Solcellepaneler for norske forhold

Sol365 AS leverer solcellepaneler spesielt tilpasset norske forhold.

Tøffe værforhold med mye vind og snø krever ekstra kompetanse og riktig utstyr. Sol365 AS leverer solcellepaneler spesielt tilpasset norske forhold. Med lang erfaring og spesialkompetanse stiller bedriften sterkt til å møte dagens utfordringer.

- Etter hvert som kravet om fornybar energi øker og strømprisene fortsetter å ta av, ser vi at solcelle-satsingen blir stadig viktigere sier daglig leder Bjørn Erling Fjell. Med seg på laget har han styreformann Morten Størmer og 6 ansatte montører.

- Vi er veldig fornøyde med å ha et samarbeid med Elektro365 AS gjennom 365 Gruppen AS, bedriften har 30% eierinteresse i Sol365 AS. Dette gir en fin synergieffekt i forhold til tilgang på godkjent personell og et fruktbart samarbeid på ulike prosjekter.

Sparer 15 000 i året

- Et komplett solcelleanlegg for en husholdning har en typisk pris på kroner 100.000 til 150.000. Av denne summen dekker Enova opptil kroner 47500 basert på anleggets effekt. Det betyr at hele anlegget er betalt ned på 7-9 år. Utviklingen til nå peker mot at dette på sikt kan bli et fornuftig tiltak for flere husstander. Det jobbes med nye løsninger, blant annet montering på vegg og fasade. Det kan være aktuelt der tak kan være dekket av snø store deler av vinteren. Et annet forhold som nevnes er boligens verdiøkning ved å installere et solcelleanlegg. 15 000 kroner årlig besparelse øker boligen med 500 000 kroner i verdi.

Tilvalg som batteripakker blir stadig mer aktuelt da det øker muligheten for å bli mer selvforsynt. På den måten kan en «spare» den strømmen som ikke brukes til senere. Dette vil vi se mer av i fremover etter hvert som systemet utvikles og flere opplever fordelen med solcelleenergi.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Daglig leder Bjørn Erling Fjell og styreformann Morten Størmer på kontoret til Sol365 AS i Moss. 

Flere landbruks- og næringskunder

- For fremtiden ønsker vi oss flere landbruks- og næringskunder. Bare tenk på hvor mye strøm et låvetak dekket av solcellepaneler kan gi. Eller en vegg med solcellepaneler satt opp ved siden av et veksthus. Det er ingen hemmelighet at strømregningene i ulike veksthusnæringer ofte er, mildt sagt, i største laget.

- Med 30 års designgaranti er solcellepaneler et sikkert valg om det gjøres riktig. Bransjen har vært preget av lite kunnskap, dette er nå i endring. SINTEF har opprettet en egen standard for hvordan det skal utføres, den bør alle seriøse aktører i bransjen følge. Sol365 er opptatt av driftssikkerhet og med lang erfaring ser vi at vi har tilegnet oss uvurderlig kunnskap om faget. Dette kommer kundene våre til gode. Vi er rustet for nye utfordringer avslutter Bjørn Erling.


Sol365 AS

Skredderveien 7b, 1536 Moss

  48 38 78 79

  www.sol365.no

{/show}