Et av Østfolds mest ekspanderende handelsområder

Ved E6 utenfor Moss finner du Høyda og M8, som er i rivende utvikling. Her er boliger, handel og kontorer samlet rundt et sjarmerende torg.

Trine Lise Wahl på Soltorvet med cafeen Farbror Melker og City Syd Blomster bak seg.
Trine Lise Wahl på Soltorvet med cafeen Farbror Melker og City Syd Blomster bak seg.

Ved E6 utenfor Moss finner du Høyda. I hjertet av bydelen ligger M8, som er i rivende utvikling. Her er det boliger, handel og kontorer i skjønn forening. Samlet rundt et sjarmerende torg som er en naturlig møteplass for alle i området.

M8-senteret på Høyda i Moss har røttene sine i stolt byhistorie og en familebedrift som strekker seg over tre generasjoner.

Fra industri til eiendomsutvikling

Det hele startet med farfar Berthram Wahl og Moss Monteringskompani for 70 år siden. Selskapet hadde sin virksomhet i en rekke land, som India, Sør-Afrika, Japan og Canada. I 1968 hadde de 150 ansatte og omsatte for 40 millioner.

Etterhvert tok sønnen Terje over, og driften ble utvidet til å omfatte eiendomsutvikling, og avspeilet et marked og et område i endring.

– Høyda har gått fra å være et industriområde til å bli et næringsområde og videre til å også å bli et boligområde. Her er en god miks av alt. I dag forvalter vi næringsareal i et av områdene som utvikles raskest sør for Oslo, forklarer Trine Lise Wahl, tredje generasjon av familiekonsernet og daglig leder for det som nå heter M8 Eiendom AS.

Handelsområdet M8

Høyda er ofte omtalt som Østfolds mest ekspanderende handelsområde, med handelsområdet M8 i hjertet av dette, helt inntil Varnaveien. Her er det kort vei til alt, og de omkringliggende bedriftene komplimenter hverandre.

– Varnaveien 35 har fått et stort fasadeløft med moderne preg. Her finner du mange av de allerede kjente leietakerne som har flyttet over fra det tidligere M8-senteret, på det hyggelige Soltorget som yrer av liv. Her finner du Farbror

Melkers Café, take away-kjeden Wok & Go, en av Norges få gjenlevende postkontorer, en like sjelden Ertnes Kjøttforretning – med eget slakteri, i tillegg til blant annet drop in-frisør, klesforretninger, en stor skoforretning, møbel- og interiørbutikker med mer. Vi har stort fokus på et godt nærmiljø med møteplasser med gode kvaliteter, fortsetter Wahl.

Butikkene i Varnaveien 35 er lagt til første etasje, mens annen etasje er fylt opp av fremtidsrettede bedrifter, hovedsakelig støttefunksjoner for nærliggende bedrifter, som regnskap, revisjon og data.

– Vi har fortsatt ledige kontorlokaler og ønsker oss flere spennende virksomheter til M8, påpeker Wahl.

Byutvikling

Området er som den ferske storkommunen Moss i rivende utvikling. Boligprosjektet Midtveien 8 blir ferdig oppført innen utgangen av 2021, Verkstedhallen i Varnaveien 33 har om 2 – 3 år blitt et moderne handels- og kontorbygg. M8 Eiendom AS har stått i bresjen for utvikling av Midtveien 8 samt Varnaveien 33 og 35.

– I forslag til ny kommuneplan for Moss, som skal være klar i løpet av året, heter det blant annet at Moss har en svært sentral beliggenhet mellom Oslo og svenskegrensen, og er et samferdselsknutepunkt med firefelts motorvei, dobbeltsporet jernbane, fergeforbindelse over Oslofjorden og havn. Der står det også at sentrale deler langs Varnaveien og Rabekkgata foreslås videreutviklet som en flerfunksjonell bydel med økende andel boliger.

– Det skal legges vekt på å utvikle grønnstruktur, gode møteplasser og forbindelser for myke trafikanter. Nye funksjoner skal dekke lokale behov. Avlastningsområdet for arealkrevende varehandel skal avgrenses på en måte som ivaretar en god stedsutvikling for bydelen og de nye boligområdene. Det gjør vårt område spesielt attraktivt, avslutter daglig leder Trine Lise Wahl med.


M8 Eiendom AS

Varnaveien 35
Moss

909 94 405

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

www.m8eiendom.noKlikk en emneknagg for å lese mer: