Byggeklare næringstomter sentralt på Romerike

BJØRKELANGEN: Under en time fra Oslo, Gardermoen og Sverige har Aurskog og Høland Utbyggingsselskap byggeklare næringstomter. 

– Vi har 80 mål med byggeklare næringstomter tilgjengelig. Som man ser er det ganske sentralt også, sier Erik Bakke i Aurskog-Høland Utbyggingsselskap
– Vi har 80 mål med byggeklare næringstomter tilgjengelig. Som man ser er det ganske sentralt også, sier Erik Bakke i Aurskog-Høland Utbyggingsselskap

Under en time fra Oslo, Gardermoen og Sverige har Aurskog og Høland Utbyggingsselskap byggeklare næringstomter. Nå prosjekterer allerede den første industribedriften et nytt produksjonsbygg i massivtre.

Utbyggingsselskapet og eieren Aurskog-Høland kommune retter seg i første rekke mot arbeidskrevende produksjonsbedrifter og småindustri til det nye næringsområdet på Killingmo, bare et kvarter fra rådhuset i Bjørkelangen. Den lokale produksjonsbedriften Byggimpuls ble den første til å kjøpe tomt, og byggingen av et 2.000 kvadratmeter stort næringsbygg skal i gang i april.

Nærhet til alt

- Byggimpuls er et godt eksempel på den type virksomhet vi ønsker oss til Killingmo. Utbyggingsselskapets mandat er nemlig å bidra til flere arbeidsplasser i Aurskog-Høland kommune, og størrelsen på de 10-15 tomtene som nå er klare på det 80 mål store området er tilpasset slike virksomheter. De som etablerer seg på Killingmo får nærhet til både kommunesenteret i Bjørkelangen, Gardermoen, Oslo og svenskegrensen. Alt ligger innenfor tre kvarters kjøring, og fylkesvei 170 går forbi innkjøringen til næringsområdet, sier Erik Bakke i Aurskog-Høland Utbyggingsselskap.

I tråd med profilen

- Formålet med utbyggingsselskapet er å få flere folk til bygda, sier varaordfører Simen Solbakken.

Han representerer en kommune som er på offensiven og ønsker å legge til rette for næringsutvikling.

- Vi er spesielt glade for at Byggimpuls velger å sette opp et næringsbygg i massivtre. Det er nemlig helt i tråd med profilen kommunen ønsker å vise. Mange kommuner ønsker flere bygg i massivtre, men vi har gjort noe med det, sier Solbakken.

Tomt til «halv pris»

- Vi tenker arbeidsplasser og langsiktighet når vi legger til rette for næringsbygg. Vi tenker ikke på rask fortjeneste, og derfor kan vi også selge tomtene til en pris som ligger langt under hva man må betale private aktører nærmere Oslo og Gardermoen. Dessuten er vi en kommune med god plass og med nærhet til alt, sier Bakke.

- Vår utfordring er at mange pendler ut fra bygda for å jobbe, og vi ønsker å snu den utviklingen. Nå skal vi bruke de ressursene vi har, nemlig folk og skog, og vi ønsker å gjøre det attraktivt for bedrifter å etablere seg her, sier Solbakken.


AS Aurskog-Høland Utbyggingsselskap

Nordveien 225
1930 Aurskog

Erik Bakke: 911 78 822

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

www.utbyggingsselskapet.noKlikk en emneknagg for å lese mer: