Smart energiplan kan gi store besparelser

Ustekveikja Energi har utviklet en ny Energiplan, der du kan spare helt opp til 60 prosent på strømforbruket.

I mange bedrifter er fortsatt de totale strømkostnadene høye, selv om strømprisene i lang tid har vært rekordlave. Ustekveikja Energi har utviklet EnergiPlan som skal gi bedrifter gode fordeler.

-Med EnergiPlan analyserer vi bedriftens energiforbruk og ser på hvordan vi kan legge til rette for å redusere de totale energikostnadene. Det er mange smarte løsninger som kan ha betydelig effekt på forbruket. Vi ser på alt fra bevisstgjøring blant ansatte til oppgradering av styringssystemer ofte kalt SD-anlegg. Det skjer mye i markedet fremover som gir nye muligheter til store besparelser. Derfor har vi utviklet innovative tekniske løsninger som vi nå kan tilby næringslivet, sier salg- og markedsansvarlig Per Roar Brox og legger til at de kombinerer EnergiPlan-leveransen med strømavtaler som har slått spotprisen år etter år. Det er ganske unikt.

Øker konkurransekraften

Ustekveikja Energi har brukt både tid og ressurser på å utvikle Energiplan. 

-For Ustekveikja er det viktig å bygge varige kundeforhold gjennom tillit og at vi yter mer enn andre. Gjennom våre strømleveranser til næringslivet har vi sett at mange bedrifter har åpenbare muligheter til besparelser. I tillegg øker miljøfokuset. Med EnergiPlan kan bedriften redusere sine energikostnader og dermed bli mer konkurransedyktig og samtidig redusere miljøpåvirkningen. Flere anbud krever nå at bedriften er miljøsertifisert - EnergiPlan sikrer at dette blir ivaretatt. Bygg over 1000 m2 er pålagt Energimerking fra 2016 - også dette utfører vi. 

Tilhold i SD-bygg?

EnergiPlan - langt mer innovativ enn bare ENØK. 

Det har vært mye fokus på gode ENØK tiltak, men med EnergiPlan løfter vi mulighetene til energibesparelser til nye nivåer. Så litt av det unike er at vi kombinerer kompetanse vår fra kraftomsetning med elektro- og automasjonsbransjen. Og dette skaper resultater - Selv på nybygg med moderne SD-anlegg har vi klart å redusere med opptil 60 prosent. Dette har vært svært overraskende resultater selv for oss og derfor har vi nå også ønske om å komme i kontakt med kunder som har etablert seg i relativt nye bygg med SD-anlegg.

Ustekveikja Energi har bedriftsrådgivere og forvaltere med lang fartstid i kraftmarkedet. De sørger kontinuerlig for at kundene har de riktige prisene, og ser hva som skal til for at bedrifter skal få bedre betingelser. 

-Oppriktighet er viktig for oss. Våre rådgivere anbefaler ikke noe som ikke bedriften kommer bedre ut av. Vi møter bedrifter som ønsker at vi analyserer bygg, forbruksmønster og effektuttak, men som viser seg at allerede har gode løsninger. Men vi opplever oftere det stikk motsatte. Da er det alltid spennende å se hvilke resultater vi kan oppnå – og det som er ekstra stas, er at vi relativt umiddelbart, kan se resultater og gi kunden svært gode besparelser, sier Brox som i disse dager skriver avtaler med bedrifter over det ganske land.

Vant storkontrakt

-Vi opplever at primærområdet vårt utvides. Vi har kunder over hele landet, og har nå også vunnet en gigantkontrakt, tilsvarende strømforbruket til 32.500 eneboliger, for leveranser både i Norge og Sverige, forteller Brox. Ustekveikja skal være en energileverandør som kundene kan stole på.

-Vi ser på hver kunde som en referansekunde, så da må vi yte litt mer enn det kunden forventer.

Dette er Ustekveikja Energi AS 

Ustekveikja Energi AS er et produkt av Energiloven, som ble vedtatt i 1991, og ble etablert som kraftomsetningsselskap i 1992. Selskapet er heleid av Hol Kommune, holder til i fjellandsbyen Geilo, og selger strøm til private kunder og bedrifter i hele Norge. 

Ustekveikja er kjent for å være en utfordrer til de store regionale strømleverandørene i Norge, og er alltid blant landets billigste. 

-Mye av årsaken til at vi kan selge strøm så billig, er at vi er en effektiv organisasjon med få ansatte, lave kostnader og dyktige samarbeidspartnere. Vi er svært opptatt av kundetilfredshet og lojalitet og har i tillegg høyt fokus på kunnskap, etikk og moral, både blant ansatte, samarbeidspartnere og ut mot våre kunder. Vi er litt stolte av at vi for 9. år på rad, har kommet aller best ut i kundetilfredshets-undersøkelsen til Norfakta, forteller Per Roar Brox i energiselskapet som bærer et navn de er stolte av.

-Ja, vi får stadig spørsmål om opphavet til navnet. Ustekveikja er navnet på elva som renner fra Finseområdet og ned til Hallingdalsvassdraget.     

Noen av de fornøyde kunder i Ustekveikja:

• HeidelbergCement 

• Forskningsparken i Oslo

• Oslo Børs

• Verdipapirsentralen

• Kunnskapsbyen på Kjeller 

• NHO Reiseliv

• SMB Tjenester

• Norsun

• Din Baker

• Nærbakst

• Begna Bruk 

• 3M

• Hallingplast

• Alle de store hotellene i Hallingdal