– Har allerede hatt nytte av Spartas bedriftsnettverk

I mai 2019 stiftet Emil Gretland selskapet Gretland Reno AS. Bare måneder senere gikk han inn som gullpartner i Sparta Sarpsborg.

– Jeg gjør alle arbeidsoppgaver selv, men det blir lange dager og kvelder, sier Emil.
– Jeg gjør alle arbeidsoppgaver selv, men det blir lange dager og kvelder, sier Emil.

I mai 2019 stiftet Emil Gretland selskapet Gretland Reno AS. Bare måneder senere gikk han inn som gullpartner i Sparta Sarpsborg. – Det har jeg allerede hatt nytte av, sier den driftige 27-åringen.

Emil Gretland har rukket mye på sine 27 år, og det meste har handlet om avfallshåndtering. Da han var 22 år, var han avdelingsleder i Renovasjonsetaten i Oslo med 40 ansatte under seg. Etterhvert meldte behovet for nye utfordringer seg, og Emil ønsket å starte egen virksomhet. Han jobbet en stund som konsulent for andre avfallsselskaper, men valgte omsider å flytte hjem til Sarpsborg for å oppfylle drømmen om egen virksomhet. Han valgte å gå «all in» og etablerte aksjeselskapet Gretland Reno. Like etter investerte han i sin egen komprimatorbil. 

Store planer

- Jeg husker dagen da jeg kjørte hjemover med den nye bilen første gang. Der og da hadde en drøm gått i oppfyllelse. Bilen er en 2003-modell, men har bare gått 50 000 kilometer og er god som gull. Den kommer jeg aldri til å kvitte meg med, uansett hva som skjer, sier Emil.

Han har store planer for fremtiden, og synes selv at han har dårlig tid.

Lange dager

- Jeg synes jeg begynner å dra på årene allerede og har mye ugjort i denne bransjen. Jeg drømmer om å utvide virksomheten ganske raskt og kanskje sitte med 10 biler og 20 ansatte i et nytt næringsbygg om noen år. Jeg hadde først planlagt å skaffe kunder på avfallshenting med komprimatorbilen, men oppdaget raskt at containere er ganske stort i Sarpsborg. Derfor kjøpte jeg en containerbil og fire containere i april i år. Det gikk så bra at jeg nå har 50 containere ute hos både private og næringslivskunder. Jeg er nok ute og henter og flytter rundt 15 containere hver dag. I tillegg blir det en del runder med komprimatorbilen. Kveldene blir brukt til å legge opp logistikkplaner som sprekker dagen etter. Det skjer alltid noe ekstra, og det er viktig å stille opp for kundene, sier Emil.

Vil gi noe tilbake

27-åringen hadde ikke noe spesielt forhold til Sparta før han valgte å bli samarbeidspartner. Han synes likevel hockey er morsommere enn fotball, og da Jan Håkon Dalen hos Sparta presenterte en attraktiv pakke, valgte han å takke ja. Nå har han langsiktige planer med sitt engasjement.

- Jeg har opplevd fremgang med min virksomhet takket være lokalsamfunnet og de menneskene som bor her. Da er det ikke mer enn rett og riktig at jeg gir noe tilbake. Samtidig er jeg så kynisk at jeg ønsker å oppnå fordeler gjennom engasjementet. Derfor ser jeg frem til å delta på Spartas bedriftssamlinger. 

Tydelige verdier

- Jeg føler også at jeg tar et samfunnsansvar gjennom å bidra til å holde barn og unge vekk fra gatene og uheldige miljøer. Den verdien har blitt tydeligere når jeg har fått barn selv. Nå håper jeg vi får fremgang på alle fronter, både Sparta og Gretland Reno.


Gretland Reno As

  Kampenesmosen 1, 1739 Borgenhaugen

  962 04 153

  www.gretlandreno.no

{/show}