Rambøll Fredrikstad etterlyser flere ingeniører som vil være med å utvikle samfunnet

Bærekraftig samfunnsutvikling sitter i ryggraden vår, sier Nils Andrè Buer, avdelingsleder bygg i Rambøll Fredrikstad.

Bilde av
Nils Andrè Buer, avdelingsleder bygg, og Paulina Hannah, seksjonsleder Prosjektledelse i de flotte lokalene midt i utbyggingsområdet på Værste.

-       – Vi ønsker å komme tidlig på banen når kunden skal i gang med større investerings- eller utbyggingsprosjekter, slik at vi kan gi gode råd for å få prosjekter på riktig spor fra start!

Værste på Kråkerøy i Fredrikstad er et av de store utbyggingsområdene i regionen der mange prosjekter er realisert og flere er på gang. Rambølls avdeling i Fredrikstad deltar i flere av utbyggingsprosjektene som rådgivere på bygg og byutvikling. Ett av prosjektene som planlegges nå og som skal stå ferdig i 2026 er Værstetorvet 3. Her er Betonmast entreprenøren, Værste byggherren og Rambøll inne på rådgiversiden for konstruksjonsteknikk, bygningsfysikk og brann.

I Norge er Rambøll store som ingeniør- og konsulentselskap med 13 kontorer fra nord til sør, og på verdensbasis har de kontorer i 35 land og tilsammen 18. 000 ansatte. Dette gir Rambøll Fredrikstad en unik mulighet til å kombinere lokal tilstedeværelse med global kompetanse mot sine kunder og samarbeidspartnere. Deres kompetanse er derfor attraktiv når store bygg og byutviklingsprosjekter skal realiseres, og det er mange utviklingsområder i Østfoldregionen.

 Rambøll Fredrikstad tilbyr ikke bare teknisk rådgivning, men hjelper også kundene med å se hvilke muligheter de har og optimaliserer prosjektene innenfor kundens behov og rammebetingelser.

 -  På denne måten er vi med å påvirke og kan dele med andre den kompetansen Rambøll besitter, ikke bare her i Fredrikstad, men også rundt i de andre avdelingene i landet. Vi vil være en god partner for våre kunder, gi faglige råd i startfasene og hjelpe de til å tenke mer på samfunnsutvikling og miljømessig, sosial og økonomisk bærekraft, sier Paulina Hannah, seksjonsleder Prosjektledelse i Rambøll Fredrikstad.

 I Fredrikstad og denne delen av regionen er det de neste 10 årene planlagt en voldsom utvikling og for entreprenører og byggebransjen er dette spennende å være med på. Ikke bare er det byene som vokser i areal, men det fører også med seg tilflytting, nye arbeidsplasser og økende infrastruktur. Bare i Fredrikstad skal det de neste 5 årene investeres milliarder av kroner i boligbygging, næringsbygg, offentlige bygg og annen virksomhet, sier Paulina Hannah, seksjonsleder Prosjektledelse i Rambøll Fredrikstad. 

Et av disse er boligprosjektet Innseilingen ved Vesterelva som er prosjektert med 300 boliger med gangavstand til sentrum og med fantastisk utsikt. Prosjektet går over fire byggetrinn med 14 blokker som vil ferdigstilles de neste årene. Her har Rambøll vært med fra starten.

 Maritim ekspertise

 Rambøll Fredrikstad har også ekspertise på marine konstruksjoner, med fokus på havn-, kai- og bryggekonstruksjoner.

 -        Vi har mye kompetanse lokalt som er grunnen til at vi nå nylig har vært med på oppgradering av fergeleiene på Hvaler. Samt utviklingen av havna på Mølen for Halden Havnevesen.  Fredrikstad kontorets kompetanse blir også etterspurt i prosjekter i andre geografiske regioner i Norge. Lokalt har man gjennom mange år også deltatt i rehabiliteringen av brygge-/kaifrontene her i Fredrikstad og Halden.

 Bærekraftig rådgivning

Rambøll har en sterk bærekrafsprofil i alle ledd av virksomhetene. Ikke bare på klima, men også sosialt og økonomisk.

 -  Vi vet at byggenæringen står for en stor del av klimagassutslippene. Derfor er det viktig å redusere utslippene allerede i den tidlige fasen for å få et mindre klimaavtrykk, forteller Paulina Hannah.

 Nasjonalt jobber Rambøll med rehabilitering og implementering av sikulærøkonomi i mange av sine byggeprosjekter hvor de kombinerer lokalkunnskap og global erfaring for å skape bærekraftige lokalsamfunn. I tillegg til Rambølls rolle innen byutvikling og rehabilitering flere steder i Norge jobber våre ingeniører med bærekraftig industriutvikling. Rambøll er blant annet en aktiv partner i moderniseringsprosessen av det gamle industriområdet på Øra. De er miljørådgiver for Frevar KF i forbindelse med planlegging og gjennomføring av nytt avløpsrenseanlegg på området. Prosjektet har en solid bærekraftstrategi og miljøoppfølgingsplan som ivaretar alle miljøhensyn og sirkularitet i prosjektet.

Ønsker seg flere ingeniørstudenter

Som mange i bransjen er også Rambøll stadig på jakt etter gode kandidater og ønsker å tiltrekke seg nye medarbeidere som både kan videreutvikle seg selv, bransjen og selskapet.

 -        Vi samarbeider godt med høyskolen her i Fredrikstad og ønsker å vise at vi er en attraktiv arbeidsplass, forteller Nils Andrè Buer. Vi er tilstede på Karrieredagene og vi åpner opp for studenter som ønsker sommerjobber innenfor våre fagfelt. Nå har vi en student som vil ha sommerjobb her innen faget konstruksjon hos oss neste år. Vi planlegger også sammen med høgskolen og gi noen studenter muligheten til å skrive en Bacheloroppgave til våren.

Er du så heldig å komme innenfor døren hos Rambøll Fredrikstad vil du kunne delta i mange av de mest spennende utbyggingsprosjektene i regionen og samtidig være med å påvirke samfunnsutviklingen.

-        Her hos oss i Rambøll Fredrikstad ønsker vi at alle ansatte skal få mulighet til å videreutvikle seg innenfor sitt felt, sier Buer. Jeg har tro på at med mindre styring ovenfra og mer ansvar lagt hos den enkelte medarbeider, får vi større vekst og god trivsel. Vi ser at delingskultur og inkludering er avgjørende for en bærekraftig virksomhet som vår, og jeg ser at det fungerer!