med en rekke store byggeprosjekter under oppseiling opplever Bravida Follo at det er vanskelig å rekruttere nok montører. Nå vil avdelingsleder Kim Hedemann Brenn tenke nytt for å snu trenden.

Trond Oskar Kristiansen (tv) og Mads Nikolai Rugaas er to av Bravida Follos lærlinger.
Trond Oskar Kristiansen (tv) og Mads Nikolai Rugaas er to av Bravida Follos lærlinger.

Til tross for at Follo-regionen er i en rivende utvikling med en rekke store byggeprosjekter under oppseiling opplever Bravida Follo at det er vanskelig å rekruttere nok montører. Nå vil avdelingsleder Kim Hedemann Brenn tenke nytt for å snu trenden.

Bravida Follo har i dag mer enn 28 montører, men skulle gjerne hatt flere for å dekke opp etterspørselen. Som landets ledende tekniske totalentreprenør mangler det ikke på oppdrag og da er det trist at mangel på ansatte er med på å sette begrensninger for utviklingen, mener Brenn, som nå vil gå nye veier for å skaffe seg montørene han trenger

– Jeg tror vi må tenke mer som man gjør i eliteidretten. Tenke talentutvikling rett og slett, og sørge for å oppsøke talentene i god tid for å sikre oss ungdommene som har de rette forutsetningene for å bli dyktige montører hos oss, sier Brenn. På listen over forutsetninger er det to egenskaper som deler førsteplassen

– Viktigst av alt er interessen for faget og at ungdommene tør å by på seg selv. Montørene våre er vår viktigste markedsfører og relasjonsbygger, derfor legger vi stor vekt på å ha ansatte som byr på seg selv, sier han og legger til at de ansatte på denne måten er med på å utvikle sin egen arbeidsplass.

Bravida etterstreber å gjøre montørene selvgående som på sikt vil medføre at de styrer over sin egen kundeportefølje. Det innebærer at kunden har direkte kontakt med «sin» montør og at ressurser som den lokale ledelsen tidligere måtte bruke til oppfølging i stedet kan brukes til å hente inn nye oppdrag og prosjekter.

Signalprosjekt

Bravida har flere store prosjekter gående i Follo-området. Ett av dem handler om el-billading i stor skala på oppdrag for Vevelstadåsen borettslag. Her skal 700 parkeringsplasser klargjøres for lading og 100 ladestasjoner monteres opp. Her jobber også to av Bravidas lærlinger, Trond Oskar Kristiansen og Mads Nikolai Rugaas. Kristiansen har vært lærling i bedriften i to go et halvt år og nærmer seg fagprøve, mens Rugaas har vært lærling siden august.

– Det beste med å være i en stor bedrift som Bravida er at det hele tiden er nye, store prosjekter med nye utfordringer. Det skal godt gjøres å ikke lære noe nytt her, ler Kristiansen og får støtte av Rugaas.

– Er man interessert i å lære er dette den perfekte lærlingplassen, sier han og legger til at han også setter pris på det gode miljøet i bedriften. Det gjør at det føles trygt å komme inn som fersk lærling og at det er rom for å gjøre feil.

Kristiansen og Rugaas er helt samstemte når det kommer til bedriftens forventninger- og kravene som stilles til dem.

– En må ha ståpåvilje og pågangsmot. Og så gjelder det å komme i tide. En må rett og slett vise at man har god arbeidsmoral, sier de to før fokuset igjen rettes mot ladestasjonen på veggen.

Fremtidsrettet

De siste årene har Bravida satset stort på digitalisering av virksomheten. De ansatte har den nyeste teknologien til sin rådighet, noe som gir en enklere, mer oversiktlig og fremfor alt mer effektiv arbeidsdag for alle parter. Å omtale seg selv som landets største tekniske totalentreprenør forplikter.

– Vi er en fremtidsrettet, konkurransedyktig og ikke minst trygg arbeidsplass som er så heldige å ha vårt nedslagsfelt midt i en av landets mest ekspansive og spennende regioner. Med tanke på at vi leverer alt fra stikkontakten i veggen til de mest avanserte systemer for sikkerhet og adgangskontroll kan vi by på varierte og utviklende arbeidsoppgaver for de som søker seg til oss, sier Brenn og legger til at det også er gode muligheter for videre utvikling for bedriftens ansatte. Bravida har blant annet egne karriereprogram for de som ønsker å satse på en fremtid i konsernet. I tillegg deltar bedriften i ulike konkurranser. For ikke lenge siden ble en montør belønnet med bronse EM i yrkesfag.

– I tillegg til å legge til rette for god faglig utvikling satser Bravida også tungt på å skape et godt arbeidsmiljø. Trives folk på jobb vil man merke det på sykefraværet, mener Brenn.

– Trives du på jobb og har et godt forhold til kollegene dine sitter det lenger inne å bli hjemme når halsen føles tykk og nesa er tett, ler Brenn.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Star Wars-inspirert signalbygg

Greverudlia Barnehage i Follo er ett av prosjektene Bravida Follo er opptatt med for tiden. Barnehagen skal ha plass til 90-120 barn fordelt på seks avdelinger. Det 16-kantede bygget er helt unikt og byr på en rekke interessante utfordringer for montørene.

– Det er ikke dagligdags å jobbe i slike bygg med mange kriker og kroker, men det er givende for montørene og stas for oss i Bravida Follo å få være med på et slikt byggeprosjekt, sier Brenn.


Bravida Follo

Glynitveien 25
1400 Ski

64 91 85 00

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.