– Smertefritt samarbeid med Øie Eiendom

Da SFS Intec trengte nye lokaler, kom de over et næringsbygg på Fjellbo som var ferdig prosjektert av Øie Eiendom.

Da SFS Intec vokste ut av lokalene på Lørenskog startet jakten på et nytt tilholdssted. Ved en tilfeldighet kom de over et næringsbygg på Fjellbo som var ferdig prosjektert av Øie Eiendom.

SFS Intec produserer og leverer festemateriell til byggebransjen i Norge, og i det nye bygget fins det knapt en skrue som ikke er levert av den sveitsiske produsenten, med mange fabrikker i Europa.

– Vi bestemte oss for dette etter en kort tenkepause, ikke minst fordi vi kunne påvirke innredning og design etter egne ønsker, sier daglig leder Øivind Sæther SFS Intec AS.

Han kaller samarbeidet med Øie for smidig og lærerikt.

– Vi satte egentlig det som krav, da det hadde vært litt spesielt for oss om vi skulle flytte inn i et nybygg «holdt sammen» av produkter fra en av våre konkurrenter. Det unngikk vi, og nå vet vi at det er solid.

Endringer og tilpasninger

SFS flytter om få dager ut av næringsbygget de selv eide på Lørenskog. På Fjellbo får bedriften etterlengtet lagerplass og moderne kontorer på en attraktiv tomt. Selv om «bokostnadene» går noe opp ved å leie, får også bedriften mye igjen for pengene. Her er det nytt, teknisk moderne og med de mulighetene for vekst som selskapet trenger.

– Vi har lagt vekt på nærhet mellom kontorer og lager, grei atkomst for store biler og tilstrekkelig parkeringskapasitet for både ansatte og hentekunder. Alt har vi fått til på Fjellbo. I tillegg har vi fått lov til å gjøre endringer og tilpasninger, blant annet med fargevalg. Siden SFS Intec har sort og rød-orange i sine selskapsfarger, passet det fint også her på det nye bygget. Vi har tilsvarende farger på alle bygg som enten rehabiliteres eller bygges i konsernet overalt i verden, forteller Sæther.

Økning i salget

Det sveitsiske selskapet etablerte seg i Norge i 1982, og har vokst jevnt siden den gang, bare påvirket av byggebransjens opp- og nedturer.

– Vi er kjent for å levere en jevnt over høy kvalitet og har de godkjenninger som skal til. Vi vet hva kunden snakker om når de trenger festemidler til ulike konstruksjoner. Vi kjenner kundenes utfordringer og hverdag om hva som skal festes til hva. Det er vår hjemmebane. Vi ønsker å oppnå suksess sammen med våre kunder. Noen av dem har vi hatt siden starten, sier Sæther.

Han ser for seg betydelig vekst i årene fremover i flere nye og spennende segmenter.

– Hittil i år har vi en økning i salget, og har en del nye produkter på gang, som vi har store forventninger til. Derfor strever vi mot en vekst fremover og er ekspansive. Men skal vi vokse, må vi også ha noe å vokse i. Det får vi nå, sier Øivind Sæther

 

Har utviklet Fjeldbo i 23 år

ØIE Eiendomsutvikling AS kjøpte næringsområdet på Fjeldbo i 1997, og nå er det i ferd med å bli ferdigstilt.

– Vi har holdt på i 23 år på Fjeldbo, og tomten SFS Intec-bygget står på, var den siste ledige på næringsområdet, sier daglig leder Ronny Engebretsen i ØIE.

Næringsområder langs E6 mellom Oslo og Gardermoen er ett av ØIE Eiendomsutviklings satsingsområder, og de har hatt mange viktige fingrer med i spillet når det gjelder utviklingen på hele Berger. De første næringsbyggene ble reist på Fjeldbo, mens utviklingen på Bergerområdet startet med at Øie utviklet Bergerkrysset for datidens Statoil, det som i dag er Circle K, med tilliggende næringsområder og ny avkjøring fra E6.

Logistikktrend

På Fjeldbo startet det hele med byggingen av sentrallageret til Bohus i 1997, en logistikkeiendom som nå er overtatt av Selvaag Eiendom. Hallgruppen AS, Havi Logistics AS, KIWI Fjellbo, Bohus Østlandet AS, FREJA Transport & Logistics AS, Thermo-Transit Norge AS og Bertel O Steen er de andre bedriftene med adresse Fjeldbo.

– De aller fleste byggene har vi solgt videre, men vi eier fortsatt Kiwi-bygget og SFS Intec, som har inngått en leieavtale på 10 år, med opsjon på forlengelse. Vi opplever en trend der mange aktører ønsker seg nye og moderne bygg, spesielt innenfor logistikk med kontordel.

Hele Bergerområdet er i regionalplanen for areal og transport i tidligere Akershus utpekt som regionalt næringsområde for gods- og logistikkvirksomhet.

Sentral aktør

ØIE AS ble etablert allerede i 1957 som entreprenørbedrift med det opprinnelige navnet Østlandske Ingeniør- og Entreprenørforretning AS. Etter hvert ble det mer fokus på eiendomsutvikling og ØIE Eiendomsutvikling AS ble skilt ut som eget selskap i 2009. Entreprenørselskapet ble solgt til JM Norge AS i 2011, men ØIE Eiendomsutvikling AS i Lillestrøm er i dag en sentral eiendomsaktør i Oslo og Romerike. De både forvalter og leier ut egne eiendommer, samt utvikler nye eiendomsprosjekter alene eller sammen med andre samarbeidspartnere.    

Strategien er fortsatt en liten administrasjon og utbredt kjøp av nødvendige tjenester. ØIE Eiendomsutvikling samarbeider kun med utvalgte aktører i byggebransjen, enten det dreier seg om arkitekter, rådgivende ingeniører eller entreprenører.

I dag opererer ØIE Eiendomsutviklingen innenfor utvikling og forvaltning av eiendommer og har solid økonomi etter flere år med gode resultater.

Søker områder

– Vi ser alltid fremover og søker nye områder vi kan utvikle for å fortsette vårt mål om langsiktig verdiskapning. Grunneiere med områder de tror kan egne seg for utbygging må gjerne kontakte oss om dette. Dette gjelder også områder som kan være aktuelle å innarbeide i kommuneplaner og deretter regulere, sier Ronny Engebretsen.


ØIE Eiendomsutvikling AS

  Jernbanegata 8 , Lillestrøm

  917 47 262

  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  www.oie-e.no

{/show}