Søker flere faggrupper til moderne helsepark

MOSS: Lilleeng Helsepark i Moss har det bredeste helsetilbudet i Østfold utenfor sykehus. Nå søker de ytterligere faggrupper til et fra før omfattende samarbeid om folks helse og velvære.

Daglig leder Finn Grønseth i Lilleeng Helsepark kan tilby brukerne et bredt spekter av både avanserte spesialisttjenester og velværeforretninger. Helseparken nærmer seg ferdigstilt, men fortsatt er det enkelte ledige lokaler.
Daglig leder Finn Grønseth i Lilleeng Helsepark kan tilby brukerne et bredt spekter av både avanserte spesialisttjenester og velværeforretninger. Helseparken nærmer seg ferdigstilt, men fortsatt er det enkelte ledige lokaler.

Lilleeng Helsepark i Moss har det bredeste helsetilbudet i Østfold utenfor sykehus. Nå søker de ytterligere faggrupper til et fra før omfattende samarbeid om folks helse og velvære.

Det er først og fremst hudlege, øyelege, lungelege, psykiatere og psykologer som daglig leder Finn Grønseth ønske å tiltrekke seg. Det er fortsatt et par-tre tusen kvadratmeter ledige lokaler i det 15 000 kvadratmeter store senteret, men nye virksomheter etablerer seg kontinuerlig. Så langt har ikke en, eneste forlatt senteret igjen etter innflytting, men i stedet registrert økt aktivitet, flere kunder, pasienter og ansatte og et utviklende samarbeid for alle parter. Helseparken inneholder i dag alt fra barnelege, hjertesenter og øre- nese- halsspesialist til hårstudio og kaffebar. I tillegg Volvat med alle sine spesialister.

Faglige møtearenaer

Fordelen med å drive praksis hos oss er at vi har en lang rekke andre faggrupper i huset fra før. I dag er det flere enn 35 ulike fagprofesjoner i Helseparken. Han forteller videre at det er nye spennende aktører på vei inn i parken fra neste år. Mer vil han ikke si om dette nå.

– Det er mange i Østfold som sliter med lungesykdommer, f.eks. KOLS, og derfor ønsker vi å komplettere tilbudet vårt med en lungespesialist.

– Lungepasienter vil ha behov for andre spesialister, eller bare et trenings- og aktivitetstilbud. Alt er tilgjengelig i Helseparken, sier Finn Grønseth.

Han har etablert felles faglige møtearenaer og sosialt samvær for aktørene på stedet. Dette har ført til et stadig bedre samarbeid på tvers av faggrenser

Tilbud til kreftpasienter

– Noen av de som har flyttet sin virksomhet til oss har vært noe skeptisk til konkurransen de vil oppleve, fordi det fins andre som driver med samme, men det har vist seg ubegrunnet. Det løfter tjenestene når man knives om å være best, og folk vil strømme til et senter med kvalitet. F.eks. er vi på jakt etter flere psykologer. Vi har to fra før, flere vil sammen med disse to vil utgjøre et bredere tilbud. Innenfor psykologi er også ulike spesialiteter og derfor et behov for flere psykologer som kan samarbeide til beste for pasienten. Vi har et behov for øyelege og en hudlege, men de vokser ikke på trær, sier Grønseth.

Han ønsker seg i tillegg et tilbud til kreftpasienter, som strekker seg lenger enn det rent medisinske.

– Når personer får en kreftdiagnose dukker det opp en rekke behov, både for den som har blitt syk men ikke minst for familie og pårørende. I fremtiden ønsker vi å etablere et bredt tilbud til disse.

Utvidet helsebegrep

Finn Grønseth har stor tro på det utvidede helsebegrepet. Derfor inneholder helseparken både kaffebar, restaurant, treningssentre og frisør.

– Vi har dessuten landets største blomsterhandel her. Vi vet det kan oppleves god livskvalitet selv om man har en kronisk sykdom som gjør at man ofte må oppsøke helseinstitusjoner. Vårt mål er at alle som benytter tilbudene i Helseparken skal kjenne at de har det litt bedre når de forlater huset enn de hadde da de kom inn. I Lilleeng Helsepark kan man hygge seg. Du finner ikke slike tilbud i et offentlig helsehus. Vi kaller oss gjerne et kjøpesenter for helse og er opptatt av at det skal være trivelig og uformelt. En stadig økende pasient- og kundegruppe viser at vi har truffet et behov, og i dag kommer det personer fra hele Viken-området. Virksomheter som ønsker å flytte hit bør se verdien i dette og ikke minst nytten og gleden av samarbeid og sosialt fellesskap. Her skal det være korte kommunikasjonslinjer mellom virksomhetene, sier Finn Grønseth.

Nytt hotell

Det har over noe tid vært planlagt bygging av et konferansehotell i tilknytning til Helseparken. Moss kommune har nå godkjent planene om bygging av et hotell i 7 etasjer. Hotellet vi ligge i tilknytning til Helseparken. Hotellet vil i så fall bli bygd i to trinn, med 150 senger i første omgang og et mulig annet byggetrinn med ytterligere 100 senger.

Hotellets resepsjon vil være hele 1.etg i Helseparken med alle dens tilbud. Unikt, spør du meg sier Finn Grønseth.


Ledige lokaler

Hovedinngang A

1. etasje:

  • 72, 92 eller sammenslått 164 kvm
  • 63 kvm passende for naprapat, osteopat og/eller andre faggrupper, bl.a. røntgen, øyelege, hudlege, lungelege, fastlege.
  • Velværeavd.: Ferdige rom 10–40 kvm

2. etasje:

  • Ferdige rom: 15–25 kvm. Passende for terapeut, psykolog, psykiater

3. etasje:

  • 41, 46 eller sammenslått 87 kvm

Hovedinngang B

  • Nyrenoverte lokaler, ca. 150 kvm. Passer alle typer virksomheter.

Lilleeng Helsepark

Lilleengveien 8
1523 Moss

917 24 514

lilleenghelsepark.no