Lettstelte leiligheter ved praktfulle Elingårdkilen

PEAB er i full sving med å sette opp nye leiligheter for Lokalveien Utvikling.

Stadig flere er på leting etter lettstelte, moderne boliger som gir en trygg og sosial hverdag. PEAB er nå i gang med 31 seniorleiligheter i praktfulle omgivelser ved Elingårdkilen i Fredrikstad.

Skjærgården lokker de fleste, ikke minst om sommeren da solen er nesten hvit og makrellen går høyt i sjøen. Men de fleste bor et stykke fra nærmeste holme og har ikke tilgang til båtplass. Nå er imidlertid sjansen her. Elingaardkilen Terrasse har gangavstand til sjøen og båtforeningen har fortsatt ledige båtplasser. Er du ikke lysten på sjøen kan du sitte på terrassen og skue utover kilen.

Tilegnelig boenhet

- Vi har store forventninger til dette prosjektet, sier distriktssjef i PEAB Østfold Jon Julsen.

De har totalentreprisen på prosjektet der det lokale selskapet Lokalveien Utvikling AS er utbygger.

 – Vi vet det er mange over 50 som ser seg om etter et enklere liv, ikke minst når det gjelder bolig og alt som følger med av maling, gressklipping og annet vedlikehold. Våre leiligheter blir utformet som tilegnelig boenhet, det vil si at de med funksjonsbegrensninger vil kunne bo her og bevege seg uten store fysiske hindringer.

P-kjeller med heis

- Det blir dessuten stor parkering i kjelleren med lett atkomst til alle leilighetene via heis. Vi bygger også en stor fellesstue, der beboerne kan ha ulike arrangementer, eller bare benytte den som sosial møteplass. Slike muligheter savner mange i vanlige borettslag, sier anleggsleder Øyvind Ruud.

Fredelige omgivelser

Elingaard Terrasse har en rekke ulike tilbud i tillegg til nærhet til sjøen. Bare et steinkast unna ligger Onsøy Golfbane med 18 hull, som tilbyr morsom og spennende aktivitet for alle aldersgrupper. Det er også kort vei til butikk, og det blir en rekke naboer i alle aldre i området rundt de nye leilighetene. Flere familieleiligheter og eneboliger er allerede klare for innflytting, og flere byggeprosjekter står for tur. Det blir med andre ord et sentralt bosted i litt fredelige omgivelser. Har du lyst til å bruke tid til reiser, barnebarn eller hobbyer, kan det være på tide å kvitte seg med eneboligen.

Klare i september

Leilighetene i de to byggetrinnene er fra 59 til 107 kvadratmeter. Første byggetrinn skal være innflytningsklart i september 2016, mens andre trinn er planlagt påbegynt før sommerferien.

- Allerede nå har flere leiligheter gått unna på bare ryktene. Vi forventer stor interesse utover våren, sier prosjektleder Tommy Larsen i PEAB.

Du kan lese mer om dette på www.elingaardkilen.no

Det er korte avstander i Østfold, og selv om man bor i naturskjønne og sjønære Onsøy er de følgende avstander som gjelder til nærmeste:

 • Butikk med post, Kiwi: 400 m
 • Bensinstasjon, Shell/Mix: 400 m
 • Golfbane, Huseby og Hankø Golfklubb: 500 m
 • Marina, Gaustad Båtforening: 700 m
 • Svømmehall, Gaustadhallen: 2 min
 • Fiskehandel, Brødr. Skogen: 8. min
 • Restaurant, Engelsviken Brygge: 8 min.
 • Kino: Fredrikstad Kino: 14 min.

Samarbeidsprosjekt

Elingaardkilen Terrasse er et godt eksempel på hvordan vår kompetanse kan utnyttes på beste måte, sier distriktssjef Jon Julsen i PEAB.

Ideen om å utvikle boligprosjektet kom til under en samtale med Tord Berntsen i Lokalveien Utvikling AS som er utvikler og eier av prosjektet. For å utvikle et godt prosjekt er det helt avgjørende å starte samarbeidet tidlig, ifølge Jon Julsen. Med et tidlig samarbeid med tomteeiere og utviklere kan vi i felleskap finne gode og bærekraftige løsninger.

- Vi har vært borti flere prosjekter der tomtebesittere har utformet prosjektet som på egen hånd. Ofte ender det med løsninger som kan være både dyre og svært krevende å gjennomføre. Derfor er det viktig at vi som entreprenør kommer tidlig inn. På den måten kan vi velge hensiktsmessige løsninger som holder kostnadene nede, sier Julsen.

Følgende selskaper er involvert i prosjektet:

 • Totalentreprenør: PEAB Østfold AS
 • Grunnarbeid: Skogen Graving & Transport AS
 • Betongelementer: Kynningsrud Prefab AS
 • Rør/ventilasjon: Totalklima AS
 • Elektro: Elektrikertjenesten Fredrikstrad

 

Her får du vite mer:

DnB Eiendom Fredrikstad

Bjørn Fosby, til 916 51 922

Kathrine Solberg Skolt, tlf 905 99 388