– Har stor nytte av Spartas nettverkssamlinger

SARPSBORG: I februar samlet 40 næringslivsledere seg på Spartas nettverkssamling på Son Spa for å knytte nye kontakter og forsterke de gamle.

Samlingen på Son Spa omfattet alt fra teambuilding og relasjonsbygging til spa og god mat. (Foto: Leif Sandtangen, Sparta)
Samlingen på Son Spa omfattet alt fra teambuilding og relasjonsbygging til spa og god mat. (Foto: Leif Sandtangen, Sparta)

Fosby i Sarpsborg er en av mange store og små virksomheter som har god nytte av nettverkssamlinger i regi av Sparta Sport. I februar samlet 40 næringslivsledere seg på Son Spa, der de knyttet nye kontakter og styrket de gamle.

Fosby er en stor virksomhet innenfor utleie av lifter, kraner og stillaser, i tillegg til å levere tjenester innenfor tradisjonell anleggs- og maskinentreprenørvirksomhet. Nylig rundet de 100 ansatte og har tradisjoner helt tilbake til 1931.

– Litt spøkefullt kan vi si at vi ble samarbeidspartner med Sparta omtrent når Sparta Amfi ble bygget tidlig på 1960-tallet. Vi sto nemlig for gravingen av byggegropa, forteller daglig leder Jon A.Fosby. Han deltar mer enn gjerne på Spartas nettverkssamlinger, selv om han ikke er like ofte å se på kampene i eliteserien.

Mangeårig partner

– Jeg er nok mer interessert i betydningen Sparta har for ungdommen og innbyggerne ellers. Alle trenger forbilder og noe å strekke seg etter, og der er en ishockeyklubb viktig. I Sparta har mange barn og unge funnet et seriøst opplegg framfor å reke rundt i gatene. Det er noe av hovedårsaken tl at Fosby har vært samarbeidspartner i mange år, sier Fosby. Han legger til at forholdet startet med støtte til ungdomsavdelingen og har senere utviklet seg til resten av klubben. I dag er Fosby såkalt diamantpartner, det vil si en av de store i partnergruppen.

 Lettere å rekruttere

– Mitt inntrykk er at Sparta løser sin oppgave som bidragsyter i lokalsamfunnet på en god måte. For oss er det en fordel å være med og bli tilknyttet en positiv kultur. Vi har mange ansatte som er opptatte av hockey og det er enklere for oss å rekruttere kompetente medarbeidere når vi har tilbud som Sparta i nærområdet. Sparta spiller en stor rolle som omdømmebygger når det gjelder omverdenens syn på Sarpsborg.

Får gode ideer

Også Son Spa er en viktig partner for Sparta, og partnersamlingen i februar ble svært vellykket. Spahotellet på østfoldkysten ligger vakkert til helt i vannkanten, samtidig som det bare er fem minutter til Son sentrum. Som konferansehotell har de alle fasiliteter, møterom med sjøutsikt og hyggelige aktiviteter. Det var dette Sparta kunne tilby sine partnere for noen uker siden.

– Slike samlinger har tosidig nytte. Det ene er å kunne jobbe frem gode relasjoner, den såkalte b2b-biten. Det er viktig å komme sammen med andre næringsdrivende og utveksle tanker og ideer rundt drift og løsninger. Det er alltid en fordel å lytte til andre erfaringer og kanskje få gode ideer selv. Dette utvikler et godt samarbeidsklima for både små og store virksomheter. Vi har selv opplevd å få nye oppdrag på grunn av b2b-nettverk. Det er viktig å bli kjent med hverandre, sier Jon A. Fosby.

Hyppige samlinger

Sparta har som mål å ha det beste nettverket i Østfold. Daglig leder Daniel Björnberg innrømmer at målet er hårete, men mener at de som klubb er nødt til å sette en høy standard.

– Vi skal utvikle nettverket videre, men hvilke steg vi skal ta videre er ikke helt spikret ennå. Vi har imidlertid som mål å ha en aktivitet for samarbeidspartnerne hver måned, sier Björnberg.


Sparta Sport AS

Sarpsborgveien 10
1711 Sarpsborg

472 84 001

www.sparta.no