Elektrisk fremtid for Batteriretur

Batteriretur i Fredrikstad er verdensledende på innsamling og håndtering av batterier fra elektriske kjøretøy. Nå har de innledet et samarbeid med norsk-svenske Hydrovolt AS.

Fredrikstadbedriften har utviklet sikre og effektive løsninger for innsamling av batterier

Batteriretur har drevet en landsdekkende innsamling av batterier siden 1993 og er Europas nest eldste returselskap. Nå er de verdensledende på innsamling og håndtering av batterier fra elektriske kjøretøy og et industrieventyr som sikter videre mot fremtiden. 

Batteriretur er godkjent returselskap for alle kategorier batterier, fordelt på to avdelinger; på Øra i Fredrikstad og i Sandefjord. I tillegg fungerer de som operatør for Hydrovolt AS.

I januar startet Hydrovolt byggingen av Norges første resirkuleringsanlegg for elbilbatterier i Fredrikstad.; Det første av sitt slag i Norge og et av de teknologisk mest avanserte resirkuleringsanleggene i verden. Med en kapasitet til å behandle mer enn 8.000 tonn moduler fra høyenergi batterier hvert år. Bak selskapet står Hydro og den svenske batteriprodusenten Northvolt, forklarer Fredrik Andresen, daglig leder i Batteriretur.

Fremtidens løsninger

Gjennom snart 25 år har Fredrikstadbedriften utviklet sikre og effektive løsninger for innsamling av batterier og investert store ressurser for å utvikle fremtidens løsninger allerede i dag.

Et eksempel er vår nye sorteringsmaskin i Fredrikstad som er en helautomatisert sorteringsmaskin med kunstig intelligens for sortering av småbatterier. Et annet er Batterireturs utvikling av verdensledende løsninger for sikker håndtering, demontering, gjenbruk og gjenvinning av batterier fra elektriske kjøretøy. Å utvikle løsninger som er bra både for menneskene og miljøet er viktig for Batteriretur.

Behov for større lokaler

Sandefjordavdelingen utvikles også stadig, som igjen gjør at de vokser ut av sine lokaler, og er på utkikk etter nye. Som de også gjør i Fredrikstad.

Vi har vært gjennom en politisk prosess med nabotomta, som vi er takknemlig over at nå er løst. Vi har fått tilgang til en fin tomt der vi nå skal i gang å bygge. Samtidig utvider vi stadig. I fjor sommer måtte vi gå over til skiftordning for å håndtere all sortering og håndtering av returbatterier. At vi stadig øker viser at vi tok riktig valg den gang vi startet opp dette og etablerte oss i Fredrikstad .

Engasjement ut over landegrensene

Batteriretur er nesten mer kjent i utlandet enn de er i Norge, og mange ser til Norge for å lære. Andresen er opptatt av å bidra og er engasjert i bransjeforeninger og har ulike styreverv.

Vi har sterke relasjoner til samtlige av de ledende bilprodusentene i verden, og de har vært på hyppige besøk her i Norge. Nå står de nærmest i kø og venter på å få muligheten igjen, etter å ha vært utestengt siden mars i fjor. Det er et godt internasjonalt samarbeid.

Takker ansatte

Batteriretur har klart seg godt gjennom pandemien, og klart seg uten oppsigelser eller permitteringer. De har to skiftlag og administrasjon i Fredrikstad som sammen teller 16. I Sandefjord er de 10.

Jeg vil spesielt berømme staben og hvordan de har håndtert pandemien. Med tiltak som hjemmekontor og andre fleksible løsninger har vi klart oss bra. Vi har heldigvis tålmodige eiere som har sikret oss mot permitteringer. Det er viktig for oss å holde folk i jobb. Samtidig er det viktig å poengtere at det ikke er over enda, og at vi fremdeles må være forsiktige og følge retningslinjer.

Fremme lokalsamfunnet

Da de etablerte seg på Øra, var nærheten til Borg Havn viktig. Det har blitt en av suksessfaktorene, med kort sjøvei til Europa. Men tett kontakt med nærmiljøet har vært like viktig, ikke minst langsiktig.

Vi ønsker å ha et fotavtrykk i lokalsamfunnet, og støtter alt fra stolpejakt og breddeidrett til toppidrett. Det er viktig å gjøre seg kjent lokalt, og støtte opp om ungdom og fremtidig talenter. Ikke minst med tanke på fremtidige rekrutteringsprosesser, avslutter Andresen.


Firmanavn

  Kortbølgen 15b,1630 Gamle Fredrikstad

  69 10 27 70

  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  www.batteriretur.no


 Her finner du oss


Klikk en emneknagg for å lese mer: