På bryggekanten i et levende fiskevær i Oslofjorden

FREDRIKSTAD: Ytterst i Oslofjorden finner du kystperlen Engelsviken. Her skal det bygges boliger så nær sjøen at morgenbadet er få skritt unna.

De lekre sjøhusene oppføres i hjerte av et levende Engelsviken, der du kan spasere til restauranter og naturopplevelser. Eller bare nyte utsikten. Arkitekt: S-LAB. Interiørarkitekt: Studio Gran AS. Visualiseringer: MX Visuals.
De lekre sjøhusene oppføres i hjerte av et levende Engelsviken, der du kan spasere til restauranter og naturopplevelser. Eller bare nyte utsikten. Arkitekt: S-LAB. Interiørarkitekt: Studio Gran AS. Visualiseringer: MX Visuals.

Ytterst i Oslofjorden finner du kystperlen Engelsviken. Her skal det nå bygges boliger så nær sjøen at morgenbadet er få skritt unna. Med et levende  brygge- og båtliv rett utenfor stuevinduet.

Engelsviken har vært et sentralt knutepunkt for fiskeindustrien lokalt, nasjonalt og internasjonalt gjennom mange generasjoner. Det har familiebedriften Engelsviken Canning sørget for. Nå rives de gamle produksjonslokalene deres, og gjenoppstår som Engelsviken Sjøhus med totalt 36 leiligheter fordelt på fire bygg.

Et levende samfunn året rundt

Disse helårsboligene gir deg hytte og bolig i ett - og ro i sjelen. Her kan du sitte både inne og ute og få med deg bryggelivet, båtene som kommer og går, barna som fisker krabbe på bryggekanten, livet på sommeren og freden på vinteren. Boligene kommer med egen båtplass og det vil også bli oppført en badstue på brygga, ekstra deilig for de som liker å utvide badesesongen. Nærmere sjøen kan du ikke bo.

– Engelsviken er et levende bosamfunn, og det ønsker vi som bor her at det fortsetter å være. Vi har en av landets beste fiskerestauranter, en fiskehandler som matcher, et rikt kulturliv, dagligvare, baker, treningssenter – kort sagt alt du trenger kombinert med skjærgårdsidyll, lave skuldre og frisk luft, forklarer Lars Sigvart Gran Andersen, direktør i Engelsviken Canning og fjerde generasjon i familiebedriften.

I nærmiljøet finner du et meget godt skole- og barnehagetilbud, to golfbaner, svømmehall og idrettsforening. I tillegg til kanskje Norges vakreste skjærgård.

Kortreist

Det aller meste er kortreist i Engelsviken, fra sprell levende fisk på restaurantene og fiskehandleren til de som står bak de nye sjøhusene.

– Datteren min, Elisabeth Gran Andersson, som til daglig driver anerkjente Studio Gran interiørarkitekter, står for interiøret, og svigersønnen er arkitekten bak prosjektet. Samtidig opphører jo ikke Engelsviken Canning, tvert i mot. Vi flytter inn i nye og moderne lokaler i underetasjen til leilighetene, fortsetter Gran Andersen.

Det utrolige er at denne fantastiske idyllen ligger en knapp time fra Oslo og Strømstad, en halvtime fra Bastø Fosen-fergen og 15 minutter fra Fredrikstad sentrum. Hankø, Hvaler, Koster, Vestfold og svenskekysten ligger kun en båttur unna.

Da har vi ikke engang snakket om helsegevinsten!


Et renere produkt med lavt saltinnhold uten kunstig søtstoff.

Ny sunnere og bedre sjømatserie fra Engelsviken Canning

Det handlet om en drøm om å kunne beholde rekenes friskhet og naturlighet, slik de opprinnelig ble solgt på brygga i Engelsviken i 1867. Løsningen ble en helt ny og unik laketeknologi som Engelsviken er først med i Europa – helt uten kunstig konservering og tilsetningsstoffer. Det gir deg et renere produkt med lavt saltinnhold uten kunstig søtstoff, og med friskere smak.

– Vi har samarbeidet tett med et europeisk institutt og flere råvareleverandører, og kommet frem til en ny sammensetning av råvarer som gir en mer naturlig og frisk smak med blant annet sitron- og melkesyre, som har skapt et trygt og sikkert produkt med lang holdbarhet, forklarer Lars Sigvart Gran Andersen, direktør i Engelsviken Canning.


Engelsviken Canning AS

Mariusbakken 1
1628 Engelsviken

69 36 35 00

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.