Vi møter dem i Rambøll Fredrikstads lokaler på Værste-området på Kråkerøy. Fra romslige lokaler i 4. etasje har de ansatte panoramautsikt over Fredrikstad sentrum. På motsatt side av lokalene kan de følge hvordan det gedigne byggeprosjektet Byhaven og Værstetorvet tar form. Her skal det vokse fram en ny bydel med kjøpesenter og handel, flere tusen kvadratmeter kontorlokaler og flere hundre boliger innen 2025.
- Vi har oppdraget som rådgivende ingeniør innen bygningsfysikk i prosjektet Byhaven, og er stolte av å kunne bidra i viktig byutvikling på Værste området. Prosjektene og utviklingen av dette området vil bidra til å gjøre Fredrikstad til en enda mer attraktiv og bærekraftig by å bo og jobbe i, sier de.
Midt i matfatet
Få steder i landet utvikler seg i samme tempo som Fredrikstad, og det er få steder det er mer spennende å jobbe akkurat nå. Byen vokser, arbeidsmarkedet vokser og det investeres for fremtiden. De neste 5 årene skal det investeres 3000 millioner kroner i bolig, næring, handel og infrastruktur. Det offentlige skal investere 2000 millioner kroner.
Her sitter rådgiverne med andre ord «midt i matfatet».
- Også i de øvrige byene i Østfold og Follo er det planlagt for vesentlig byggeaktivitet i tiden framover. Derfor rigger vi oss nå for vekst – spesielt innen områdene Prosjektledelse, Prosjekteringsledelse, Tekniskbyggeledelse, VA/ITB, Ansvarligsøker, byggeteknikk, bygningsfysikk, brann og marine konstruksjoner som havn og kai, sier Nils André og Paulina.
-Som en del av Rambøll i Fredrikstad vil du få muligheten til å kunne delta i mange av de mest spennende prosjektene og være med å gjøre en forskjell for mennesker fra dag én og skape verdi for kunden. Rambøll har mange ben å stå på i markedet. Og vi jobber med både bolig, næring, industri og marine prosjekter.
Global, nasjonal og lokal
Rambøll Fredrikstad er en etterspurt rådgiver når nye bygg og strukturer skal formes, og har satt sitt stempel på mange store og viktige prestisjeprosjekter i regionen. Og nettopp lysten til å utvikle samfunn i en bærekraftig retning, er selve DNA-et til det globale ingeniør-, arkitektur- og konsulentselskapet. På verdensbasis har selskapet totalt 18.000 medarbeidere, og er lokalisert i 35 land. I Norge er det representert med 14 kontorer, som strekker seg fra Kristiansand i sør til Svalbard i nord.
Samtidig med den internasjonale og nasjonale tilstedeværelsen, er Rambøll opptatt av å dyrke den lokale identiteten gjennom å knytte til seg lokal kompetanse og bidra til lokal- og regional utvikling.
En vinnerkultur
- Her i Rambøll dyrker vi vekst og utvikling, også internt. Som ansatt får du tilgang til en rekke dyktige kolleger på tvers av mange fagområder. Dette utgjør i sum et svært sterkt kompetansemiljø som elsker å tenke utradisjonelt og som brenner etter å skape varige verdier for våre kunder, sier seksjonsleder Paulina Hannah.
Det sosiale livet på kontoret ivaretas av en egen «humørgruppe» som arrangerer julebord, sommerfest og utflukter. På avdelingsnivå er quiz-aftenene svært populære, og det gjennomføres regelmessige samlinger med middag, seminar ol.
- I sum er det skapt en kultur som gir det beste grunnlaget for trivsel, personlig utvikling og en god yrkeskarriere.
Hun trekker også fram mulighetene og tryggheten det gir både for kunder og ansatte at de er en del av et stort selskap lokalisert over store deler av landet.
- Ved behov, trekker vi veksler på hverandres ressurser og kompetanse på tvers av regionskontorene. Selv om det er mange spennende oppdrag rett utenfor kontorplassen, gir det også muligheter til å jobbe med utviklingsprosjekter i hele vårt langstrakte land.
- Mange av våre ansatte har byttet arbeidsplass innenfor selskapet, når de for eksempel har flyttet til en annen by. Her har du med andre ord alle muligheter til en lang og god karriere, så ikke nøl med å ta kontakt om du føler du har rett kompetanse og vil bli en del av Rambøll-laget!
Rambøll AS
Gml Beddingvei 28, 1671 Kråkerøy
69 95 45 00
www.ramboll.com