Miljøvennlig avfallssortering med containersekker

FREDRIKSTAD: Moby Entreprenør er stor på betong, riving og sanering. Nå satser de også i Østfold på “rettisekk” – store og letthåndterlige avfallsekker på byggeplasser for å møte nye krav om gjenvinning.

De praktiske sekkene fra Rettisekk kommer i 3 størrelser, der den en passer på sekketralle og en har plass til dører og andre store materialer.
De praktiske sekkene fra Rettisekk kommer i 3 størrelser, der den en passer på sekketralle og en har plass til dører og andre store materialer.

Moby Entreprenør er stor på betong, riving og sanering. Nå satser de også i Østfold på “rettisekk” – store og letthåndterlige avfallsekker på byggeplasser for å møte nye krav om gjenvinning.

Moby Entreprenør AS ble stiftet i 2007 og har i flere år vært en av Østfolds ledende firmaer på betongsaging og kjerneboring.

Riving, sortering og rapportering

De senere år har etterspørselen etter tjenester som lettrivning og spesialiserte riveoppdrag for bygg og anlegg samt industri og olje/gass–virksomheten økt.

– Vi kan tilby totalløsninger for kunder i forbindelse med rivning og ombygningsarbeider. Dette starter gjerne med en miljøsaneringsbeskrivelse som kartlegger omfanget av avfall og spesielt forekomster av farlig avfall. Deretter utarbeides en avfallsplan som sammen med miljøsaneringsbeskrivelsen leveres kommunen til godkjenning før arbeidene kan sette i gang, forklarer Tor Jarle Kransberg, prosjektleder for Moby Miljø.

Høy gjenvinningsgrad

De påtar seg å utarbeide alt fra rivningsplaner til all lettrivning, sortering av avfall samt rapportering av dette.

– Vi benytter eget utstyr og containere eller sekker, gjerne organisert med en oversiktlig avfallsstasjon der alt sikres rett sortering. Etter avsluttet prosjekt utarbeider vi en sluttrapport med oversikt over avfallhåndteringen med gjenvinningsgrad. Krav til gjenvinning er i dag 60 prosent på bygningsavfall som øker til 70 fra 2019. Moby leverer de fleste prosjekter med gjenvinningsgrad på godt over 90 prosent.

Rettisekk

Avfallshåndtering med stor sekk har vært i markedet i noen år men har ikke vært så aktuelt i områder utenfor storbyene. De er unike i forhold til å håndtere og sortere avfall der hvor det er vanskelig å benytte containere på grunn av plassmangel og restriksjoner. Med skjerpede krav til sortering samt at kundene erfarer hvor praktiske de er, har etterspørsel økt.

– Sekkene kommer i tre forskjellige størrelser; én på 250 liter som kan kombineres med sekketralle, én på 1 000 liter som passer for de fleste typer avfall, samt spesialsekken med bredde på 2,2 meter, der dører og andre større bygningsmaterialer kan legges direkte i. Sekkene hentes med kranbil og kan derfor også løftes direkte fra blant annet etasjer og tak om det skulle være nødvendig. Sekkeløsningene tilbys også til private. Praktisk til alt fra renovering og byggeprosjekter til hageavfall og annet. Moby tilbyr også å levere singel, sjøstein, jord, bark mm i storsekk på forespørsel.

Skal nesten doble antall ansatte

Tilsammen er det 12 som jobber i Moby i dag, men økt etterspørsel gjør at de planlegger å øke med opp til åtte nye ansatte før våren 2019. Dette innen rivning, miljøsanering, støping, forskaling og understøping, inkludert betongfresing og sliping.

– Vi ønsker oss flere dyktige og erfarne fagfolk og maskinførere. Vi har store oppdrag for mange lokale– og riksentreprenører, som Øst AS, Veidekke, AF Decom og Skanska. Nexans er en stor industrikunde. Vi har et godt samhold hvor alle er svært opptatt av HMS og kvalitet i arbeidet som blir utført, og vi tilbyr en utfordrende og lærerik arbeidsplass.


Moby Entreprenør AS

Moumgaten 34
1634 Torp

965 01 300

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.