Bygger nytt næringsbygg med god eksponering

Neste år flytter Ingeniørfirmaet Svendsen & Co inn i nytt bygg. De har plass til andre som trenger moderne, effektive og godt eksponerte lokaler.

Daglig leder Stig Svendsen i Ingeniørfirmaet Svendsen & Co skal etter planen leie hele andre etasje i bygget som Hevingen AS og daglig leder Jarle Torp nå bygger på Hevingen. (Foto: Per-Kr. Aasen)
Daglig leder Stig Svendsen i Ingeniørfirmaet Svendsen & Co skal etter planen leie hele andre etasje i bygget som Hevingen AS og daglig leder Jarle Torp nå bygger på Hevingen. (Foto: Per-Kr. Aasen)

Neste år flytter Ingeniørfirmaet Svendsen & Co inn i nytt næringsbygg like ved riksvei 22 i Sarpsborg. Samtidig er det fortsatt plass til andre virksomheter som trenger moderne, effektive og godt eksponerte lokaler i et område med mye næringsvirksomhet og store boligområder.

Det er det nystartede selskapet Hevingen AS som står bak utviklingen av den attraktive tomten langs riksvei 22. Da ingeniørfirmaet ble rådet til å bygge nytt, framfor å lete etter nye leide lokaler, startet samtlige ansatte Hevingen i fellesskap. Nå er alle medeiere i selskapet som etter planen skal bygge minst tre nye næringsbygg på Hevingen. Første trinn ble satt i gang før sommerferien og skal stå klart til innflytting i mai 2021. Da skal etter planen Svendsen & Co flytte inn i store deler av byggets andre etasje, mens første etasje skal leies ut. Reguleringsplanen åpner for de fleste næringer, og utbyggerne er like fleksible. Allerede nå har de fått henvendelser fra interesserte virksomheter.

Venter gjerne

– Vi er åpne for alle alternativer og kan tilpasse første etasje til nær sagt hva som helst, enten det er håndverkere, forretning eller bensinstasjon for den saks skyld. Selv om vi i utgangspunktet skal leie en hel etasje selv, venter vi gjerne til neste bygg er ferdig hvis det kommer interessenter som trenger begge etasjer i den første delen. Samtidig kan de ledige arealene deles opp og leies ut som mindre enkeltkontorer. Vi velger å ikke låse disponeringen av verken lokalene eller resten av tomten før det står klart hvilke leietakere som flytter inn, sier daglig leder Stig Svendsen i ingeniørfirmaet.

Artikkelen fortsetter under bildene

Slik blir det seende ut når næringsbyggene på Hevingen er ferdige.


Effektivt bygg

Hele prosjektet på Hevingen består i dag av tre selvstendige kontorbygg som kobles sammen med mellombygg til en enhet. Den første delen som er under oppføring, får en fantastisk glassfasade mot riksveien.

– Byggene er tegnet av Martin Ebert i arkitektfirmaet Neue Heimat, og vi har bevisst valgt ikke å sette opp tre «stålkasser». I stedet har vi fokusert på estetikk og effektivitet både under bygging og senere drift. Investeringen ligger på drøyt 25 millioner kroner i første trinn, sier daglig leder i Hevingen AS, Jarle Torp.

Gode forbindelser

Det er tett mellom store næringsvirksomheter i området rundt Hevingen og Kampenes, og interessen for å etablere seg i området er stor. Stig Svendsen og Jarle Torp håper derfor at utviklingen av deres prosjekt ikke stopper ved tre kontorbygg.

– Vi har ikke utnyttet hele tomten når de tre planlagte byggene står ferdig, men har plass til enda et større bygg eller flere mindre i direkte tilknytning. Samtidig kan ett av de to etasjes byggene være godt egnet for en underetasje. Dessuten er parkeringsarealene betydelige, bussavgangene hyppige og gang- og sykkelveiene gode i området. Det blir enkelt for alle å reise på jobb hit.

Lokale leverandører

Utbyggerne har bevisst valgt lokale entreprenører til sine næringsbygg. Mesterbygg er hovedentreprenør. Grunnarbeidene er det Ole & Peder Ødegaard som har stått for, mens Kynningsrud har levert prefab-elementer. Murmester Ragnar haugen utfører betongarbeider, Sarpsborg El-Installasjon det elektriske, Alarm Link tar seg av svakstrøm, mens Rørcompagniet og Klima Øst leverer rørarbeider og ventilasjon.


 Bredt ingeniørfirma feirer 25 år

– Vi jobber nok noe bredere enn de store ingeniørfirmaene som ofte er spisset på mindre områder. Vi samarbeider i stedet med eksterne leverandører ved behov, sier daglig leder Stig Svendsen i Ingeniørfirmaet Svendsen & Co AS.

– Vi er fornøyd med utviklingen og hvordan vi har klart oss som et lite konsulentfirma i konkurransen med de store. I dag har vi ni årsverk og har bevisst holdt størrelsen på dette nivået. Vi ønsker ikke å vokse ukontrollert, sier Svendsen.

Samme tjenester

Da Lindbæk & Svendsen startet i 1995 var målsettingen hele tiden å sy sammen en mindre organisasjon som fungerte godt sammen. Det har de lyktes med og leverer i dag de samme tjenester som de store konkurrentene. Med denne løsningen har medarbeiderne opparbeidet seg et bredere kompetansefelt som gjør at færre personer må involveres til hvert enkelt prosjekt.

Mye overvann

– Vi har tradisjonelt jobbet mye med sanering og utskifting av gamle ledningsnett i norske kommuner, i tillegg til mange oppgaver for store og små byggherrer og bygg entreprenører.

Den senere tiden har vi spesialisert oss på håndtering av overvann ved ulike prosjekter. Med tanke på at det blir mer ekstremvær i fremtiden, har overvann blitt en av de største utfordringene på alle nye prosjekter, enten det dreier seg om oppbevaring eller å lede bort vannet. Myndighetene har kommet med nye krav som gjør at vi må finne nye løsninger tilpasset det enkelte prosjekt. De siste årene har vi hatt mange overvannsprosjekter i Oslo, der kravene er spesielt strenge. Det har utviklet hele organisasjonen vår.

Ny tidsregning

Da det som i dag heter Ingeniørfirmaet Svendsen & Co AS startet for 25 år siden var adressen Strykerveien i Borge. Deretter flyttet de til AS Hafslunds tidligere hovedkontor ved Sarpsfossen, før turen gikk til nyere lokaler på Surfellingen, som er dagens adresse. Om noen måneder går flyttelasset til Hevingen 2 og et helt nytt næringsbygg eid av de ansatte i ingeniørfirmaet. Da begynner enda en ny tidsregning for 25-åringen.


Hevingen AS c/o Svendsen & Co

  Surfellingen 2, Borgenhaugen

  905 65 797

  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.


 Her finner du oss


Klikk en emneknagg for å lese mer: