Garanterer stående applaus

Eivind Smith har gjennom selskapet Smith’n Consulting AS jobbet i 12 år som foredragsholder og bedriftsrådgiver med fokus på salg og strategiprosesser og med stor suksess.

Eivind Smith har gjennom selskapet Smith’n Consulting AS jobbet i 12 år som foredragsholder og bedriftsrådgiver med fokus på salg og strategiprosesser og med stor suksess.

Han har bred erfaring i salg og markedsføring i store selskaper som Ideal/Wasa, Kelloggs, Bjellands og sist i Hakon Gruppen som markedsdirektør for RIMI, og leder for mediekjøp for Ica Norge og Sverige, Steen & Strøm-sentrene og Statoil Detaljhandel for hele Norden, så han er en svært erfaren mann.

«Se deg i speilet»

- Motivasjon og inspirasjon - begge deler er viktig, og mange tror det mulig å kjøpe seg litt motivasjon, men det er umulig. Motivasjon må man skaffe seg selv, for det er grunn til det du driver med. Inspirasjon derimot, kan man skaffe seg overalt, for det er spirit og glede og det kan du få fra alle rundt deg - også på mine foredrag, sier han ganske ubeskjedent.

Men det har han da også grunn til etter at Norske Avisers Landsforbund – NAL - kåret ham til landets beste foredragsholder, i nyere tid. Han er nok også i særklasse når det gjelder å love resultater.

- Ja, jeg garanterer stående applaus når jeg er ferdig. Alle blir fornøyd, og det er hyggelig og bra for videre salg av meg selv, men det ligger mye arbeid bak. For hvert eneste oppdrag jeg tar, må jeg ha flere timers møte med kunden for å være helt inn i deres hverdag. Har de noen form for salg, tester jeg bedriften som kunde, for og se hvilken opplevelse jeg får av bedriften. Jeg jobber for alle som vil ha meg, har holdt foredrag fra 10 til 3000 mennesker i salen.

Tøys og tull

Han er også opptatt av påfyll i hverdagen fra andre kilder enn det daglige arbeidet. Oppskriften på å lykkes er også ganske enkel.

- Det handler om å involveres for å engasjere seg, og de som har engasjement lykkes. Det er derfor jeg spiller i et New Orleans - jazzorkester, er med i gospelkor og fisker med en gjeng om vinteren, alt for å få påfyll til en tøff hverdag. Jeg engasjerer meg i alt fra å skaffe penger til nytt lydanlegg i kirken til nytt snøkanon anlegg for lysløypa, i nærmiljøet. Det gir meg påfyll og inspirasjon i hverdagen å gjøre noe som gleder mange.

- Når jeg så står på scenen med publikum foran meg stortrives jeg også, når jeg ser at folk blir revet med. Det er mye alvor i det jeg sier, om jobben og privatlivet, men jeg pakker det inn i masse moro slik at folk skal orke å høre på. Så folk ler så tårene triller og i den alvorlige delen feller noen en tåre.

Sparringspartner

Eivind sier det er viktig for ledere å forstå sine medarbeidere og vise medmenneskelighet – selv når du gir noen sparken. Alle har en masse ressurser og det er opp til lederen å finne dem sammen med medarbeiderne i hverdagen, du må faktisk ha tid til å være leder.

- Man må involvere sine medarbeidere slik at de tenker og forstår hvorfor man gjør de oppgavene man er satt til. Men det er ganske ensomt å være daglig leder, derfor er jeg også sparringspartner for noen ledere. Det hjelper å diskutere løsninger med folk utenfra.

Det er også viktig og vite hvor bedriften vil på kort og lang sikt.

– En full mann kommer seg alltid hjem, selv om det kan være mange omveier og pauser underveis. Det er fordi han alltid vet hvor han skal. Det er viktig i næringslivet også, sier Eivind som også av en jury i bladet Kampanje var kåret til Norges mektigste markedsmann. En spennende kar du kan lese mere om på – smithn.no.