Klart for innflytting før sommeren

VESTBY: Før sommeren 2018 kan 14 kjøpere flytte inn i praktfulle Lehmanns Brygge i Drøbak.

Før sommeren 2018 kan 14 kjøpere flytte inn i praktfulle Lehmanns Brygge i Drøbak. De vestvendte leilighetene har utsikt til Oscarsborg nordover og flere hundre meter av Oslofjorden sydover. – Et spennende og spesielt prosjekt for J.I. Bygg AS, sier prosjektleder Håkon Jeksrud.

Det er Olav Thon Gruppen som står bak utbyggingen, som ikke kom i gang uten flere sverdslag. Faktisk har utviklingsarbeidet med alt hva det har omfattet pågått stort sett kontinuerlig siden begynnelsen av 2000-tallet. Vestby-entreprenøren J.I. Bygg AS var tidlig inne i bildet i en anbudskonkurranse, allerede i 2010, men nye utsettelser førte til at det ble gitt rammetillatelse først i 2015, og det første spadestikket ble tatt i august 2016. Da ble J.I Bygg på ny valgt som totalentreprenør.

- J.I. Bygg AS har samarbeidet i mange år med Olav Thon Gruppen, og virksomhetene passer godt sammen. Vi har gjensidig respekt for hverandres organisasjon og har gjennomført flere store prosjekter sammen, blant annet en rekke boligprosjekter, næringsbygg og hoteller for Thon Hotels, forteller Håkon Jeksrud.

Malmfuru og sink

De fleste leilighetene i Lehmanns Brygge er for lengst solgt, og prisnivået er ganske høyt. Toppleiligheten på 152 kvadratmeter gikk for eksempel for en kvadratmeterpris på mer enn 120 000 kroner. Også de øvrige leilighetene har høy standard, noe som også kjennetegner bygningene eksteriørmessig. Spesielle arkitektoniske løsninger, kombinert med malmfuru som kledning og båndtekking i sink på taket gir leilighetene den eksklusivitet de fortjener også utvendig.

Parkeringsheis

- Vi bygger også et ganske spesielt frittstående parkeringshus for leilighetene, der alle får plass til to biler. Multiparkeringsløsningen omfatter en bilheis til hver leilighet, slik at to biler kan parkeres i høyden. Dette er ganske spesielt, sier Jeksrud.

Innvendig er løsningene karakterisert som påkostet, både når det gjelder type parkett, fliser eller andre løsninger. De fleste leiligheter er dessuten utstyrt med gasspeis. Mange kjøpere har dessuten valgt å endre en del av løsningene og gjøre personlige tilpasninger, som bastu og vinrom for eksempel.

Sikrer strandsonen

De 14 leilighetene omfatter to identiske bygg og er 54 til 152 kvadratmeter store. Når det bygningsmessige er klart i annet kvartal 2018 skal det gjennomføres store utomhusprosjekter, både for beboerne selv og for allmennheten. Leilighetene ligger så nært vannkanten at man faktisk kan fiske fra balkongene, og kommunen er opptatt av at dette ikke skal føre til en privatisering av strandsonen. Områdene ute skal med andre ord være tilgjengelige for alle, selv etter at leilighetene står ferdige.

- Som følge av byggingen skal vi også etablere en ny endeholdeplass for ekspressbussen til Oslo, sier Håkon Jeksrud.


Klikk en emneknagg for å lese mer: