Høyvak investerer i nytt utstyr

TORP: Høyvak har på kort tid etablert seg som kvalitetsleverandør i Østfold.

Jonas og Alexander Kristiansen startet i Høytrykk & Vakumteknikk AS i 2016 og vokser raskt i bransjen. Nå har de investert i en ny maskin til fire millioner kroner.
Jonas og Alexander Kristiansen startet i Høytrykk & Vakumteknikk AS i 2016 og vokser raskt i bransjen. Nå har de investert i en ny maskin til fire millioner kroner.

Høyvak (Høytrykk & Vakumteknikk AS) har på kort tid etablert seg som kvalitetsleverandør i Østfold. Mange oppdrag fra storindustrien i regionen har ført til at de nylig investerte nye fire millioner kroner i en toppmoderne bil.

– Vi har egentlig ikke økt kapasiteten, men erstattet en eldre bil med noe som er mer effektivt og en bedre arbeidsplass for våre ansatte. Vi har fokus på HMS i alle ledd, og den nye bilen passer perfekt inn i dette bildet. Den er mer praktisk oppbygd og har løsninger som gjør at vi kan tilby kundene bedre tjenester, sier de to brødrene bak selskapet, Jonas og Alexander Kristiansen.

De legger til at driftssikkerheten også er bedret, noe som er en nødvendighet i bransjen.

Alle kunder viktige

– Det er viktig for både kundene og oss at vi er sikre på utstyret og vet at det holder, slik at vi kan påta oss både akutte og planlagte, langvarige oppdrag. Vi er også nøye med renhold og vedlikehold av maskinene, og vi går over alle kritiske punkter etter et oppdrag for å sjekke at alt er i orden til neste gang. Vi har både store og små kunder, men alle er like viktige for oss. Selv når privatpersoner ringer og har ett tet rør, forsøker vi å være til hjelp. Ofte kan vi koble dem sammen med en passende leverandør.

Moderne utstyr

Høyvaks utstyr er tilpasset den kundegruppen de har etablert. Både Jonas og Alexander Kristiansen er født med en slamsuger og en høytrykkslange mellom hendene og er spesialisert på tunge industrioppdrag. Derfor har de også avtaler med de største industribedriftene i hele Østfold. Den nye bilen er en såkalt tørrsuger, som kan suge tørre masser og er en mer ekstrem maskin enn den som ble erstattet. Nå har Høyvak to slik biler, og begge er nærmest konstant ute på oppdrag.

– I perioder går begge bilene døgnet rundt, men stort sett er det jobb til en av bilene om gangen. Vi er likevel nødt til å ha kapasitet til å ta akutte oppdrag, så lenge vi jobber for industribedriftene.

Planlegger vekst

Etter det siste innkjøpet har Høyvak nok utstyr til ytterligere ekspansjon, men planlegger likevel for neste investering allerede. De skal ikke vokse ukontrollert, men trenger trolig å utvide med fire-fem ansatte til i løpet av nær fremtid. I dag er 11 personer sysselsatte i bedriften.


Høytrykk & Vakumteknikk AS

Lilleborgeveien 29
1657 Torp

951 73 555

www.hoyvak.no