Østfolds sterkeste fagmiljø innen bygg og konstruksjoner

- Oppkjøpet av Pro-Consult gir oss enda sterkere slagkraft. Nå er det ingen i Østfold som slår oss på fagkompetanse innen byggfag, sier en svært fornøyd Karin Anja Arnesen, leder for Sweco Østfold.

– Sammen blir vi det sterkeste fagmiljøet innen bygg og konstruksjoner i Østfold, sier fra venstre Pro-Consults avdelingsleder Faton Hoti, Sweco Østfolds gruppeleder innen bygg og geoteknikk Asim Palic, Pro-Consults daglig leder og gründer Håvar Ådalen og leder for Sweco Østfold, Karin Anja Arnesen.

- Oppkjøpet av Pro-Consult gir oss enda sterkere slagkraft. Nå er det ingen i Østfold som slår oss på fagkompetanse innen byggfag, sier en svært fornøyd Karin Anja Arnesen, leder for Sweco Østfold.

Med tilførselen av 17 nye medarbeidere innen fagområder som konstruksjonsteknikk, BIM, rehabilitering, betong og tre, er Sweco Østfold nå trolig også det største rådgivningsselskapet innenfor byggfagene.

At de nå får base også i Fredrikstad, er dessuten positivt for både ansatte og kunder, legger hun til.

- Det gir oss økt synlighet og nærhet til kundene, samt at vi kan tilrettelegge for at ansatte kan jobbe i den byen de er bosatt i.  

Perfekt match

Pro-Consult ble opprettet i 2014, da med hovedfokus på prosjektoppfølging og stålkonstruksjoner. Fra å være eneste ansatt det første året, kan selskapet vise til en imponerende utvikling og vekst siden etableringen. I dag består det av 35 medarbeidere og er lokalisert i Fredrikstad, Hamar, Porsgrunn og Molde.

Den første flørten mellom selskapene startet i slutten av 2021, forteller Pro-Consults gründer og daglig leder Håvar Ådalen og avdelingsleder Faton Hoti. 

- Det startet egentlig som en internt spøk. Men da vi luftet tankene for Karin Anja og ledelsen hos Sweco Østfold, fant begge parter fort ut at dette var en perfekt match. Sweco og Pro-Consult er tuftet på akkurat de samme verdiene; med fokus på kunderelasjoner, de beste medarbeiderne, intern effektivitet og desentralisering som viktige grunnpilarer. I tillegg er Sweco lokalisert på alle de stedene vi har kontorer. Det kunne ikke passet bedre! 

Sweco Østfolds leder løftet det opp sentralt i organisasjonen, og etter flere runder og en god prosess mellom partene gjennom 2022 hadde alle brikkene falt på plass: Dette var er helt i tråd med Swecos økte satsing på byggfag.

Integrasjonsprosessen er i full gang, og innen sommeren vil Sweco Østfold, avdeling Fredrikstad være formelt opprettet.

- Inntil videre vil Pro-Consult være et datterselskap av Sweco Norge og jobbe i markedet som før, og med de samme kundene. Parallelt vil vi bygge organisasjonen i Østfold, for å få til et mest mulig slagkraftig miljø som etter hvert skal materialisere seg ute hos kundene, sier hun.

Godt kjent med hverandre

Asim Palic, gruppeleder bygg og geoteknikk hos Sweco Østfold, forteller at de har gjort en rekke tverrfaglige prosjekter sammen med Pro Consult tidligere, og at de kjenner godt til hvilke verdier og kvaliteter de står for.  

- Vi vet hva vi får tilført, og det var full jubel hos oss da vi fortalte om oppkjøpet.

Bygg-gruppa hos Sweco Østfold kan vise til 40 prosent vekst på kort tid. Nå får de muligheter til å kunne påta seg ytterligere store og komplekse prosjekter og ta større markedsandeler i regionen.

- Det optimale for oss, er å komme tidlig inn i prosjekter, slik at vi i kraft av vår kompetanse kan sikre at det ikke blir endringer i gjennomføringsfasen. Vi er kjent for å jobbe tett på kundene og skape merverdi i prosjektene, som fører til at vi blir en foretrukket samarbeidspartner for mange utbyggere.

Også på Pro-Consults kontor i Fredrikstad ble meldingen om oppkjøpet mottatt svært positivt, forteller Ådalen.

- Det gjør at vi blir en del av en enda større og sterkere enhet, som gir enorme faglige muligheter og en enda tryggere plattform å stå på.

I likhet med Sweco, opplever også Pro-Consult en svært høy etterspørsel i markedet. Ådalen forteller at majoriteten av deres oppdrag kommer som følge av direkte forespørsler fra kunder de har opparbeidet et godt forhold til over flere år.  Det sier alt om det gode renommeet og den tilliten de er gitt.

- Alt ligger nå til rette for at vi sammen skal løfte selskapet til et nytt nivå, og med det kunne bidra til å skape god samfunnsutvikling i Østfold! 

Vil fortsette å vokse

Sweco Østfold har nå totalt rundt 80 ansatte innenfor byggeteknikk, geoteknikk, industri, VVS, bygningsfysikk, brannteknikk, vei, VA og arealplanlegging, men daglig leder Karin Anja Arnesen understreker at de fortsatt har vesentlige vekstambisjoner.

- Gjennom oppkjøpet av Pro-Consult styrker vi oss vesentlig innen byggfag. Men samtidig gjør det oss for ytterligere vekst, ved at det skaper økte muligheter i markedet, og at vi dermed blir en enda mer attraktiv arbeidsgiver. 

- Her vil man bli en del av et fagmiljø med den aller beste kompetansen, samt kunne jobbe med store og tverrfaglige utviklingsprosjekter. Og ved at Sweco er et internasjonalt storkonsern og er representert i en rekke byer i Norge, har man alle muligheter til personlig utvikling og en spennende yrkeskarriere.

- Og vi legger stor vekt på et godt og trivelig arbeidsmiljø, med mye sosial hygge og moro.

Selv om Sweco Østfold og Pro-Consult Fredrikstad primært jobber lokalt, følger de kunder som ønsker det utenfor regioner og fylkesgrenser, påpeker hun – og avrunder med følgende oppfordring: 

- Ta kontakt med Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. hos Sweco Østfold dersom du ønsker å bli med på laget vårt!  


Sweco Østfold AS

  Hjalmar Wessels vei 10, 1721 Sarpsborg

  69 13 96 00

  www.sweco.no


 Her finner du oss


Klikk en emneknagg for å lese mer: