Leverer tonnevis med ved hver dag

Kanmer produserer bjørkeved tilsvarende 35 trailerlass hvert år. I sesongen blir det hentet og kjørt ut flere tonn tørr ved i sekk hver dag. Den store nyheten i år er at du nå kan låne henger og hente ved når som helst på døgnet.

Raymond Sagen opererer en Taifun 400 bare ved hjelp av en joystick. Her blir stokkene både kappet og kløyvd.
Raymond Sagen opererer en Taifun 400 bare ved hjelp av en joystick. Her blir stokkene både kappet og kløyvd.

Kanmer produserer bjørkeved tilsvarende 35 trailerlass hvert år. I sesongen blir det hentet og kjørt ut flere tonn med tørr ved i sekk til fornøyde kunder hver eneste dag. Den store nyheten i år er at du nå kan låne henger og hente ved når som helst på døgnet.

– Vi har valgt å kjøpe inn tilhengere til utlån, men mange er nok ikke klar over denne muligheten ennå. Vi synes løsningen har mange fordeler, ikke minst er den svært fleksibel for de som ikke har anledning til å hente i våre åpningstider, sier ved- og grøntsjef Bjarne Marstein.

Så enkelt er det:

  • Gå inn på kanmer.no og velg «Nettbutikk»
  • Bestill og betal ønsket mengde ved
  • Ring eller send e-post for bestilling av tilhenger
  • Hent veden når som helst på døgnet!
  • Effektiv produksjon

I et normalår produserer Kanmer 10.000 vanlige 60-liters sekker, pluss 1.500 storsekker med bjørkeved hvert eneste år. Sesongen for produksjon varer fra oktober til mai, og akkurat nå er det høysesong for bestilling og levering. Produksjonen er maskinbasert, og en lang produksjonslinje sørger for at kapping og kløyving går som den skal.

Ved- og grøntsjef Bjarne Marstein oppfordrer kundene til å bruke tilbudet om gratis lån av henger.  – Våre folk laster veden opp, og du kan hente den når du vil på døgnet, sier Marstein.


– Stokken bli matet på fra utsiden, går inn i maskinen som kapper den i 30 cm lengde og deretter kløyver kubbene. Så går veden videre langs transportbåndet for å fjerne rusk og rask, sortere ut 1. klasses og 2. klasses ved, samt fylle den i sekker. Vi forsøker hele tiden å effektivisere produksjonen for å kunne holde lavest mulig pris ut til kunden, sier Marstein.

Avdelingen disponerer også en betydelig maskinpark med store trucker, to lastebiler og to varebiler, i tillegg til en rekke sittegressklippere, som brukes til plenklipping for en rekke kunder og bedrifter i sesongen.

Lokal ved

Miljøet er viktig for vedprodusenten på Nylænna som nå samarbeider med Glommen Mjøsen Skog om kjøp av tømmer. De leverer det Kanmer trenger av bjørk for å produsere det kundene forventer.

– Det er viktig for oss å holde både transportkostnadene og miljøbelastningen på et så lavt nivå som mulig. Til slutt er det totalpris som avgjør, siden vi er nødt til å tjene penger, men vi er glade for å kunne handle lokalt.


Kanmer AS, avd. Nylænne

  Øvre Hagavei 181, 2150 Årnes

  400 02 311

  http://nettbutikk.kanmer.no

{/show}